Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-16, 06:36 PM   #1
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
[CY神抄?] shadowverse

官網
https://shadowverse.jp/

(重新刷緊首抽 多人打再追加資料)

此篇文章於 07-17-16 06:39 PM 被 JMi 編輯。
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-16, 06:36 PM   #2
JMi

(備用.......)

舊 07-17-16, 06:39 PM   #3
JMi

見nico都多人放送 就試玩左陣 玩落是幾有趣的 故事又語音 bgm又正
但後來同朋友講起先知 原來個玩法係神抄左成隻hearthstone滯 lol

舊 07-17-16, 07:20 PM   #4
火柴人
Game Master
PAD微課玩家

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDdavidchan777
本身望落ok, 但睇埋demo成隻爐石咁我唔洗開新坑(有玩開爐石)
由手機版發出
火柴人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-16, 07:46 PM   #5
JMi

我連wow都無玩 爐石更加唔知係乜來的 lol
爐石有無得第5T之後可以進化
同都係先攻會少一次進化咁? 暫時我呢D咭GAME外行睇落都係先行好著數

舊 07-17-16, 08:01 PM   #6
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
爐石無咩卡片進化系統
後攻果個,會額外多1cost石,果1cost石幾時用都得

舊 07-17-16, 08:15 PM   #7
JMi

明白... 咁都叫有返點原創要素 lol

雖然刷首抽簡單到離譜 但我都係懶 1張legend玩住先 始終1.5%...

舊 07-18-16, 05:31 PM   #8
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: JMi 查看文章
明白... 咁都叫有返點原創要素 lol

雖然刷首抽簡單到離譜 但我都係懶 1張legend玩住先 始終1.5%...
誠心健議4張起 唔難刷
d card可以拆左水再合其他卡
最理想首抽1張自己想要既+求其3張le
唔要既拆左去合金卡 拆前最好check下以免將來後悔
拆 le 白1000 閃2500
合 le 3500

拆金 白250 閃600
合金 800
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 01:00 PM   #9
JMi

引用:
作者: kanone 查看文章
誠心健議4張起 唔難刷
d card可以拆左水再合其他卡
最理想首抽1張自己想要既+求其3張le
唔要既拆左去合金卡 拆前最好check下以免將來後悔
拆 le 白1000 閃2500
合 le 3500

拆金 白250 閃600
合金 800
明白 thanks
其實都係諗住試多d咭先再努力刷
有d咭評價勁但唔試下又feel唔到咁 XD

舊 07-19-16, 03:35 PM   #10
kanone
Game Master

引用:
作者: JMi 查看文章
明白 thanks
其實都係諗住試多d咭先再努力刷
有d咭評價勁但唔試下又feel唔到咁 XD
legend評價 (睇twitter,wiki)
ss rank 乙姬
s rank 651疾走龍女,marlin,三頭犬,撒旦

唔稔住貨又想快升rank 就刷4le 有1隻乙姬acc
成副基本組成3金2le貴 其他銅銀 當然有壕華版落哂3款le
舊 07-19-16, 03:39 PM   #11
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
乜原來有TOPIC

2萬2BP DAILY MISSION 勢/

其實LE 我覺得刷多幾張好過中KEY

真係打算完全無課我覺得老西法同撤旦呢D仲好過CLASS 專用.....

至於抄 其實爐石都係炒MTG 玩呢隻既原因下面呢兩張圖可以說明一切

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 07-19-16 03:49 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 04:01 PM   #12
JMi

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
乜原來有TOPIC

2萬2BP DAILY MISSION 勢/

其實LE 我覺得刷多幾張好過中KEY

真係打算完全無課我覺得老西法同撤旦呢D仲好過CLASS 專用.....

至於抄 其實爐石都係炒MTG 玩呢隻既原因下面呢兩張圖可以說明一切
唔睇圖都明啦 XD
爐石都係打開WOW有歸屬感先撈埋姐

我仲係未刷完首抽勢...
引用:
作者: kanone 查看文章
legend評價 (睇twitter,wiki)
ss rank 乙姬
s rank 651疾走龍女,marlin,三頭犬,撒旦

唔稔住貨又想快升rank 就刷4le 有1隻乙姬acc
成副基本組成3金2le貴 其他銅銀 當然有壕華版落哂3款le
我單張就係中乙姬 先至体驗下玩住先
大概知道自己需要博咩 先再刷

舊 07-19-16, 04:02 PM   #13
GUSTAV
The One
poor

其實乙姬1張根本係冇用....

依家TOP TIER 應該係守護BISHOP 同 冥府ELF

舊 07-19-16, 04:55 PM   #14
kanone
Game Master

果2副top做價都幾貴 冥府仲臨近8月更新有nerf既可能
舊 07-20-16, 11:07 AM   #15
hokhin
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhokhin
XBox Live Gamertaghokhin
知唔知8月幾時UPDATE?
hokhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-16, 09:07 AM   #16
aricwong
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
衣家先睇到原來呢度有thread講SV...
當初都知道係抄爐石,但日系畫風始終都係對口味D!
8月update淨係改elf果張"收穫祭"同後攻第一TURN抽兩張卡,其實後攻有得進化多一次都尚算平衡啦我覺得...
我抽唔到海乙女,但用ROYAL冇LEGEND都仲可以打到上B1呀~
aricwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-16, 09:17 AM   #17
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
神擊巴哈姆特D圖無得輸

舊 07-21-16, 10:16 AM   #18
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
皇家打面平靚正, 唔洗LE都得..
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-16, 02:27 PM   #19
rob601

註冊日期: Jan 2006
趁未改用冥妖打多啲先....(B1中)

舊 07-26-16, 10:22 AM   #20
aricwong

註冊日期: Feb 2004
終於打到A0...用最易上手的皇家...
aricwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 10:33 AM   #21
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: aricwong 查看文章
衣家先睇到原來呢度有thread講SV...
當初都知道係抄爐石,但日系畫風始終都係對口味D!
8月update淨係改elf果張"收穫祭"同後攻第一TURN抽兩張卡,其實後攻有得進化多一次都尚算平衡啦我覺得...
我抽唔到海乙女,但用ROYAL冇LEGEND都仲可以打到上B1呀~
你玩落去就明 隻GAME 先攻DRAW ARM 牌根本冇任何方法贏到:0)
你TURN TURN 都要低人 1COST 頂人D獸 你出大獸對面永遠多1COST處理 去到10PP 對面FINISHER 又出得先過你 除左食屎就係食屎
後攻係一個完全既運GAME 多個進化根本就係SHIT

舊 07-29-16, 04:23 PM   #22
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
combo elf 打守護bishop真係打到燥

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-16, 02:50 PM   #23
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
新手報到

未玩過爐石

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 02:12 PM   #24
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: jamsquare 查看文章
新手報到

未玩過爐石
努力打下日任等月尾新PACK\

此篇文章於 09-13-16 02:15 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 09-13-16, 07:44 PM   #25
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
G SIR

d 廿蚊任係主要既清洗對象?

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Cygames「SHADOWVERSE」TVアニメ 放送中 supermanlady 日本動漫畫討論版 13 12-31-23 07:04 AM

現在的時間是 10:11 AM

手機版 | APP版