Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
日本動漫畫討論版>長月達平「Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season」#38「泣きたくなる音」
Lamsze 08:42 PM 08-22-16
作者: RPG之鬼:

關於呢棵樹是有原因在這裡,至於劇透就算了,作者還沒有說實,但大致也知乜事
甘佢兒家炸左...甘咪,唔好話個原因就係算左比昂甘用!
Freddy 09:01 PM 08-22-16
作者: Lamsze:
爆樹果下好心痛(環保人士立場)
同感...
炸世界樹罪大惡極
魔女教做瓜里班壞蛋吧
Samng 09:39 PM 08-22-16
cut左レム扮死引スバル告白果段
如果做到卷7就完就唔使飛到咁快
mario0606 09:55 PM 08-22-16
作者: Lamsze:
甘佢兒家炸左...甘咪,唔好話個原因就係算左比昂甘用!
今日比FD透左
RPG之鬼 10:22 PM 08-22-16
上面果個劇透真係唔知好過知

魔女的愛的宣言配音會是多麼好
原文大致是"原本想著會被抓痛,點知一句"愛你"就令人感到無盡愛意"

蕾姆的CUT咗可惜,但已經給了佢一集閃盲大家,咁OK LA,另外咁樣會對之後的安排會好一點

另外呢套的女主(包括偽娘)在告白時是是十分積極同激烈(?)
天子 10:33 PM 08-22-16
小說出到第幾本..?
Gallardo 10:48 PM 08-22-16
通常話要報仇都冇好下場, 但呢集報得好痛快
胸cushion
mario0606 11:06 PM 08-22-16
作者: 天子:
小說出到第幾本..?
文庫版下個月日文出第9本
Van仔 01:54 AM 08-23-16
下一關目標!
提升第二基友好感度!
即係loop 到完成季啦
♀宮野真守♀ 02:41 AM 08-23-16
我反而覺得阿伯好似出來執雞咁

本來成件事應該好美好,當堂沒哂FEEL
s2001154 10:31 AM 08-23-16
其實劍鬼被吞後唔死係正常
就像DMC3 咁係裡面其實好多野做XD

話說486個靈魂返曬來套野即刻好睇返
stcdavidhk 10:37 AM 08-23-16
其實今集話左俾我地知點解上代劍聖會輸
RPG之鬼 12:14 PM 08-23-16
作者: stcdavidhk:
劇透

上代劍聖輸係同萊茵哈特魯有關,正確說因為有萊茵哈特魯存在,所以特蕾西雅先會輸。
劍聖勁既原因係唔練功都可以好勁
同埋佢個仔都間接令特蕾西雅死
劍聖一家也因為有劍聖力量而散咗,特蕾西雅最初唔講自己係劍聖的原因是想做凡人好過做劍聖

作者: s2001154:
其實劍鬼被吞後唔死係正常
就像DMC3 咁係裡面其實好多野做XD

話說486個靈魂返曬來套野即刻好睇返
咁第四章要睇囉,完成是為486成長而設
stcdavidhk 12:29 PM 08-23-16
劇透

上代劍聖輸係同萊茵哈特魯有關,正確說因為有萊茵哈特魯存在,所以特蕾西雅先會輸。
劍聖勁既原因係唔練功都可以好勁
同埋佢個仔都間接令特蕾西雅死
劍聖一家也因為有劍聖力量而散咗,特蕾西雅最初唔講自己係劍聖的原因是想做凡人好過做劍聖

咁第四章要睇囉,完成是為486成長而設
我重以為係比白鯨拉打死tim
harakuma 01:18 PM 08-23-16
睇完今集, 腦海立即出現一幕食神一開始時係某大廈天台, 星爺對住四個大廚講

"辛苦晒"
細路翔 04:11 PM 08-23-16
:(
其實前代劍聖無左劍聖加護都仲有死神加護一樣係強者,除左比箂傲天依件粉皮拎走左劍聖資格,會瓜既原因最主要係打打下白鯨比魔女教撿尾刀

stcdavidhk 05:11 PM 08-23-16
作者: 細路翔:
:(
其實前代劍聖無左劍聖加護都仲有死神加護一樣係強者,除左比箂傲天依件粉皮拎走左劍聖資格,會瓜既原因最主要係打打下白鯨比魔女教撿尾刀
之係間接黎講劍鬼復仇旅程未完!?
RPG之鬼 06:27 PM 08-23-16
之係間接黎講劍鬼復仇旅程未完!?
劇透

第五章有段是劍聖被魔女教復活,而當時劍鬼寧被老婆殺死,也不想殺死老婆,但結果畀個孫一刀斬到灰飛煙滅
"為何再殺多佢一次!"
"在我心中,祖母一早已經死了"

supermanlady 06:54 PM 08-23-16
ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#09
作者: :

stcdavidhk 07:23 PM 08-23-16
劇透

第五章有段是劍聖被魔女教復活,而當時劍鬼寧被老婆殺死,也不想殺死老婆,但結果畀個孫一刀斬到灰飛煙滅
"為何再殺多佢一次!"
"在我心中,祖母一早已經死了"
咁重有冇意識?定純傀儡?
RPG之鬼 08:58 PM 08-23-16
既然劍鬼的劇情都7788,咁透晒都冇問題吧
劇透

緍後,特蕾西亞引退做人妻,而劍鬼成為王國中騎士團長。不久兒子誔生了,可惜沒有繼承父母的才能。即使庸碌無能,在父陰下也成為騎士團副團長(富二代!!)。
某天,成為人妻的特蕾西亞在做菜時不少心切傷手指(劍聖呆?),她十分擔心會被自己的死神的加護(傷口無法治癒)殺死,可是她發覺只要她不想就能夠令加護無效。(相信當日宴會是她讓劍鬼吧)
某天,萊苬哈特出世了。
某天,媳婦突然不醒人事,令無能的兒子更加暴戾古怪。
自始,萊苬哈特失去了父母的親情,而祖父母只能安慰他。
某天,王宮發生重大事件,剛出生公主(菲魯特)被人拐走。事件最終令劍鬼辭去團長職務。
然後又某天,國王決定派兵消滅魔女教。雖然劍鬼想出戰,但由於先前的失職,在公在私已沒有他參戰的理由,而兒子卻推薦由祖母出戰。
劍鬼當然阻止妻子出戰,而特蕾西亞卻用劍輕輕劃了一道傷痕,並說只要它還流血,便代表我還沒死。
與白鯨戰鬥時,特蕾西亞擁有的兩大加護之一劍聖之加護離她而去並轉到孫兒身上,令她無法拔出龍劍而戰死。
自始阿斯特雷亞家便分崩離析。由於劍鬼先前的失職而被視為有辱家族聲譽,於是他回復舊姓。
因為加護轉移是令妻子/祖母被殺原因,令劍鬼與萊苬哈特產生隔閡。
多年後,劍鬼終於斬殺白鯨。
然後某天,被特蕾西亞弄傷的位置特然流血。(第四章開始提及)

細路翔 10:39 PM 08-23-16
既然劍鬼的劇情都7788,咁透晒都冇問題吧
:)
以長月既鬼畜風格好大機率係正太箂傲天比同齡小屁孩串完之後

用天真既態度講出"總有一天我會變得和祖母一樣厲害"就拎走左前個buff

RPG之鬼 01:23 PM 08-25-16
Q&A
有劇透啊
http://ask.fm/nezumiironyanko
事丫娃些 03:53 PM 08-25-16

Re:ゼロから始める異世界生活 ラム&レム抱枕カバー添い寝シーツ
グルーヴガレージ
価格: ¥ 11,880
発売日: 2016/11/30
supermanlady 09:33 PM 08-26-16
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第22話「怠惰一閃」予告
作者: :

第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面