Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-02-19, 05:09 PM   #26
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
昨晚睇哂,冇睇過漫畫,故事係講吉田完結之後,可以算係平行世界呱。
Seven把飛刀平時係放喺邊度架?

此篇文章於 04-02-19 05:12 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 09:00 AM   #27
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
睇咗大半季,D動作部份好似偷晒格咁嘅
平時都無乜嘢,一到打鬥場面就好覺眼

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 09:08 AM   #28
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
著甲果下,好似想好型咁,不過真心好怪.....D野生似生出黎咁好怪,好有GETTER feel
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 01:00 AM   #29
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
要讚嘅係打鬥動作點解進步咗咁多
今次啲動作好似加咗物理演算打起嚟似番個人嘅感覺

劇透

北斗咁都死唔去……
下季出番嚟應該除咗個頭其他都機器吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 08:25 AM   #30
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
著甲果下,好似想好型咁,不過真心好怪.....D野生似生出黎咁好怪,好有GETTER feel
應該加一段卡邦式嘅說明,變身只需要零點幾秒之類。
舊 04-04-19, 11:50 AM   #31
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
睇完結論:漫畫好睇d

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 12:26 PM   #32
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
睇咗頭三話,算 OK。有時有窒嘅情況。

引用:
作者: fortel 查看文章
應該係好 Star Trek 入面嗰種傳送裝置。將副甲 beam 落去

舊 04-05-19, 07:51 PM   #33
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
DADA星人都可以更有型

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 12:48 AM   #34
肉羊哩咖
griffin611

而家連做超人都要靠父幹

利申:睇咗漫畫第一冊,隨即放棄。

總結:中下。

最基本問題係明明原作個個高過大廈,續集就人等身無件識變大,違和感太強。二來好抗拒男主角個性格唔掂,唔多知佢想點;仲有自己有力量有幾大好似第一話之前都唔知咁,反而後面先出場嘅北斗更有男主角台型;更講唔通嘅係,又唔係與世隔絕,行出行入總會露出馬腳;加埋啲老梗,犯駁,為扭橋而扭,狂開主腳威能,劇情好多時一忽忽,悶位太多,好多嘢無解釋無交待,尤其係好似諸星好多嘢,都係無端端爆出嚟嘅,有好多可以發揮嘅點子又斷咗纜,另一個大問題係時間軸,如果係原作續篇咁計,68年完,如果呢部係發生現代嘅話,大大話話都有成五十年,原作收檔嘿嗰陣,女主腳個阿媽分分鏡仲係粒基本粒子嚟~

以為 Jack 都係超人嚟添,可能仲未係。

人物動作有時好生硬吓,睇返近期好係Production IG出品嘅銀英傳比較,無咁自然,可能好多嘢都無加到影個效果,都唔好話有時無喇喇窒,分鏡好有心做同出色就係,但超人造型拍埋去鐵皮人嘅機械感相去太遠。雖然唔係話話都有得打,但打得好精彩。

(謎之聲)男主腳每次射完就虛脫,好明顯係精力血氣不足~~~

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
Seven把飛刀平時係放喺邊度架?
後腦同頸之間,第十一話有個側面 shot 睇得幾清楚。

此篇文章於 04-07-19 01:02 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 12:32 PM   #35
高級嘍囉
Crazy Gamer

劇透
Jack係美國間諜,搶到技工咪有衫著囉。原來雙刀係ver7.5新裝備。
舊 04-07-19, 03:28 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

又係喎~~~

舊 04-15-19, 02:36 PM   #37
GimGim

註冊日期: Jun 2002
Just watched 9 episodes on Netflix last night, not a big fan of Ultraman myself, but I found it was very good!

舊 04-16-19, 05:46 PM   #38
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
每次3D動畫既主角都好似點都有中二病,上季套唔知咩穿甲既又係
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 12:12 PM   #39
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「ULTRAMAN」シーズン2製作決定!監督はシーズン1と同じく神山健治×荒牧伸志
http://anime.heros-ultraman.com/
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 04:53 PM   #40
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

2020年4月より、アニメ『ULTRAMAN』のTOKYO MX、BS11での地上波放送が決定! そちらに併せて最新ビジュアルが公開! 
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-20, 10:32 PM   #41
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 07-10-21, 02:52 PM   #42
武藤遊戲
The One

差啲忘了

舊 09-11-21, 03:57 PM   #43
武藤遊戲
The One

舊 12-13-21, 06:23 PM   #44
武藤遊戲
The One

舊 12-14-21, 07:54 AM   #45
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
其實呢套野收唔收得⋯⋯
搞咁耐先有第2季,笨大玩具又拖住出,好似半放棄咁⋯⋯但漫畫的確幾好睇

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-22, 10:25 PM   #46
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
《ULTRAMAN》第 2 季將從 4 月 14 日起全球上線
第一季睇過幾集 感覺節奏幾慢下就無追, 模型係幾型下

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-22, 12:21 PM   #47
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
裝甲質感好似做很好左
人類部分就一樣咁屎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-22, 07:28 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

越嚟越似 Ironman

舊 01-12-22, 11:02 PM   #49
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-22, 08:09 AM   #50
武藤遊戲
The One

都出了成個月都未裝餘下

等到都傻

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 清水栄一×下口智裕「鉄のラインバレル」死闘決着。そして次号−−最終話! money 日本動漫畫討論版 636 04-26-15 06:37 AM
清水栄一×下口智裕「ロボット刑事」漫画化 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-14 08:14 PM
清水栄一 × 下口智裕「ULTRAMAN」映像化などの企画検討中 supermanlady 日本動漫畫討論版 3 05-29-13 05:09 PM
李志清水墨畫展 美版之王-天涯浪子 學術文化綜合研討區 0 01-24-08 08:59 AM
南華VS清水? Samuel 體育版 6 10-11-02 07:18 AM

現在的時間是 10:17 AM

手機版 | APP版