Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-18, 02:45 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Glass ︱異能仨<不死劫第三部>(2019年1月)

[新聞] 娛樂週刊釋出奈莎馬蘭執導《分裂》續作《玻璃》多張劇照
https://www.hypesphere.com/news/15636

2016 年由奈莎馬蘭(M. Night Shyamalan)執導的《分裂》(Split)在電影最後把整個故事關連結到了 2000 年同樣為奈莎馬蘭執導的驚悚作品《驚心動魄》(Unbreakable),準備開創奈沙馬蘭超級英雄三部曲!第三部《玻璃》(Glass)也確定將找回當年兩位主要演員布魯斯威利(Bruce Willis)與山謬傑克森(Sameul L. Jackson),娛樂週刊也釋出了多張劇照。

《玻璃》描述在《分裂》的結局之後,玻璃先生(山謬傑克森)於一連串的事件中,發現大衛(布魯斯威利)正在追捕擁有非人類能力的野獸,而身處在黑暗中的玻璃先生,卻握有兩個人的關鍵秘密。卡司除了詹姆斯麥艾維(James McAvoy)繼續飾演演獸以及布魯斯威利與山謬傑克森外,《分裂》當中的女星安雅泰勒 - 喬伊(Anya Taylor-Joy)飾演的凱西也會回歸演出,預計明年 1 月上映。

此篇文章於 01-21-19 08:16 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 02:17 PM   #2
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 05:27 PM   #3
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://zh.wikipedia.org/wiki/分裂_(電影)
https://zh.wikipedia.org/wiki/驚心動魄_(2000年電影)

睇完Glass預告片見iTunes果邊Split(思·裂)做特價$38買咗HD版嚟睇,
但iTunes又唔見有2000年果套Unbreakable(不死劫)賣,
我又無睇過第一部曲的不死劫,
唔知會唔會睇唔明Glass呢?

其實Split套戲入面都無善用主角24重人格呢個主題,
反而比個女主角搶咗唔少戲咁。
(之前係Netflix有睇過她做女主角果套The VVitch)

https://zh.wikipedia.org/wiki/女巫_(2015年電影)

舊 07-27-18, 05:43 PM   #4
Eking

註冊日期: Feb 2006
Unbreakable netflix 有得睇, 我都係上星期睇左~

舊 07-27-18, 05:55 PM   #5
IDGAF
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
Unbreakable netflix 有得睇, 我都係上星期睇左~
THX,過兩日開返個服務睇咗佢先。

舊 07-29-18, 01:44 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
N年前有睇 Unbreakable,入面雖然有好多超英符號,但又係晒超英片,反而當家庭片睇會易入口啲,呢套有啲似係IM1嘅調轉--IM1講由凡人變超英係咩感覺,而呢度係唔知自己係超能人,走去發現返自己個過程,點知係玻璃怪過局嚟~ 而家睇返條片,兩個對頭頭髮都白晒,唉~

無睇 Split,係咪應該執返?

個 trailer 好似好白,但信住一半先,到時多多少少扭你個預期

此篇文章於 07-29-18 01:49 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 11:15 AM   #7
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我諗我呢世都唔識欣賞 Unbreakable 呢個所謂神作

SPLIT 都算係 Night 自 6th sense 成名以來最好既出品

起碼唔會好似 signs, village, lady in water, happening 呢 d 俾人 hi 到老母都唔認得咁
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 10:17 PM   #8
IDGAF
The One

終於睇咗Unbreakable~!
主角刀槍不入、不會病,
但都難逃禿頭的命運,所以脫髮不是病~!

舊 07-30-18, 12:26 PM   #9
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我諗我呢世都唔識欣賞 Unbreakable 呢個所謂神作

SPLIT 都算係 Night 自 6th sense 成名以來最好既出品

起碼唔會好似 signs, village, lady in water, happening 呢 d 俾人 hi 到老母都唔認得咁
我覺得THE VISIT好睇過SPLIT囉,起碼結局有文路過SPLIT,SPLIT如果唔係JAMES好戲,睇完個所謂結局真係想割凳...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 02:02 AM   #10
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
上個月睇完SPLIT後,
今個月又睇埋Unbreakable,(當年香港初買預告時,我已有留意呢套,題材幾吸引我)
可以放心睇下個月既Glass啦!(希望唔會期望越大,失望越大啦!)

PS:2套都好睇,由其Unbreakable估唔到咁多英雄漫畫元素!
PS2:琴日出街,已留意到港鐵站開始有做廣告宣傳呢套戲啦!(希望最終票房唔好太差啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-31-18 03:04 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 03:15 AM   #11
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
重有4日,香港就上畫啦!
呢到有冇人兄都係打算正日去睇架??

PS:最近港鐵D貼既宣傳海報計設得好靚好心思!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 01-14-19, 05:20 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

爛蕃茄啲分就認真唔掂,但UTube上面就唔錯。最近NETFLIX睇咗SPLIT,所以應該會入場

舊 01-18-19, 10:24 AM   #13
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
Unbreakable其實都係正正經經講個「真實系異能人找到自己,相信自己」的故事
只可惜Sixth Sense成名後個個expect M Night 有ending twist
作為「超級英雄」電影佢又一味文戲

Split 未入場前以為係24 Billy 個朋友
當然越睇越怪
但去到最後一刻,音樂 in + 某人的出現,之前的奇怪就「合理」哂

Anyway昨日睇左Glass
1. 你一定要睇過前兩套
2. 似Split續作多過第三集
3. 但方向又接近番Unbreakable
4. 我相信好多人會失望而回
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-19, 12:11 AM   #14
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
睇完的確幾失望 為完而完咁
但不意外

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)

此篇文章於 01-19-19 12:45 AM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-19, 02:07 AM   #15
mrk

琴日睇完,
我OK收貨架!(我係先睇左分裂,再補睇番不死劫架!)

內有劇透!
PS:最後係Mr.Glass先諗到用呢種咁極端既自殺方式黎令世人認識到佢地呢班異能人!
PS2:睇完先發現呢套係Xmen2呢,個個世界既政府(高層)先係最邪惡!
PS3:Mr.Glass最後死前講左句:呢套係前傳故事呢!(真係睇到最尾結果先明佢個意思!同時亦都暗示個世界重有可能有下文「或者叫新系列先啱」!)

此篇文章於 01-19-19 02:12 AM 被 mrk 編輯。
舊 01-19-19, 05:33 PM   #16
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
睇完
幹,說好的…………呢!

仍然係每集睇完都以為睇緊前傳嘅風格
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-19, 07:18 PM   #17
12號四分衛
Game Master

Characters @ The End (SPOILERRRR)

David好慘

Mr Glass:
1. 知道自己唔係Mistake
2. 知道佢個漫畫記錄歷史Theory係岩
3. 執行左自己的計劃比全世界知Superhuman存在

Kevin:
1. 知道老豆下落
2. 報復成功
3. 死係愛人懷中

David:
1. 老婆死左
2. 警察又想捉佢
3. 網友改怪名 (笑)
4. 去街都比個仔話(笑)
5. 最重要佢從來都想做英雄... 依家死在真係唔知為咩

舊 01-20-19, 11:20 AM   #18
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完又覺得收貨啵,都好係佢個非主流風格,亦叫做將佢個宇宙觀完整化咗,要extend又得,就咁斷系列又得,得咗
仲有阿仔堅係unbreakable同一個演圓,真係估你唔到

此篇文章於 01-20-19 11:23 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-19, 09:17 AM   #19
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
David問題
我以為David只係怕水
今集又拍到佢好似唔掂得水
竟然係個水氹浸死
第一集唔係講咗佢細個係泳池底浸咗5分鐘都死唔去咩
同意樓上講為完而完咁

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-19, 10:11 AM   #20
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: Peter Yu 查看文章
David問題
我以為David只係怕水
今集又拍到佢好似唔掂得水
竟然係個水氹浸死
第一集唔係講咗佢細個係泳池底浸咗5分鐘都死唔去咩
同意樓上講為完而完咁
In Unbreakable..

最後個場David比橙衫人推落左水,都弱到爬唔番上來 (好彩細路拉番佢上來);之後再打橙衫人,David都真係弱左好多

今次落完大水箱再比個軍佬禁住,一定死啦

至於Unbreakable 泳池個故事係個教師講,係咪真係浸左5分鐘就無人知啦,個人只係覺得M Night用個故事來說服David/Mr Glass 佢的弱點係水

舊 01-22-19, 08:21 PM   #21
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
真係為完而完, 不過完到無手尾都好既, 因為真係好把鬼...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-19, 12:07 AM   #22
肉羊哩咖
griffin611

是日iTunes 特價 HK$48.00 一天。乜咁鬼快呀喂。

舊 07-15-19, 11:15 AM   #23
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HON HON 查看文章
真係為完而完, 不過完到無手尾都好既, 因為真係好把鬼...
....後尾有講有個政府部門一直monitor住呢D人. 再講都仲可以.

舊 07-15-19, 05:14 PM   #24
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: wing 查看文章
....後尾有講有個政府部門一直monitor住呢D人. 再講都仲可以.
今時今日套套戲都留定個尾, 不過呢套真係算LA, 太耐至黎個續集, 就好似你話十年後至做MARVEL ENDGAME, 你睇下會變成點... 真係諗都諗到死硬.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-23, 02:09 PM   #25
IDGAF
The One

係Disney+睇咗,
純粹之前睇咗Unbreakable(不死劫)同Split(思·裂),
追埋個大結局,唔算太差,
但唔知係咪成本問題,
結尾場大戰無咩高潮位就完咗咁。

"野獸"係勁,但增援果班人就算一開始唔用槍,
都無理由淨用盾夾擊吧?
最少都出胡椒噴霧、催淚彈、電槍呢類嘢啦…

導演M. Night Shyamalan有份客串係主角間舖演一名有對白的客人。

係背後維持"平衡"的組織可以講多少少就更好~!

https://www.disneyplus.com/zh-hk/mov.../6wq5f8zxDKEK/

https://www.imdb.com/title/tt6823368/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%95...B%BB%E5%BD%B1)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
討論亞視的<雪之女王>和無線的<玻璃面具> marco仔 日本動漫畫討論版 32 12-31-06 07:15 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 04:49 PM

手機版 | APP版