Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-20-19, 07:46 PM   #751
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
《V啦姑媽》動畫版,四月十九號上

舊 03-20-19, 08:58 PM   #752
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Stranger Things 3班小朋友大得好快,
已經開始有種大人扮細路的感覺⋯

https://youtu.be/YEG3bmU_WaI

舊 03-20-19, 10:58 PM   #753
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
SEARCHING 同 EQUALIZER 2 咁快有
EQUALIZER 2等我仲早兩三個月係APPLE TV租
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 10:55 AM   #754
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: X&Y 查看文章
Equalizer 2我覺得麻麻.
情節無第一集咁爽.
用左好多時間俾男主講道理.
最後場決戰好無謂, 班壞人根本唔駛奉陪咁就唔駛輸仲死得咁慘. 而家武士道咩......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 12:14 PM   #755
IDGAF
The One

引用:
作者: X&Y 查看文章
我都係3月初見iTunes特價$68買了4K Dolby Vision版The Equalizer 1+2套裝,
好彩已經睇晒~!

引用:
作者: ahleung 查看文章
Equalizer 2我覺得麻麻.
情節無第一集咁爽.
用左好多時間俾男主講道理.
最後場決戰好無謂, 班壞人根本唔駛奉陪咁就唔駛輸仲死得咁慘. 而家武士道咩......
The Equalizer 1我就係Netflix睇的,
見有Denzel Washington做主角,
無期望下睇又算有驚喜的,
個故事概念有少少似Bruce Willis套RED,
都係退休年齡的皇牌特工/軍人執行自己的正義。
https://www.imdb.com/title/tt1245526/?ref_=fn_al_tt_1

The Equalizer 2,我就覺得個節奏太散漫了,
如果刪咗主角社區果個黑人青年果部份的說教式劇情,
淨係集中清理門戶,同剪輯成好似預告片果種秒殺敵人風格應該會好睇好多~!

Pedro Pascal繼Game of Thrones後又被插眼果下笑咗…

佢哋殺咗主角唯一的朋友(阿姐)所以必需死…

https://www.youtube.com/watch?v=EUTGtoIzkdk

https://www.youtube.com/watch?v=HyNJ3UrGk_I

此篇文章於 04-10-19 11:17 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 01:50 PM   #756
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
今季日劇"請勿轉台"見netflix上咗仲已經有5集
快過大陸正版..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 02:49 AM   #757
肉羊哩咖
griffin611

EVA Live Countdown. 23/03/2019

舊 03-23-19, 11:36 AM   #758
IDGAF
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
EVA Live Countdown. 23/03/2019

[YOUTUBE]vAg-jZgn_dk[YOUTUBE]
睇中文版資料話6月21日上架~!

《新世紀福音戰士》- Netflix [HD]
Netflix 隆重推出撼動世界的傳奇動畫!

最具開創性的原版《新世紀福音戰士》電視動畫即將來臨,全部 26 集於 6 月 21 日全球上線,Netflix 獨家!

https://www.youtube.com/watch?v=eAGvFelW7rM

另外,Captain Marvel的Brie Larson、Samuel L. Jackson及Deadpool個的士司機有套新戲上,叫Unicorn Store…

《獨角獸之店》|正式預告 [HD] | Netflix

一位名為 Kit 的女子收到一封神秘邀請,她的童年夢想更有可能因此成真!《獨角獸之店》由布麗·拉森執導並演出,將於 4 月 5 日在 Netflix 上線!

https://www.youtube.com/watch?v=N6kTd8_Yvuo

此篇文章於 03-23-19 11:45 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 01:10 PM   #759
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇中文版資料話6月21日上架~!

《新世紀福音戰士》- Netflix [HD]
Netflix 隆重推出撼動世界的傳奇動畫!

最具開創性的原版《新世紀福音戰士》電視動畫即將來臨,全部 26 集於 6 月 21 日全球上線,Netflix 獨家!
又話有埋電影嘅?!

自答:英門版講包兩套電影~

此篇文章於 03-23-19 01:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 04:30 AM   #760
肉羊哩咖
griffin611

ST: D S02E10 個名叫 Red Angel,以為佢重點解謎,點知絕大部份時間都係舖排點生擒佢,仲玩到生離死別咁,搞咁多話只出埋啲米田橋,死蠢,對手既然係未來人,唔知你哋玩緊乜,似乎講唔通。就算唔知,都未必親自出手,可以借力啫~

舊 03-27-19, 01:18 PM   #761
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
動畫執返好無窒,細緻度再提升,未必去到電影級數,但以同期電視水準嚟講,叫做相當突出;尤其打火龍嗰度條龍畫得好正,但人嘅動作仲係有時有啲生硬唔自然。

今話有返上季做底,個世界豐富咗,人物關係更仔細,好似法師對仔女同主角,因為立場關係,亦敵亦友關係寫得好,故事個 tone 延續至上季尾,無咗啲粗糙感,男主角摸索自己嘅能力,同細佬嘅成長,舖排都好好;某角黑化預咗,不過個心路歷程都慢慢展現。缺點係女主角除咗打,大部份時間都無乜發揮,變咗半個路人;另一個係上季都無乜表現嘅姑媽,佢條支線更無頭無尾。

今季總共有9話,故事中段發力,一方面將上季留落嚟有部份事件埋尾,二則講返上季某件事事嘅詳細內容,嗰場大戰非常非常之悲壯磅薄有氣勢!

每條線— 魔法師、佢對仔女、男主角同細佬都留咗尾,期待下一季!
睇完dragon prince season 2, 感覺主線推進太慢. 9 集過去但原來只係講多左少少咁既感覺.

主角team仍然係好郊遊feel, 但明明係on a mission to stop a war, save the world, 應該日夜兼程披星帶月咁趕路先啱.
舊 03-29-19, 02:02 PM   #762
肉羊哩咖
griffin611

回上:不能否認真係好慢,仲起緊個世界。

舊 03-30-19, 01:51 PM   #763
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

上左 Venom、Suits S7E11-16

舊 03-30-19, 02:44 PM   #764
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 2dn 查看文章
Venom勁快有,仲有銀河守護隊1,終於可以睇晒1,2集!
由手機版發出

此篇文章於 03-30-19 02:48 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-19, 06:59 PM   #765
IDGAF
The One

引用:
咁係掛~!
Venom咁新都有,呢套好似連iTunes都未見過佢特價…
上次Batman Ninja又係咁。

打多幾日PS4隻狼,開返Netflix睇先。

舊 04-01-19, 12:57 PM   #766
aquarius
Game Master

未見有ultraman, 通常幾點上架?
舊 04-01-19, 03:59 PM   #767
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

Ultraman、摩登家庭 S9 已上架。

舊 04-01-19, 04:56 PM   #768
aquarius
Game Master

引用:
Ultraman、摩登家庭 S9 已上架。

已見到了, ultraman 13集
舊 04-01-19, 06:55 PM   #769
ahleung
The One
Bannnned

唔知係咪新上架, 見到上一代spiderman Andrew Garfield 做既兩集 spiderman
舊 04-01-19, 07:11 PM   #770
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
套ultraman 睇到我好頭暈, 睇左幾分鐘頂唔順
用win10 apps, edge, ipad pro apps 睇都一樣
角色既郁動好閃下閃下一格一格咁郁
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 09:44 PM   #771
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
Netflix d 日本動畫係米更新慢D
刃牙 死囚篇 得十幾集
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 12:50 AM   #772
肉羊哩咖
griffin611

雨傘學院無意外地有第二季。

莎賓娜的心寒歷險/西洋白髮魔女傳 有新宣傳片:

舊 04-04-19, 07:11 AM   #773
ahleung
The One
Bannnned

新上線

葉問1,2
89年版夜半仔敲門
來自星星的你
人鬼情未了
舊 04-04-19, 07:13 AM   #774
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: GreenTea 查看文章
Netflix d 日本動畫係米更新慢D
刃牙 死囚篇 得十幾集
有幾套動畫都係咁,本身有第二季甚至出左幾年,但netflix只有第一季。
舊 04-04-19, 12:20 PM   #775
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
有幾套動畫都係咁,本身有第二季甚至出左幾年,但netflix只有第一季。
老老抽,唉~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:20 AM

手機版 | APP版