Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-06, 11:25 AM   #276
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
走左邊有戲做

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 12:26 PM   #277
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
真係走左呢套野又係黑歷史
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 01:40 PM   #278
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
如果按小說的內容和現在cut成咁樣的製作方式
是絕對可以將餘下內容放進第二季中

舊 09-19-06, 09:47 PM   #279
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: mikemike
走左邊有戲做
未出發 先興奮?

還是等人調教完 先出發吧

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 09:48 AM   #280
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
雖然好趕收工~~
但最後一話都算ok喎~~
咁落去應該有第二部啦~

舊 09-25-06, 11:29 AM   #281
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
塔巴薩偷了隻介指走~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 12:24 PM   #282
RPG之鬼

cut到呢....
咁樣還可以有第二輯嗎?

舊 09-25-06, 12:34 PM   #283
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: RPG之鬼
cut到呢....
咁樣還可以有第二輯嗎?
大約cut左幾多呢? 我未睇過小說..
不過就咁睇都覺得cut左好多 - -
出兵到打完用得半集 - -
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 01:07 PM   #284
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
感覺上應該唔會有第2部吧...
再說下去不是有點拖拖拉拉的感覺嗎
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 03:53 PM   #285
qsztsur5
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
XBox Live Gamertagqsztsur

做邊段?
qsztsur5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 03:55 PM   #286
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: qsztsur5

做邊段?
有人自製都得姐

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 09-25-06, 03:57 PM   #287
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

又頹又廢的結局

舊 09-25-06, 03:59 PM   #288
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
個結局又真係有夠頹, 小說完咗未?

Rice

舊 09-25-06, 04:24 PM   #289
zurg
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
一架零戰點解可以講到咁勁
zurg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 06:24 PM   #290
凌龍
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
個結局真係頹...

有個問題
...要發動虛無的魔法都是要唸咒語的嗎?
凌龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 07:52 PM   #291
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
睇完個結局真係o晒嘴
咁樣做12集,唔出好過啦

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 07:57 PM   #292
阿邊個
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
點解D龍俾架零戰o既機槍掃到後會有爆炸效果既?
阿邊個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 07:58 PM   #293
RPG之鬼

引用:
作者: riceking
個結局又真係有夠頹, 小說完咗未?

Rice
小說未完
在第九期(暫時只睇了首兩章)
故事是延續在先前(第八卷)問路易絲兩人玉帛相見時,才人問:「那是胸?(これが胸?)」之後的故事。
由於才人受到精神壓力(?)所致,導致使出龍爪手,但對像並不是路易絲,而是ティファニア(半妖精,另一個虛無使用者)。ティファニア的身材比女傭、比公主還要大一倍...如果同路易絲相比,是天堂與地獄...因此路易絲立即向才人唸出虛無魔法,就是動畫版最後她所使出的大光球...

動畫改左的地方是
1.基本流程是一樣,但是沒有發生日蝕事件。
2.出發時是同路易絲一起。
3.敵軍國王不是現在被打倒,而是來到第8卷。(提早了死呢...)
4.零式的子彈沒有用完。
5.路易絲不是失神才使用虛無,而是看見始祖書(只有特定條件和虛無使者才能看得見,簡單來說就像小手金毛加旋的魔法書)的內容,跟著再唸出來,那時路易絲才知道自己是虛無使用者。
6.關於無虛內容也有解釋。
7.路易絲的無虛叫做エクスプロージョン(爆發)
8.エクスプロージョン發出後,對敵兵完全冇傷害,但所有敵方戰艦也被擊沉。
9.由於冇人知道零式的存在,所以公主的大臣,即動畫中坐在她身邊的女性,便說那是"不死鳥鳳凰"
10.零式雖然有中彈,但沒有被破壞成動畫那樣。
11.零式中彈時是與敵人戰艦和子爵戰鬥時的事情。
12.才人沒有被解傭,而最後也沒有kiss,只是抱著虛脫的路易絲。

此篇文章於 09-25-06 10:53 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 10:19 PM   #294
大山椒魚
......

頹到爆哂計

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 10:25 PM   #295
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:

做邊段?
有劇場版

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 10:47 PM   #296
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
呢兩集做得太趕.

要表揚一下塔巴莎.
如果冇左佢, 架飛機都飛唔起, 路易絲亦都會跌死
(估唔到路易絲會計算錯誤, 落點有偏差 )
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 11:19 PM   #297
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
個公主話就話領軍...睇風景乎a

舊 09-25-06, 11:21 PM   #298
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
雖然得13集真係好過份
但係我對呢套野仍然好有興趣
希望有下一季

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 11:34 PM   #299
lofai
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:

做邊段?

點解同灼眼個劇場版制作決定咁似既..........
http://www.gaforum.org/showthread.ph...84&page=34#827
最右下角那張/.\

此篇文章於 09-25-06 11:39 PM 被 lofai 編輯。
lofai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-06, 11:39 PM   #300
大山椒魚
......

引用:
作者: lofai
點解同灼眼個劇場版制作決定咁似既..........
我覺得似神刺果個多d

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:16 AM

手機版 | APP版