Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-19-09, 01:23 AM   #76
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: kyu 查看文章
TTB是找那些他們心目中的電車男作例子,既想說負面又要觀眾容易接受……
但看過兩集而了解到的人,最後好像變成更多人討厭港女吧。
不過我就想說Peter真的沒有這樣男子氣概,結識到女孩就要把全部金錢給女生,未免太……
女人就重有機會defend下...男人就自相殘殺.....
重要明明有多位人兄做sample但佢係唔用只係用peter
重要有心剪到d人自己知唔好咁...TVB, 你好野

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 03-19-09 01:26 AM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:29 AM   #77
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
邊個挑釁到佢咁激昂要搵人睇佢買袋碌EPS亦唔係我,唔好又幫我補完埋。

不過咁難得你回我,我都留下言。無痛抽身呢下我可能仲有D進步空間既。
確實個個唔係你,但係你有份推波助瀾搞屎棍又確實係真喎~

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
都係無野,期待你既EPS單張,同靚袋圖片。
俾著我遇到咁激昂既人都識得退避三舍等大家都好過D,火上加油我真係甚少聽聞,不過反正人地想將無痛抽身據為己用,咁既修練方式又真係令人大開眼界...

老實講,就算我唔回你,憑你搞屎既枝巧已經可以令你有大量既進步空間啦,我唔值你咁看重既,就算你認我做契哥我都真係覺得擔當唔起呢。
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:42 AM   #78
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
友台玩到好大,黎三萬比起底組起曬底.....

舊 03-19-09, 01:44 AM   #79
綾小路雷太

引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
疑似補習教師被起底?

又,友台貼個咋相係咪三萬本人?
舊 03-19-09, 01:45 AM   #80
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
樓上某幾個人,唔好話我事先冇講明,唔好再係度offtopic互相起火,有咩後果自行負責。

係咁多

舊 03-19-09, 01:47 AM   #81
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
確實個個唔係你,但係你有份推波助瀾搞屎棍又確實係真喎~
俾著我遇到咁激昂既人都識得退避三舍等大家都好過D,火上加油我真係甚少聽聞,不過反正人地想將無痛抽身據為己用,咁既修練方式又真係令人大開眼界...

老實講,就算我唔回你,憑你搞屎既枝巧已經可以令你有大量既進步空間啦,我唔值你咁看重既,就算你認我做契哥我都真係覺得擔當唔起呢。
你又腦補我想同你拉關係同看重你啦!

不過再搞可能累及鎖題或者BAN埋我。所以都係『就此作罷』

請大家回題,我唔再亂黎啦!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:50 AM   #82
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
引用:
疑似補習教師被起底?

又,友台貼個咋相係咪三萬本人?
就咁睇相係本人黎....

舊 03-19-09, 01:51 AM   #83
MO

引用:
佢講錯乜嘢?
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:52 AM   #84
綾小路雷太

引用:
就咁睇相係本人黎....
咁大件事.....

又,有人話報警,結果有冇做到?
舊 03-19-09, 03:31 AM   #85
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
我本來係見到好多人享度怨怨怨世人點誤解佢地
好心想以女性角度講下我地既睇法
等大家了解下, 面對現實, 睇下點改善~

點知一路就有人極度敏感自覺受傷害兼強烈曲解我既意思
然後猛咁啄住我圍攻我同我玩文字獄唔知又係邊D GENTLEMEN

我又天真又傻囉, 享GAF呢種FORUM以一般女仔角度講點睇呢D事
又提議人地可以點改
又難免令某D GENTLEMEN感到受傷害, 群起而攻之既~

如果打贏我令到某D人自我感覺良好既, FINE
網上既大贏家囉, U WIN PERFECT!
現實就…

無興趣了解大家D私人恩怨, 大家以事論事姐~
我仲一直以為你用港女角度講tima

因為你文字上根本表達唔到你係講出現實同提議人點改
由上個vol.你就已經一口咬定電車男怨世追唔到女

係喇,一俾人講又要搬GENTLEMEN出黎,男女平等去左邊

舊 03-19-09, 03:41 AM   #86
綾小路雷太

引用:
作者: POISON 查看文章
我仲一直以為你用港女角度講tima

因為你文字上根本表達唔到你係講出現實同提議人點改
由上個vol.你就已經一口咬定電車男怨世追唔到女

係喇,一俾人講又要搬GENTLEMEN出黎,男女平等去左邊
咁問心,先唔講係咪精到吻... 淨係以眾敵寡呢點.....都似乎有失常態,亦不算平等吧.....
易地而處去諗,你去she.com為『打機+ acg =/= 電車男』呢點去平反的話,我懷疑你會唔會變成男版既kammykammy.....
既然大家各自有自己既立場,而唔開心既又唔唔開心左,與其要不停講對方點對方點~ 倒不如大家平心靜氣抖一下,等大家冷靜d先再繼續探討呢個間不中都會有人翻loop既老問題.....集思廣益睇下有冇出路仲實際啦...

舊 03-19-09, 04:00 AM   #87
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
3萬
搵幾多都同女人講既男人先係死蠢
你社交圈全部係窮鬼唔好係度唱衰港男
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 04:03 AM   #88
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
咁問心,先唔講係咪精到吻... 淨係以眾敵寡呢點.....都似乎有失常態,亦不算平等吧.....
易地而處去諗,你去she.com為『打機+ acg =/= 電車男』呢點去平反的話,我懷疑你會唔會變成男版既kammykammy.....
既然大家各自有自己既立場,而唔開心既又唔唔開心左,與其要不停講對方點對方點~ 倒不如大家平心靜氣抖一下,等大家冷靜d先再繼續探討呢個間不中都會有人翻loop既老問題.....集思廣益睇下有冇出路仲實際啦...
其實都是最後像旁述那樣說結,
因為男女兩方不互相體諒和溝通導致出現這種病態的社會。

舊 03-19-09, 04:09 AM   #89
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
精到吻a

老實講我唔覺得係以眾敵寡
我甚至覺得係對面勢力?比我地團結

舊 03-19-09, 05:50 AM   #90
qooalex84
Senior Gamer
愛理大叔

註冊日期: Jun 2005
引用:
也可以說「極端自由主義→自我中心主義」
結果男女在相互競爭的平台上,不斷糾纏
最終不少受創傷者或嫌棄對方者對對方絕望
轉而去尋找各種代替品而不再回頭

舊 03-19-09, 09:13 AM   #91
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
講起eps...
話說我張eps係交俾我女朋友保管
每次我買野 如果係間鋪頭裏面叫佢俾我
d老闆都會用奇怪既眼光望住我...我唔係食軟飯架..
就算我自己禁password都係咁
所以我而家要係鋪頭外面叫佢靜靜雞俾我
無計啦..張卡一係手就身痕.
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:20 AM   #92
liverpoolb
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
講女開多十個post都唔夠
liverpoolb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:20 AM   #93
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: POISON 查看文章
精到吻a

老實講我唔覺得係以眾敵寡
我甚至覺得係對面勢力?比我地團結
呢d係以事論事
不論男女,有point有ground梗係多d人支持架啦~~
你估呢度仲有以男定女多先出得聲架咩

舊 03-19-09, 09:26 AM   #94
好鬼煩

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: wyhone 查看文章
其實之前都有網友提過下
宅男話港女買名牌,港女話宅男買acg野
其實本質一樣,雖然買既野唔同,但係都係一種嗜好

我番睇完段片,
今次無記選擇搵一大班港女們向宅男(定電車男)發表意見
部份直頭係批評tim
令到原本係香港俾人睇唔起既電車男(因為其他人都誤會acg野丫嘛)
係呢個節目之後就更加......
再直接d講,
我覺得三色台呢個節目加深左港男/電車男同港女之間既矛盾

戰爭已經係唯一既選項
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:33 AM   #95
yuhon

註冊日期: Feb 2005
引用:
都唔可咁講
因誤會結合,了解而分開
忍得一時,未必忍得長久
咪又推高離婚率
唔好太高估自己忍耐力
唔係咩都話體諒和溝通,好似好理性就一定啱用架
呢樣唔係關鍵

此篇文章於 03-19-09 05:54 PM 被 yuhon 編輯。
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:39 AM   #96
Villasaki
Ultimate Gamer
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
個topic竟然變成咁....

其實呢, in general, 你對果樣野有興趣, 就自然知其價值, 如冇興趣, 真係點解析都冇用.
郵票=紙仔; 鏡頭=玻璃; 玩具=索膠; 汽車=代步工具; 手袋=... 手袋.

當中當然有一般價值同名牌/稀有之分, 唔係接觸開當然唔知其價值之處.
而, 亦有被制造商/開發商/廣告商/朋輩之間洗腦催眠之亷擬.

====================================================
又, 講下裝身問題, 我覺得... 配合當時場合, 乾淨企理就已經OK, 最緊要自己表現得有自信同禮貎.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品

此篇文章於 03-19-09 09:44 AM 被 Villasaki 編輯。
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:54 AM   #97
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Villasaki 查看文章

-skip-
又, 講下裝身問題, 我覺得... 配合當時場合, 乾淨企理就已經OK, 最緊要自己表現得有自信同禮貎.
依句好應同...............

個格衰................就算着名牌都唔會好睇

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 10:03 AM   #98
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
依句好同...............

個格衰................就算着名牌都唔會好睇
+2/\
簡直就係現時冥(名)人同偽員o既寫照
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 10:37 AM   #99
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: POKA 查看文章
3萬
搵幾多都同女人講既男人先係死蠢
你社交圈全部係窮鬼唔好係度唱衰港男
呢樣又係喎. 我一向唔會對朋友講自己人工幾多, 唔想人地用份糧黎衡量我.

我D朋友都一向無講, 我亦唔會問. 佢地點諗我唔知啦.

黎三萬話未識過一個男仔高人工過佢. 係佢真係識唔到, 抑或只係佢井底蛙呢? 「唔通我識如來神掌又話過你知咩?」
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 10:38 AM   #100
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
+2/\
簡直就係現時冥(名)人同偽員o既寫照
以前娜姊幫 H&M 拍廣告果條黒白色連身裙真係着得好型

但戴薜止倫着上身睇落似妓女............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:20 AM

手機版 | APP版