Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-01-14, 08:56 PM   #1
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
[原創漫畫] 廢柴學園

感謝rg13黎支持既朋友
雖然你地可能唔鍾意百合
但你地仍然咁慷慨
太感謝了

好,貼個漫,唔睇西遊記時可以解下悶

舊 05-01-14, 09:57 PM   #2
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
爆SHIT太正啦!

幾時會出第二期呢?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-14, 11:14 PM   #3
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
鉀~
TVB個位~

支持繼續連載。bbb

舊 05-01-14, 11:25 PM   #4
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
スカトロプレイ呢招夠哂絕

下.集.希.望b
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 02:09 AM   #5
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
鉀呢D野,你識條春咩

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 09:34 PM   #6
smalltung

引用:
作者: D.K. 查看文章
爆SHIT太正啦!

幾時會出第二期呢?
玩屎永遠係大眾最愛~
廢柴慢有時間先畫
所以好慢!!

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
鉀~
TVB個位~

支持繼續連載。bbb
多謝火介兄
中學果時做lab真係幾無聊架
雖然廢柴update得慢
不過唔會完既

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
スカトロプレイ呢招夠哂絕

下.集.希.望b
果個字…竟然係咁解!!
事先聲明我唔係架!!!

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
鉀呢D野,你識條春咩
識玩一定玩呢d!!!

舊 05-03-14, 11:06 AM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係爆石

認真一下
Potassium儲存一般都會用油浸住避免接觸水同空氣
另外手有手汗, 直接接觸既話...

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-14, 03:29 PM   #8
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: 真!DC 查看文章
真係爆石

認真一下
當時我個間仲要放入茶色玻璃瓶,免陽光直接照射

諗番起一爆就超大煲,本身已經咁好爆,再加埋油

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 03:40 PM   #9
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
好正呀!
樓主仲讀緊書?校園生活寫得好真實,好好元
睇得好開心

支持呀

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 07:25 PM   #10
smalltung

引用:
作者: 真!DC 查看文章
真係爆石

認真一下
你係第二個同我講佢地咁做好危險的人
其實我chem好差,唔記得當年做lab係點
有乜安全措施都唔記得晒
不過總之撻potassium黎炸人係絕對唔得

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
當時我個間仲要放入茶色玻璃瓶,免陽光直接照射

諗番起一爆就超大煲,本身已經咁好爆,再加埋油
愈黎愈多人話我危險
廢柴係冇露點既18禁
你地千忻唔好學!!!

引用:
作者: 天空 查看文章
好正呀!
樓主仲讀緊書?校園生活寫得好真實,好好元
睇得好開心

支持呀
如果我仲讀緊中學,一定會覺得校園生活好痛苦,
應該唔會畫得出d咁開心(?)既校園漫畫
反而而家一把年紀,諗翻起先覺得中學係我人生中最開心既時光。

舊 05-05-14, 12:03 PM   #11
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
等咗新一話好耐
d笑點簡單直接

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-14, 04:25 PM   #12
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
笑點多到
覺得請食野果度好正
玩爆都好好笑
以前返學都同主角差唔多

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-14, 07:23 AM   #13
smalltung

引用:
作者: Coquelicot 查看文章
等咗新一話好耐
d笑點簡單直接
多謝~
我都鍾意普普通通既故事
搞下事就算

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
笑點多到
覺得請食野果度好正
玩爆都好好笑
以前返學都同主角差唔多
我以前返學好乖的
雖然主角們成日搞事
不過都係搞d低B野he

舊 05-10-14, 05:25 PM   #14
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: smalltung 查看文章
你係第二個同我講佢地咁做好危險的人
其實我chem好差,唔記得當年做lab係點
有乜安全措施都唔記得晒
不過總之撻potassium黎炸人係絕對唔得

愈黎愈多人話我危險
廢柴係冇露點既18禁
你地千忻唔好學!!!

如果我仲讀緊中學,一定會覺得校園生活好痛苦,
應該唔會畫得出d咁開心(?)既校園漫畫
反而而家一把年紀,諗翻起先覺得中學係我人生中最開心既時光。

點會呀!見你畫得好開心!真實得黎又好笑

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-14, 08:38 PM   #15
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
好笑XD
搵日一定要追返晒~~~

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 11:13 PM   #16
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
四眼妹呢

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-14, 10:34 PM   #17
smalltung

引用:
作者: 天空 查看文章
點會呀!見你畫得好開心!真實得黎又好笑
多謝~
雖然個故係誇張,
但其實唔多唔少係跟據中學時既生活

引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
好笑XD
搵日一定要追返晒~~~
我十世都唔update
你一定可以追得翻

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
四眼妹呢
通常有八婆港女既劇情先會有四眼妹既出現
有人問我麥樂雞係邊
個個都鍾意美形人

舊 06-16-14, 06:49 PM   #18
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
支持支持本地原創
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[作品發表] 〔原創漫畫〕騎士幻想-奧倫的騎士(II)之五 真!DC Cosplay同人MIX討論區 10 04-27-14 09:54 PM
[作品發表] 〔原創漫畫〕騎士幻想-奧倫的騎士(II)之四(#12新增聖誕特別篇:)) 真!DC Cosplay同人MIX討論區 14 12-27-13 03:53 PM
[作品發表] [原創漫畫] 廢柴學園 - 麥麥送 smalltung Cosplay同人MIX討論區 14 09-21-13 01:53 AM
[作品發表] 〔原創漫畫〕騎士幻想-奧倫的騎士(II)之三 真!DC Cosplay同人MIX討論區 9 04-18-13 01:50 PM
[作品發表] 〔原創漫畫〕騎士幻想-奧倫的騎士(II)之二 真!DC Cosplay同人MIX討論區 7 12-28-12 10:42 PM

現在的時間是 06:19 PM

手機版 | APP版