Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-21, 08:55 PM   #951
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Terry仔 查看文章
好似已經用唔到刷錢大法
刷咗兩次,每次都係刷到某個時間,我部機就會攻擊敵人,之後完場
要睇map/mp/敵人,跟返youtube打非洲最穩陣
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-21, 02:03 PM   #952
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
香港時間12月10日晚上8時,機戰生放送決定
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-21, 02:09 PM   #953
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
只怕DLC2更新時又加送一堆新bug

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 12-08-21, 02:36 PM   #954
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 420secured 查看文章
玩左咁耐機戰

第一次一周目玩到 30+個人 LV99
實際有成一百關wo

舊 12-08-21, 03:31 PM   #955
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
只怕DLC2更新時又加送一堆新bug

仲未爆機既我好驚
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-21, 03:32 PM   #956
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
仲未爆機既我好驚
由手機版發出
我直頭停咗唔玩住,買佢怕

舊 12-09-21, 08:26 AM   #957
津上翔一
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
想問下
魔法騎士海神同空神追加嗰招「氷の刃」同「碧の旋風」
上網睇攻略話打「脅威の羽音」會有,
如果呢關攞唔到就打完「決戦のセフィーロ」都會有

但我打晒兩關都冇出
請問係中左bug 定係其實有特定隱藏條件?

高達使者~
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-21, 12:24 PM   #958
真!DC
Banned User
奉行我道

兩招早兩日先剛剛攞
之前玩左決戰,玩威脅就有劇情加招
擊墜數 光6x 海5x 風2x
由手機版發出
舊 12-09-21, 02:23 PM   #959
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩先打完infinity
零改武getter 屈盡545格鬥都仍然可以一下打爆infinity
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-21, 02:39 PM   #960
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
打成百幾關,其實都幾悶
寧願係中間做多幾個分支,俾人下週目玩重好
一個週目60關左右其實係最好
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-21, 09:31 PM   #961
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
玩到100關就有個150關既艦內任務,甘如果只玩主線都係幾十關,真係可以比人自由選

其實今次加勇者傳說會岩D,原創敵人有5個解放點,解左之後世界變差,夾到勇者傳說
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 03:24 AM   #962
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 津上翔一 查看文章
想問下
魔法騎士海神同空神追加嗰招「氷の刃」同「碧の旋風」
上網睇攻略話打「脅威の羽音」會有,
如果呢關攞唔到就打完「決戦のセフィーロ」都會有

但我打晒兩關都冇出
請問係中左bug 定係其實有特定隱藏條件?
有魔法騎士既關卡任務招打就可以解新招啦,利申已經出埋閃光之劍 合體技 打埋最終BOSS

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 11:13 AM   #963
420secured

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: Tdot 查看文章
實際有成一百關wo
的確係
只係無諗過會變成咁
同埋最後我都係所有人level 99 haha
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 04:41 PM   #964
金戰士
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: flpchoho 查看文章
香港時間12月10日晚上8時,機戰生放送決定
好老實,今集機戰打到好冇心機戰鬥系統倒退.... 冇晒以前機戰感覺
機戰Z系列同3ds BX之後機戰失去晒機戰靈魂...

舊 12-10-21, 04:43 PM   #965
金戰士
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: Terry仔 查看文章
打成百幾關,其實都幾悶
寧願係中間做多幾個分支,俾人下週目玩重好
一個週目60關左右其實係最好
今集事實好悶下.....DD單機版....

舊 12-10-21, 05:52 PM   #966
420secured

註冊日期: Nov 2020
一開始我幾鍾意自由選關

但去到中期由故事到艦內多選擇,亂左唔知邊條先係真主線下,故事感又弱左,感覺就更差左
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 06:45 PM   #967
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 420secured 查看文章
一開始我幾鍾意自由選關

但去到中期由故事到艦內多選擇,亂左唔知邊條先係真主線下,故事感又弱左,感覺就更差左
由手機版發出
開頭我覺得narrative 得個劇場版咁少既內容參與度都多,改動又好
但我打得慢,依家打完infinity 感覺好似成個月無見過narrative 有關既劇情

最多等DLC 2出左真 .最難mode後
試一次2周目完全唔改AOS零改武難得濟先5改機去剩玩key mission睇下難度同節奏係點

依家有升AOS係早見艦長同purple two連體既範圍內我仍然5改機0改武都好似以前全10段改全S適性常設擾亂咁玩
精神除左加速,突擊,決意,熱血,愛,勇氣,祝福厘d外其他好似完全唔洗用咁.
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 07:11 PM   #968
真!DC
Banned User
奉行我道

未爆機,進度大約係玩左學園同之後d支線
反而係開頭唔鐘意選關玩玩下又覺得ok
覺得如果選關多d限制比較好
而家全宇宙任去個人感覺唔良好
自己選關是都相關劇情任務連住玩,盡量同一地圖版面玩晒先去其他版面;感覺良好d
由手機版發出
舊 12-10-21, 08:25 PM   #969
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
加埋機戰DD 主角

此篇文章於 12-10-21 08:33 PM 被 不是藍星人 編輯。
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 08:38 PM   #970
flpchoho

寺田原來8月尾開始已經係自由身了

睇來上左神枱位-----顧問位

此篇文章於 12-10-21 08:52 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 12-10-21, 09:03 PM   #971
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
寺田唔撈
機戰係咪收得皮(定期貼文)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 09:08 PM   #972
flpchoho

引用:
作者: GN00508771 查看文章
寺田唔撈
機戰係咪收得皮(定期貼文)
OG系列———-好危
如果OG系列還出新作的話,他也會参與制作遊戲劇本。
舊 12-10-21, 09:11 PM   #973
flpchoho

另外,寺田亦開左Twitter (@TakanobuTerada)
有興趣就去Follow
舊 12-10-21, 09:11 PM   #974
不是藍星人
Neverland

og 我覺得基本上已判死刑

舊 12-10-21, 09:17 PM   #975
真!DC
Banned User
奉行我道