Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-19, 10:19 PM   #101
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
呢樣野我twitter完全搵唔到有人講緊
得一個post唔係太信

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:22 PM   #102
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
希望唔係真⋯就咁死真係便宜左佢

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:25 PM   #103
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
條友唔講咩動機下而死係好大鑊
死無對證下...傳媒槍口咪又係指向班宅宅...咁樣咪成個業界受晒
可見係絕對會修列解決問題....例如工作空間...存放紙張咁
動畫公司有幾多錢賺? 加多d例要去守...會唔會執多幾間?
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:25 PM   #104
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: casio 查看文章
三十幾條人命,咁死太便宜佢,最少俾D兄貴攪下佢後欄先
死刑就肯定
但之前某教主都獨立囚困咗20年

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:28 PM   #105
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
我覺得佢唔死救返活,

玩下法律遊戲,

尤其日本, 拖十幾年都唔行刑(以判死刑為結論, 如果玩精神病又另計)

咁先對唔住D亡者及其家人

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:33 PM   #106
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: Tano 查看文章
死刑就肯定
但之前某教主都獨立囚困咗20年
因為要靠佢 指埋其他教徒 所以最後先處理
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:40 PM   #107
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
因為要靠佢 指埋其他教徒 所以最後先處理
咁教主都叫有"志氣"
最終想將日本改變成另一個北朝鮮

#斷估冇痛苦
如果純粹討厭單一作品
火燒動畫製作公司真係理解不能

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:40 PM   #108
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
https://ja.wikipedia.org/wiki/%E6%AD...9F%B7%E8%A1%8C

呢單都係放火, 仲要加強盜, 死5人

由犯案到判死用7年, 判死到正法用6年, 前後13年

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:40 PM   #109
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: harakuma 查看文章
我覺得佢唔死救返活,

玩下法律遊戲,

尤其日本, 拖十幾年都唔行刑(以判死刑為結論, 如果玩精神病又另計)

咁先對唔住D亡者及其家人
突然諗起依套神作............."懲役30天"

https://news.gamme.com.tw/873813

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:46 PM   #110
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
突然諗起依套神作............."懲役30天"

https://news.gamme.com.tw/873813
以前香港有播過,睇過
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:50 PM   #111
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
佢本身都燒到重傷

等耐D唔好咩

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 10:56 PM   #112
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
屋頂門冇鎖,三樓有20人起附近,點解會咁? 諗到都慘,唔追,出埋名單仲難受.....
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 11:10 PM   #113
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: wingzero_W0 查看文章
屋頂門冇鎖,三樓有20人起附近,點解會咁? 諗到都慘,唔追,出埋名單仲難受.....
http://www3.nhk.or.jp/news/html/2019...997831000.html
汽油係燒得好快,而且高溫、會爆炸,現煬又充滿易燃物
未必來得及搞清楚咩事,想逃生已太遲

尤其黑煙有大量一氧化碳
引用:

此篇文章於 07-18-19 11:19 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 11:33 PM   #114
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
做乜今次攪到咁大鑊??
一下子冇左 33 條人命, 放火果條友有新聞話佢係記者, 佢同京動有乜咁大仇口???

條友真係判死刑都便宜左佢!!!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album

此篇文章於 07-18-19 11:37 PM 被 Super Bus 編輯。
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 11:54 PM   #115
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
唔想講野亦都唔知講乜好......

京阿尼同其他公司唔同,好多職員都係自小養大
今次估計好多年都復原唔到了
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 12:01 AM   #116
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
畀兄貴搞完再殺千刀!

舊 07-19-19, 12:07 AM   #117
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
目擊者聽到個兇手聲稱嘅京動「抄襲」。

但佢又唔係員工,又唔似係做開同動漫製作有關嘅工作,我只可以諗到係佢中二病妄想被害發作,佢諗到嘅同人故事咁啱同動畫情節吻合就話係抄佢。

不過就算退一萬步當京動真係抄佢橋,乜真係需要攞30幾條人命去賠咩?真係極度心理變態先會有咁不對等嘅暴力。

呢件人渣唔死都無用,不過而家比佢死太便宜佢,起碼要慢慢喺監獄折磨佢,直至佢行刑嘅一刻。我唔介意等。

到時可能喺全世界動漫迷捐助下,京都動畫浴火重生,新一代嘅畫師成功接任,令呢件hihi嘅破壞功虧一貫。

京動被襲嘅震撼度喺外國有如巴黎聖母院火燭一樣,大把人開始捐助確保佢唔會由呢個世界消失。絕對唔可以比呢件人渣得逞

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 12:18 AM   #118
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
RIP
今次大火完全對動畫界重創....
原稿燒毀....畫師人亡.....
回復都肯定需要十分長既時間.....
期待京動綠苗再成長~~
心からご冥福をお祈りいたします
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 12:49 AM   #119
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 十一月 查看文章
又有消息話,本來平時出入要拍卡,但今日因為NHK會去採訪,所以為了方便而把保安系統解除了....
因有採訪所以大部份主要員工在場
同埋話咁啱天台因為上個禮拜有人掉煙頭所以鎖咗

成件事好似有晒計劃......

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 01:00 AM   #120
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
因有採訪所以大部份主要員工在場
同埋話咁啱天台因為上個禮拜有人掉煙頭所以鎖咗

成件事好似有晒計劃......
http://www3.nhk.or.jp/news/html/2019...998101000.html
消防可以直接開到門
無鎖到
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 01:19 AM   #121
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
我真係諗唔透兇手動機係乜

如果係消費者唔滿意既
大可以罷買唔理

如果係行內人士,受不公平待遇既
我諗做得創作呢行,都應該預咗受呢D考驗

但都唔使放火填命咁激啩?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 01:25 AM   #122
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我真係諗唔透兇手動機係乜

如果係消費者唔滿意既
大可以罷買唔理

如果係行內人士,受不公平待遇既
我諗做得創作呢行,都應該預咗受呢D考驗

但都唔使放火填命咁激啩?
https://bbs.hupu.com/28546011.html

唔知真假

真係唔開心足成日……
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 02:07 AM   #123
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
如果係咁躺著中槍就真係痴線
有晒計劃要入面啲人全滅…

但日本啲死囚一般都話
一路等咁多年唔知邊日突然要去行刑
其實係辛苦過斬立決

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 03:09 AM   #124
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
https://bbs.hupu.com/28546011.html

唔知真假

真係唔開心足成日……
找到source
https://matsuri.5ch.net/test/read.cg...e2/1562713045/
響けユーフォ二アムのバリサクソロのせいで、俺様の人生は大きく狂った。絶対に許さないからな!

條友最後的留言係151
在2019/07/17(水) 14:54:19.36

此篇文章於 07-19-19 03:11 AM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 07:38 AM   #125
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 十一月 查看文章
找到source
https://matsuri.5ch.net/test/read.cg...e2/1562713045/
響けユーフォ二アムのバリサクソロのせいで、俺様の人生は大きく狂った。絶対に許さないからな!

條友最後的留言係151
在2019/07/17(水) 14:54:19.36
不記名網絡留言板d吹水野唔可以當source
日本警方公佈既先作準啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:00 AM

手機版 | APP版