Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手提遊戲機討論版>[REPORT] NDS 官方活動? #10&12 有REPORT
失業中年漢 10:26 AM 12-12-05
睇今期遊戲手錶, 萬信搞左個玩具博覽
日期係十二月十七至廿七
o係荃灣愉x新城... 入面有一part 叫做NDS 激鬥試玩區...

要唔要出動示威者要求香港代理做番多d promotion?
山王 12:37 PM 12-12-05
我認為萬信係收到料, 知道任天堂起香港整多左間代理, 驚比人取替先做下野.
你去示威, 結果可能係幫佢做勢.
メソウサ 12:46 PM 12-12-05
萬信識驚喇咩?
>>>>>劉伯<<<<< 12:49 PM 12-12-05
廢物可以搞得乜野出樣丫?
メソウサ 12:50 PM 12-12-05
作者: lauchai:
廢物可以搞得乜野出樣丫?
代理之中佢比起新○行叫有自覺架喇
>>>>>劉伯<<<<< 12:55 PM 12-12-05
作者: 勃勃:
代理之中佢比起新○行叫有自覺架喇
自覺?
唔好做我死左至做野???
Terry Sham 01:13 PM 12-12-05
個博覽有咩玩架?
~繪~ 02:31 PM 12-12-05
NDS激鬥試玩區....睇下係唔係真係有得鬥....

示威....如果拉Banner支持「代理二號機的話」....
就算唔示威,都可以當係多o左個版聚地點?

幾好,人地灣仔o個邊有SONY Game Show,而荃灣就有NDS Game Show....
雖然兩者之間o既分別就....

如果呢個玩具博覽o既主要對象係小朋友,
加上Demo o既Game係Made in Wario / 為妳而死 / BB從哪裏來的話,
等到廿七號先去睇時,睇下支筆同個Touch Screen會變成點樣。
(或者反轉部機,睇下有冇水出 )
失業中年漢 02:51 PM 12-12-05
我諗住趁佢D 野未壞未爛... 十七號去睇一睇再報告大家
~繪~ 09:28 PM 12-17-05
活動報告時間~~~~
今日同馬騮去視察玩具博覽,只係影o左少少相:

一張相已經影哂成個NDS展區....
展區入面,有16部NDS同8部GBASP。
展示o既NDS Game(無去完全記錄,只靠僅餘記憶.... ):
G-Generation、Nintendogs、Mario Kart、
Mario & Luigi RPG 2、Sonic Rush、Super Monkey Ball、天堂獨太2、龍珠Z舞空烈戰。
可惜NDS一開機就入Game,結果冇得圍內玩Download Play....
上面就大大塊NDS行貨廣告牌,但係Game o既海報(日文)就貼落^底....睇海報時請orz一下。
(去到o既時候工作人員仲o係度一邊orz一邊去貼海報,例如大人Golf。)

去完展區玩過之後,過去睇下場內賣Game幾錢,
可惜....一眼睇哂就係得咁多,何其散亂,仲要賣Game唔賣機....
標價方面,除o左遊戲王之外($270),其餘Game o既價錢係一個謎。

小朋友o既心態:你打你NDS,我打我PSP....

活動報告完畢。
沒名字的?君 09:32 PM 12-17-05
今年會唔會又唔見game呢
失業中年漢 09:35 PM 12-17-05
game 仲有pokemon dash..
gba 方面都有mario rpg、 donkey kong vs mario、遊戲王ex(唔知第幾代)

下面d 海報.. 仲有mk (趁無人見到拎返屋企裝飾下? )

到場人士多數係10以下既小童... 但係唔少都「身光頸靚」, 仲有私家nds/psp.... orz

d機入帶位用一種似玻璃膠既東西封實, 應該無上次既偷game事件...掛
riceball 09:45 PM 12-17-05
既然萬信有呢D展區同展板, 好心佢就搞多D啦

<-都係好希望會有日本果種"Touch!Try!DS"的體驗台...哪怕係得一部也好...
W!LL 09:52 PM 12-17-05
個展區竟然有美版mario rpg...@@
美版game都係萬信代理的....?
神風@AMD 10:24 PM 12-17-05
依個展...上年都有,唔係新野= =

一個好爛既展....
同人志 10:46 PM 12-17-05
人地sony 係銅鑼灣攪左幾多次raod show 同用年輕女子推銷
萬X 係荃灣... ... 愉X新城... 仲要係荃灣既邊沿

CBD 係咩 萬X知唔知?
我諗點解萬X次次都要係荃灣愉X新城攪exhibition
唯一個原因只係近佢地公司
花京院 05:23 AM 12-18-05
作者: ~繪~:
--SKIP--
可惜NDS一開機就入Game,結果冇得圍內玩Download Play....
按住start制開機都入唔到menu咩??
萬信唔係勁到改OS去Disable呢個功能掛~
天藍 12:05 AM 12-22-05
個個令仔係nds區打psp都幾串
起碼我覺得串過係psp區打nds=_=

返回主題版面