Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-02-03, 11:21 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
wonder 劉鑾雄與王穎妤曾苦戀6年

唔係呀化...
王穎妤接受訪問時詳述...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 12-02-03 11:38 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-03, 11:25 PM   #2
Samuel
God of Gamer
我想...

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagsamuel0929
你而家先知佢地有拍拖?
Samuel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-03, 11:30 PM   #3
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
好討厭 >.<
同我喜歡個女仔個名相似... 整到個名 cheap 晒 >.< >.< >.<

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-03, 11:37 PM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by Samuel :
你而家先知佢地有拍拖?
乜你有親眼見過咩?
以前都係報章雜誌係咁傳姐~
依家係佢親身接受訪問...又點同得架...
又講到劉鑾雄點樣點樣劇烈追求佢...
向佢求婚云云...

舊 12-02-03, 11:55 PM   #5
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
空穴來風,未必無因,
唔係o下o下要親眼睇見先相信得ga,(強辯者ge歪理)
否則係傳都傳過靚d架啦,
成日話傳媒唔可信,
係負面報導都一律斷定唔可信,
咁呢單咪又中lor…

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)

此篇文章於 12-02-03 11:57 PM 被 岸邊露伴 編輯。
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-03, 11:59 PM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :
空穴來風,未必無因,
唔係o下o下要親眼睇見先相信得ga,
否則係傳都傳過靚d架啦,
成日話傳媒唔可信,
係負面報導都一律斷定唔可信,
咁呢單咪又中lor…
親眼見既就唔係信定唔信...
而係變成事實...

舊 12-03-03, 12:05 AM   #7
碧咸23
Banned
GAF足球隊碧咸23號

註冊日期: Feb 2003
今朝條女接受查小欣訪問果陣講到大劉點樣溝佢、又話自己最後接受唔到佢去玩女又點點點、講到自己好勁好叻但係又好慘咁、仲喊苦喊忽...講到尾咪又係駛人d $$....頂佢唔順、轉台!

此篇文章於 12-03-03 12:23 AM 被 碧咸23 編輯。
碧咸23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-03, 12:06 AM   #8
岸邊露伴

引用:
Originally posted by Busconcamp :

親眼見既就唔係信定唔信...
而係變成事實...
人地話知但你質疑人係咪見到嘛…:@_@":
舊 12-03-03, 12:07 AM   #9
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
一個王見秋似樣到咁ge女人

StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-03, 12:20 AM   #10
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :
人地話知但你質疑人係咪見到嘛…:@_@":
咁報紙雜誌成日都話亞A同亞B...亞B又同亞c...D...E...一齊架喇~
全部都可以歸於[空月來風,未必無因]喎~
"劉王關係"係傳左幾年,我有睇報紙,都可以話[知]~
但呢種[知]...並非代表事實,咁[知]咩先~~~

舊 12-03-03, 12:31 AM   #11
栗子貓
Game Master

好似好耐架啦
栗子貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-03, 01:55 AM   #12
cinimod

基本上,直d講,俾L君用錢買番尼玩既,同砵蘭街d阿姐無乜分別。

不過佢都算係體現L君口味開始轉變既開始既代表人物,自佢起L君開始由專玩明星變成乜都玩下
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-03, 11:27 AM   #13
街車王
Crazy Gamer
爆籃無敵

註冊日期: Nov 2002
引用:
Originally posted by cinimod :
基本上,直d講,俾L君用錢買番尼玩既,同砵蘭街d阿姐無乜分別。

不過佢都算係體現L君口味開始轉變既開始既代表人物,自佢起L君開始由專玩明星變成乜都玩下
不過L君d口味都轉得好極端下wo
由選美冠軍一野換件
有錢佬真係高深

舊 12-03-03, 11:37 AM   #14
岸邊露伴

引用:
Originally posted by Busconcamp :

咁報紙雜誌成日都話亞A同亞B...亞B又同亞c...D...E...一齊架喇~
全部都可以歸於[空月來風,未必無因]喎~
"劉王關係"係傳左幾年,我有睇報紙,都可以話[知]~
但呢種[知]...並非代表事實,咁[知]咩先~~~
舉個明顯d ge例子,
許志安同鄭秀雯成日俾報紙雜誌傳係拍拖,
相信係人都o係報紙雜誌睇過,
但佢地從來冇親口承認過,
咁依照你講法呢個都唔係事實,
你有權唔承認係事實,
但事實上係咪事實呢,
相信好多人會判斷到。
舊 12-03-03, 12:31 PM   #15
cinimod

引用:
Originally posted by 街車王 :

不過L君d口味都轉得好極端下wo
由選美冠軍一野換件
有錢佬真係高深
可能對得靚女多都要轉下口味,呢d感覺真係唔係一般人可以感受到

其實我都好服佢,玩之餘一樣事業有成,唔似得d 2世祖(e.g.岳少)顧住玩,事業一塌胡塗。抵佢玩得高興既!
舊 12-03-03, 01:37 PM   #16
岸邊露伴

拒 絕 五 次 求 婚   曾 仰 藥 入 院
王 穎 妤 愛 大 劉 六 年 心 靈 重 創

王 穎 妤 日 前 接 受 電 台 訪 問 時 , 哭 訴 她 與 富 商 劉 鑾 雄 的 一 段 六 年 情 , 透 露 相 戀 其 間 大 劉 曾 五 次 向 她 求 婚 , 但 遭 她 拒 絕 。 王 穎 妤 又 指 自 己 曾 為 大 劉 而 自 尋 短 見 , 一 次 過 吞 食 八 十 粒 安 眠 藥 , 但 大 劉 只 到 醫 院 探 望 她 五 分 鐘 , 令 她 心 靈 受 重 創 。

王 穎 妤 日 前 接 受 商 台 查 小 欣 的 《 茶 煲 的 查 篤 》 訪 問 , 大 談 與 富 商 劉 鑾 雄 的 一 段 六 年 感 情 , 該 訪 問 昨 日 在 節 目 中 播 出 , 現 節 錄 如 下 : ( 查 小 欣 : 查   王 穎 妤 : 王 )
查 : 你 曾 經 為 左 呢 段 愛 情 同 爸 爸 ( 王 見 秋 ) 關 係 搞 得 非 常 差 ?
王 : 當 初 ge 追 求 , 完 全 係 劉 生 主 動 , 我 o係 初 期 係 拒 絕 左 佢 ga , 但 無 論 點 都 好 , 感 情 ge 野 好 難 講 , 佢 係 一 個 好 charming ge 人 , 咁 我 覺 得 好 多 野 都 令 到 我 好 感 動 , 但 係 大 家 一 齊 ge 時 間 當 然 有 開 心 同 唔 開 心 , 其 實 大 家 一 齊 左 五 至 六 年 ge 時 間 。
查 : 你 帶 左 幾 份 剪 報 , 呢 個 對 你 黎 講 好 有 紀 念 價 值 ?

語 帶 哽 咽 :
分 開 對 我 講 係 一 個 痛 苦 選 擇

王 : 呢 d 廣 告 曾 經 o係 我 地 分 開 ge 階 段 , 劉 生 o係 報 紙 上 刊 登 畀 我 睇 。 ( 語 帶 哽 咽 ) 無 論 流 過 幾 多 淚 , 甚 至 乎 犧 牲 左 幾 多 、 付 出 左 幾 多 , 只 係 我 、 佢 , 同 埋 我 地 d 屋 企 人 先 至 知 道 。 其 實 我 同 劉 生 之 間 ge 感 情 , 帶 畀 我 同 我 屋 企 人 好 多 痛 苦 , 當 然 亦 有 開 心 ge 時 間 , 但 作 為 佢 身 邊 ge 女 朋 友 , 我 忍 受 左 好 多 , 當 然 唔 係 淨 係 痛 楚 啦 , 佢 都 好 清 楚 知 道 , 所 以 到 最 後 我 係 接 受 唔 到 繼 續 咁 生 活 落 去 , 而 導 致 大 家 要 分 開 。 到 最 後 ge 階 段 , 我 承 認 係 我 提 出 要 分 開 , 對 我 黎 講 都 係 一 個 好 痛 苦 ge 選 擇 。 o係 最 後 階 段 , 我 承 認 劉 生 好 有 誠 意 , 好 多 次 向 我 認 錯 , 甚 至 乎 希 望 挽 留 呢 一 段 感 情 。 但 到 最 後 都 係 接 受 唔 到 , 因 為 我 唔 想 我 或 者 我 屋 企 人 繼 續 唔 開 心 。
我 唔 知 我 當 時 ge 選 擇 係 錯 定 o岩 , 分 手 之 後 , 劉 生 有 好 多 次 要 求 同 我 結 婚 。 佢 到 最 後 作 出 過 唔 止 一 次 ge 求 婚 , 而 係 四 至 五 次 , 無 論 係 佢 自 己 向 我 求 婚 , 或 係 佢 屋 企 黎 代 佢 求 婚 , 甚 至 乎 委 託 一 位 兩 方 面 都 尊 重 ge 老 人 家 鄭 裕 彤 先 生 黎 代 佢 作 出 呢 個 要 求 , 可 能 好 多 人 o係 果 一 刻 都 會 好 感 動 。

激 動 痛 哭 :
我 ge 付 出 金 錢 補 償 唔 到

王 : o係 後 期 佢 親 自 送 花 、 送 左 好 多 禮 物 , 好 多 唔 同 ge 求 婚 環 節 裡 面 , 好 多 名 貴 紅 寶 石 出 現 、 幾 百 萬 美 金 ge 藍 寶 石 呀 , 好 多 首 飾 同 承 諾 , 但 係 我 本 人 好 尊 重 愛 情 , 我 同 劉 生 咁 多 年 ge 關 係 , 從 來 冇 牽 涉 到 金 錢 上 或 者 係 任 何 禮 物 去 導 致 我 地 一 齊 。 ( 激 動 地 哭 訴 ) o係 我 決 定 左 我 唔 可 以 接 受 佢 求 婚 ge 時 候 , 所 有 呢 d 幾 百 萬 藍 寶 石 、 鑽 石 , 都 歸 還 畀 佢 。 好 多 人 都 覺 得 點 解 要 畀 番 呢 d 野 佢 je ? 因 為 到 最 後 我 一 定 要 嫁 佢 先 可 以 要 , 但 係 我 唔 想 再 糾 纏 不 清 落 去 , 劉 生 好 清 楚 知 道 我 ge 真 誠 、 付 出 , 係 任 何 金 錢 補 償 唔 到 所 受 ge 傷 害 。
查 : 為 了 愛 情 , 你 曾 經 自 尋 短 見 ?
王 : 冇 人 會 知 道 o係 我 同 劉 生 一 齊 ge 時 候 , 曾 經 去 到 唔 開 心 ge 地 步 , 食 過 八 十 粒 安 眠 藥 , 係 由 我 最 好 ge 朋 友 送 我 入 醫 院 , 當 時 唔 係 劉 生 黎 到 醫 院 見 我 , 而 係 我 爸 爸 媽 媽 黎 負 責 同 我 簽 果 張 紙 , 叫 醫 生 救 我 , 我 老 年 ge 爸 爸 媽 媽 伏 o係 我 身 邊 , 喊 左 成 日 。

吞 安 眠 藥 :
只 係 黎 醫 院 望 左 我 五 分 鐘

王 : 但 到 最 後 我 認 為 我 心 愛 ge 人 去 左 邊 度 呢 ? 原 來 只 係 o係 醫 院 望 左 我 五 分 鐘 就 走 , 根 本 外 界 冇 人 知 道 呢 d 野 。 又 有 幾 多 人 知 道 我 同 劉 生 ge 感 情 之 中 , 令 到 我 同 我 父 親 、 母 親 ge 關 係 破 裂 , 甚 至 乎 有 一 年 半 時 間 , 我 冇 同 過 佢 地 講 過 野 。
我 同 劉 生 相 處 左 好 幾 年 , 起 初 當 然 會 好 開 心 , 但 到 後 期 某 d 野 我 接 受 唔 到 , 我 都 想 有 自 己 ge 空 間 , 我 唔 想 日 日 同 佢 嗌 交 , 所 以 到 最 後 我 想 搬 出 黎 住 , 唔 係 話 唔 想 同 劉 生 住 , 而 唔 想 繼 續 成 日 有 個 摩 擦 。 作 為 一 個 女 仔 , 我 都 要 有 自 己 ge 空 間 , 嗌 交 ge 時 間 我 都 可 以 去 避 難 , 有 自 己 呢 個 地 方 , o係 果 個 環 境 下 , 我 買 左 呢 層 樓 , 而 我 對 層 樓 都 有 付 出 過 ge 。 至 於 點 牽 涉 到 我 爸 爸 媽 媽 在 內 呢 ? 其 實 o係 買 左 層 樓 冇 幾 耐 之 後 , 我 爸 爸 發 覺 自 己 患 左 病 … …

查 : 你 爸 爸 王 見 秋 患 有 癌 病 ?
王 : 我 知 道 左 呢 件 事 好 震 驚 , 好 唔 開 心 , 尤 其 係 o係 果 段 時 間 , 我 同 爸 爸 媽 媽 為 左 感 情 問 題 已 經 冇 來 往 ,果 時 覺 得 好 內 疚 , 覺 得 點 解 o係 果 年 半 、 兩 年 時 間 冇 返 屋 企 睇 我 父 母 , 冇 去 照 顧 佢 。 爸 爸 好 好 彩 , 做 完 手 術 之 後 好 番 , 醫 生 同 我 地 講 佢 好 需 要 屋 企 人 支 持 , 因 為 當 時 兄 弟 姊 妹 都 搬 左 出 黎 住 , 我 好 希 望 可 以 趁 果 段 時 間 照 顧 番 爸 爸 , 果 時 又 換 新 樓 , 可 以 等 佢 轉 環 境 , 又 近 我 返 工 , 所 以 我 要 求 爸 爸 媽 媽 同 我 住 , 我 叫 左 佢 地 好 多 次 , 我 爸 爸 係 唔 想 搬 過 黎 , 因 為 佢 覺 得 我 已 經 選 擇 同 乜 野 人 一 齊 , 亦 唔 想 干 涉 我 , 但 係 我 三 番 四 次 要 求 下 , 佢 地 終 於 搬 地 黎 同 我 住 。

獲 父 諒 解 :
父 親 節 我 選 擇 陪 劉 生

王 : 爸 爸 完 成 左 化 療 後 , 佢 唔 想 煩 住 我 , 亦 都 想 搬 走 , 我 當 然 唔 想 啦 ! 我 覺 得 感 情 付 出 左 好 多 , 真 係 好 多 時 間 冇 陪 爸 爸 媽 媽 , 甚 至 乎 父 親 節 當 日 ( 哽 咽 ) 我 都 選 擇 去 陪 劉 生 , 但 佢 從 來 都 冇 介 懷 過 。 劉 生 都 清 楚 我 爸 爸 o係 某 d 方 面 唔 接 受 佢 , 根 本 上 係 好 少 見 面 , 除 非 一 年 兩 餐 飯 , 都 係 我 好 刻 意 去 安 排 , 食 完 大 家 講 句 bye bye 就 算 啦 。
到 最 後 我 同 劉 生 ge 感 情 破 裂 之 後 , 無 論 佢 嘗 試 左 幾 多 次 去 挽 留 , 但 o係 果 一 刻 我 已 經 決 定 左 唔 想 再 繼 續 。 無 論 佢 作 出 幾 多 承 諾 , 無 論 佢 會 對 我 點 樣 好 , 我 自 己 都 有 陰 影 , 因 為 我 經 歷 過 幾 年 時 間 , 我 唔 係 唔 相 信 劉 生 , 可 能 我 對 自 己 冇 信 心 , 我 覺 得 就 算 結 左 婚 大 家 都 唔 開 心 。
但 係 我 都 有 d 欣 賞 佢 冇 放 棄 過 , 有 兩 個 月 時 間 佢 日 日 打 電 話 追 求 , 大 部 份 時 間 都 會 上 黎 我 屋 企 , 寫 字 樓 搵 我 , 帶 埋 佢 媽 媽 , 咁 最 後 我 都 接 受 唔 到 。 因 為 我 只 係 覺 得 好 混 亂 , 我 記 得 有 一 次 佢 上 黎 我 屋 企 , 因 為 我 話 唔 同 佢 結 婚 。

寄 語 大 劉 :
做 唔 成 夫 妻 我 都 覺 得 好 可 惜

我 好 記 得 我 爸 爸 同 佢 講 左 一 番 話 ( 哭 著 說 ) : 「 阿 Joe , 我 個 女 為 你 付 出 咁 多 年 , 當 然 今 時 今 日 係 話 乜 都 會 為 佢 做 , 但 係 我 作 為 佢 爸 爸 , 只 希 望 唔 好 只 用 口 去 講 呢 d 說 話 , 而 係 用 實 際 ge 行 動 去 表 示 真 心 愛 我 個 女 。 」 佢 講 呢 番 說 話 ge 時 候 , 我 媽 媽 不 停 喊 。 跟 住 之 後 , 無 論 劉 生 鍾 意 定 唔 鍾 意 , 佢 一 聽 完 就 走 啦 !
作 為 我 父 親 , 佢 用 眼 睇 左 咁 多 年 , 佢 只 係 畀 左 個 提 議 畀 我 , 就 係 自 己 用 眼 去 睇 , 唔 係 人 地 用 口 講 就 代 表 佢 會 咁 做 , 令 我 好 深 深 感 受 到 我 應 唔 應 該 接 受 劉 生 ge 求 婚 ! 我 諗 咁 多 年 付 出 , 到 最 後 都 冇 結 果 , 所 以 我 好 相 信 離 開 ge 選 擇 係 o岩 ge 。
我 亦 都 想 同 劉 生 講 一 句 話 , 我 地 今 時 今 日 做 唔 成 夫 妻 , 我 都 覺 得 好 可 惜 , 但 係 我 希 望 o係 不 久 將 來 , 佢 可 以 體 諒 我 當 時 拒 絕 佢 求 婚 , 我 都 希 望 將 來 大 家 可 以 做 番 朋 友 。
舊 12-03-03, 02:00 PM   #17
岸邊露伴

鐵漢柔情 肉麻情信曝光

舊 12-03-03, 02:40 PM   #18
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
肥仔JOE係大劉??

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-03, 02:43 PM   #19
岸邊露伴

引用:
Originally posted by 小心2 :
肥仔JOE係大劉??
寄 語 大 劉 :
做 唔 成 夫 妻 我 都 覺 得 好 可 惜
我 好 記 得 我 爸 爸 同 佢 講 左 一 番 話 ( 哭 著 說 ) : 「 阿 Joe , 我 個 女 為 你 付 出 咁 多 年 , 當 然 今 時 今 日 係 話 乜 都 會 為 佢 做 , 但 係 我 作 為 佢 爸 爸 , 只 希 望 唔 好 只 用 口 去 講 呢 d 說 話 , 而 係 用 實 際 ge 行 動 去 表 示 真 心 愛 我 個 女 。 」 佢 講 呢 番 說 話 ge 時 候 , 我 媽 媽 不 停 喊 。 跟 住 之 後 , 無 論 劉 生 鍾 意 定 唔 鍾 意 , 佢 一 聽 完 就 走 啦 ……………
舊 12-05-03, 04:15 PM   #20
cinimod

今日份份報紙都賣L君玩踢爆,真係峰迴路轉!
舊 12-05-03, 09:21 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by cinimod :
今日份份報紙都賣L君玩踢爆,真係峰迴路轉!
男主角一向敢言,重話只係爆左5%料~
自去年"老千商人"事件後,另一件娛
圈事件又黎料,真係好戲在後頭...

舊 12-05-03, 09:37 PM   #22
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
佢地兩父女都咁難頂....

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具