Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-17-21, 09:54 AM   #851
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: flpchoho 查看文章
更新出現大Bug

レッドファイブ被消失了

V2AB圖像錯誤已修正
!?
點消失法
Bug係必定發生定特定條件觸發?

剛剛先玩到攞倒nu同zeta
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 09:56 AM   #852
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: flpchoho 查看文章
更新出現大Bug

レッドファイブ被消失了

V2AB圖像錯誤已修正
唔見左紅5+1 ,似乎全世界都係咁....

V2AB J甲我仍然都仲係冇左,但見有人話有返,勁奇...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 09:58 AM   #853
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
!?

點消失法

Bug係必定發生定特定條件觸發?

剛剛先玩到攞倒nu同zeta
由手機版發出
就咁物理上消失,無條件
所有機種都有玩家報告
明顯係update都有bug

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 11-17-21, 10:37 AM   #854
真!DC
Banned User
奉行我道

https://srw30-thirty.suparobo.jp/news/5933/
官方表示調查中
由手機版發出
舊 11-17-21, 12:24 PM   #855
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
更新 1.03

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 01:47 PM   #856
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
Red Five消失登上日本YAHOO新聞
https://news.yahoo.co.jp/articles/5c...acdead0e017a52
由手機版發出
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 02:19 PM   #857
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
拎左dlc既hi-nu
唔知係中左bug定專登set到咁
fin funnel 沒有因為NT lv而增加射程
寶爺乘換出場時都只有6格射程
所以係一部比nu弱很多既機

另外極殊兵開beam射中煙幕effect 都有瑕疵,畫面上方無左一行

感覺真係好急推出黎咁
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 02:51 PM   #858
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
真係當正自己係手機game咁做
下一步係咪賠mxp

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 03:08 PM   #859
真!DC
Banned User
奉行我道

收翻個update修好再放啦
由手機版發出
舊 11-17-21, 03:54 PM   #860
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: anyone 查看文章
真係當正自己係手機game咁做

下一步係咪賠mxp
賠DLC3

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

此篇文章於 11-17-21 03:56 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 04:46 PM   #861
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
唔見左紅5+1 ,似乎全世界都係咁....

V2AB J甲我仍然都仲係冇左,但見有人話有返,勁奇...
睇其他玩家留言好似得Steam版先修正返V2AB個圖像
PS4同NS仍然係無甲
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 05:17 PM   #862
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
今舖真係世界級更新....

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 06:00 PM   #863
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
櫻大戰據知很還原原作,機未必算算強但駕駛不錯,大神算強化了的老馬修?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 07:19 PM   #864
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
超級菁英 模式 好似幾吸引
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 07:45 PM   #865
真!DC
Banned User
奉行我道

設定唔剔自動程式更新先插lan線唔知點解都更新左
Red5強化裝備同改造等幾個版面消失左
出就冇影響照可裝技能
不過出擊選擇又喺度有得揀照出擊倒

仲有v部車軚個名正常番唔係no ID了
由手機版發出

此篇文章於 11-17-21 07:58 PM 被 真!DC 編輯。
舊 11-17-21, 08:08 PM   #866
真!DC
Banned User
奉行我道

https://srw30-thirty.suparobo.jp/news/5940/
玩一關有red5强制出擊既任務可以解決
遲d出新update修
由手機版發出
舊 11-17-21, 08:10 PM   #867
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
官方列出暫時解決レッドファイブ消失的方法

【解決方法】
選擇以下其中一個任務,完成後レッドファイブ會顯示在機體列表中。

“目標,英雄”或“兔子隊出擊”「目指せ、ヒーロー」もしくは「チームラビッツ出撃」
《穀神大戰》「ケレス大戦」
《灰燼之影》「アッシュの影」
“被鎖定的城市學校” 「ねらわれた都市学園」
《Heaven Gate作戰》「オペレーション・ヘヴンズゲート」

日後會推出更新以修補此問題

此篇文章於 11-17-21 08:15 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 08:33 PM   #868
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
呢個紫髮英雄戰記應該係機戰f既?話自己係奧干,又無同srx風魔有對話,不過果d隱語有無人明?果個男人、他,我無玩過F

櫻戰駕駛員技能幾勁,全部獨有技,係得援防,然後ACE係援防0損傷,係菁英mo好發揮

緊急任務好討厭,打完dlc1關就強人去主線

平時DLC唔係自己下載既咩?機戰要人手下載既

此篇文章於 11-17-21 09:29 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 05:59 AM   #869
lightsnakes
Senior Gamer
追跡者...

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDlightsnakes
技能程式,衝刺一面那個是甚麼?怎麼拿?

舊 11-18-21, 08:22 AM   #870
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Lamsze 查看文章
呢個紫髮英雄戰記應該係機戰f既?話自己係奧干,又無同srx風魔有對話,不過果d隱語有無人明?果個男人、他,我無玩過F

櫻戰駕駛員技能幾勁,全部獨有技,係得援防,然後ACE係援防0損傷,係菁英mo好發揮

緊急任務好討厭,打完dlc1關就強人去主線

平時DLC唔係自己下載既咩?機戰要人手下載既
呢個基利亞姆應該又係第4次/F人撈少少og,起碼bgm係用英雄戰記,本身招技預知係出自og,技能組好似都差唔多只係冇左sp回復,精神又差唔多,不過最奇係佢話第1次跳去第2個平衡世界,佢唔係本身都係咁跳咩?
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 03:31 PM   #871
gananika
Junior Member

註冊日期: Jan 2019
解決方法使用後換FGGG不見! 鬼月來抓交替嗎? XDDD
gananika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 08:37 PM   #872
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: ShinDou 查看文章
呢個基利亞姆應該又係第4次/F人撈少少og,起碼bgm係用英雄戰記,本身招技預知係出自og,技能組好似都差唔多只係冇左sp回復,精神又差唔多,不過最奇係佢話第1次跳去第2個平衡世界,佢唔係本身都係咁跳咩?
4/F既設定係點?
OG既預知係我方時一次必閃,呢個係敵方時+30避,ACE再加,都好避得
不過極殊兵係咪未齊招?T都好似仲有招?
其實一直想知4果時既超級系極殊兵最尾果尾1射程既激光係咩係邊射,點解得1射

龍虎王感覺弱左,一早都估到係a果個,兩個ACE都唔得,而且招少左,5改又唔特別
反而係強化芯片楠汁好正

話說櫻花首BGM好正

此篇文章於 11-18-21 09:08 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 08:46 PM   #873
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
如果未出FIX就唔玩住....

始終我都仲係中期,無端端少左一兩部機用總係怪怪的...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 09:24 PM   #874
真!DC
Banned User
奉行我道

等修好先玩+1
機攻隊我主力之一
由手機版發出
舊 11-18-21, 11:29 PM   #875
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Lamsze 查看文章
4/F既設定係點?
OG既預知係我方時一次必閃,呢個係敵方時+30避,ACE再加,都好避得
不過極殊兵係咪未齊招?T都好似仲有招?
其實一直想知4果時既超級系極殊兵最尾果尾1射程既激光係咩係邊射,點解得1射

龍虎王感覺弱左,一早都估到係a果個,兩個ACE都唔得,而且招少左,5改又唔特別
反而係強化芯片楠汁好正

話說櫻花首BGM好正
第4次/F佢咪屬於奧干,冇記錯既話OG佢既預知1樣係敵TURN加30%最終閃避率

應該冇新招,第4次超級系點解得1格,可能因為佢係超級系掛 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:09 PM

手機版 | APP版