Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-01-18, 07:00 PM   #1226
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: fortel 查看文章
伊吹我未做到

光話人地著少布
伊吹…我未抽到…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-18, 11:43 PM   #1227
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
第8章了
岩岩全完集合,拎埋JD先繼續主線

BTW故事真係要檢討下
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-18, 11:50 PM   #1228
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: HM 查看文章
第8章了
岩岩全完集合,拎埋JD先繼續主線

BTW故事真係要檢討下
打到第9話你就知。
我剛打到,好唔想停,但聽日要返工。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 12:31 AM   #1229
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
差2把劍,其實非主角劍都s得七七八八,七冰真係對佢又愛又恨

見到有版友話9800難,我覺得最辛苦都係七冰都八重切(對住攻略去打D精英都玩左我成個鐘...)無攻略都唔知點死
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 01:24 AM   #1230
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
成日死game,連鎖時halt機,打到冇哂心機。

playtime450hrs從未死過game,一兩次冇乜野,但如果真係成日發生可能係張卡或部機有事

引用:
差2把劍,其實非主角劍都s得七七八八,七冰真係對佢又愛又恨

見到有版友話9800難,我覺得最辛苦都係七冰都八重切(對住攻略去打D精英都玩左我成個鐘...)無攻略都唔知點死
9800簡單,睇晒d絆事件,加上engage住做支線好容易唔覺唔覺就解晒
七冰其實越早拎越so,佢有成隻game最短既10分鐘綠色任務,帶協其他人都3倍速
八重個環我覺得有精英位置攻略都算方便,4個傭兵任+全部都係打,打時當順便刷下rare3裝備同epic core
反而唔出得傭兵任果班角色仲麻煩,刷垃圾怪同必殺技果d全部要自己老實做

另外特登買左個turbo制搞全SS,2個鐘補一次貨都兩晚先搞掂全部人...如果手動我睇真係要廢一隻手

最後出左隻咁既野,不過乜野做得既都做晒,真係等DLC先再郁隻game了

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 01:39 AM   #1231
fortel
Game Master

引用:
作者: Kello820 查看文章

playtime450hrs從未死過game,一兩次冇乜野,但如果真係成日發生可能係張卡或部機有事

9800簡單,睇晒d絆事件,加上engage住做支線好容易唔覺唔覺就解晒
七冰其實越早拎越so,佢有成隻game最短既10分鐘綠色任務,帶協其他人都3倍速
八重個環我覺得有精英位置攻略都算方便,4個傭兵任+全部都係打,打時當順便刷下rare3裝備同epic core
反而唔出得傭兵任果班角色仲麻煩,刷垃圾怪同必殺技果d全部要自己老實做

另外特登買左個turbo制搞全SS,2個鐘補一次貨都兩晚先搞掂全部人...如果手動我睇真係要廢一隻手

最後出左隻咁既野,不過乜野做得既都做晒,真係等DLC先再郁隻game了
七冰減晒要求五分鐘一個,推點一流

學你咁講無得做任果d 主角劍仲煩...乜都要手動升

樓上hand 機我真係未試過,大約係點?

pro 制個十字真係好白痴...成日右就變下,下就變右...我仲以為自己個制有問題,我買多個都係咁...

努力中,114 刷史詩中

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 01-02-18, 02:00 AM   #1232
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
七冰減晒要求五分鐘一個,推點一流

學你咁講無得做任果d 主角劍仲煩...乜都要手動升

樓上hand 機我真係未試過,大約係點?

pro 制個十字真係好白痴...成日右就變下,下就變右...我仲以為自己個制有問題,我買多個都係咁...

努力中,114 刷史詩中

Sent from my iPhone using Gaforum
我果陣焰,光,白虎,js,jk一路冇換人,自自然然都升得差唔多
剩低果幾個真係從0開始咁濟,特別係nia同jd,分別7同8章先加入
不過0歸0,實際搞起黎都係2~3粒鐘搞掂一個人,同sao果d刷好感度比起黎算完全係可以接受

之前睇大陸網話ns個pro制十字pad的確有"粘鍵"問題
xb2個限定pro好似話比起之前既好d,有人拆開黎睇話十字pad果part設計改進左

舊 01-02-18, 02:19 AM   #1233
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
雖然我未死過game 不過網上見唔少人講
唯有勤d save

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 02:21 AM   #1234
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
七冰堆Lesson做完左成個Quest之後仲有無得接?a

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 02:25 AM   #1235
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
果3個分別有1-5,blade quest完左之後唔會再出剩低未出果d
已經出左既繼續保留同可以無限接

舊 01-02-18, 02:27 AM   #1236
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
有 特登for你解牽絆

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 08:55 AM   #1237
fortel
Game Master

引用:
我果陣焰,光,白虎,js,jk一路冇換人,自自然然都升得差唔多
剩低果幾個真係從0開始咁濟,特別係nia同jd,分別7同8章先加入
不過0歸0,實際搞起黎都係2~3粒鐘搞掂一個人,同sao果d刷好感度比起黎算完全係可以接受

之前睇大陸網話ns個pro制十字pad的確有"粘鍵"問題
xb2個限定pro好似話比起之前既好d,有人拆開黎睇話十字pad果part設計改進左
我第2個制已經係XB2限定制既啦

上網有人講角色運氣會影響抽劍,其實堅唔堅?

講真非必要我都唔想轉REX D裝,事關轉一定真係搵死人....佢無分類真係痴痴地線
舊 01-02-18, 09:19 AM   #1238
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Rex唔駛換啦,長期用黑帶同異性+50%咪得
呢條合法多P賤人都唔會帶男人出街架啦
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 09:28 AM   #1239
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
雖然我未死過game 不過網上見唔少人講
唯有勤d save
可能係sleep太耐冇restart過個game,依家我係每次都重新開game。

連鎖halt機即係按完B制開始下一輪時,個控制介面唔出返嚟,而音樂同畫面效果仲繼續緊。

出得連鎖都係打到尾聲,變咗白打。
舊 01-02-18, 09:41 AM   #1240
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
Rex唔駛換啦,長期用黑帶同異性+50%咪得
呢條合法多P賤人都唔會帶男人出街架啦
呢邊rex抽到全部都係男人+兩隻雀……

舊 01-02-18, 09:51 AM   #1241
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我第2個制已經係XB2限定制既啦

上網有人講角色運氣會影響抽劍,其實堅唔堅?

講真非必要我都唔想轉REX D裝,事關轉一定真係搵死人....佢無分類真係痴痴地線
tutorial寫luck有影響抽blade
just in case我後面每次都係luck999先去抽,果陣邊搞其他野,130粒鐘自自然然全blade,同其他人比算係咁
唔理效果有幾多,但最少肯定唔會衰過低果陣掛.呢樣野我支持迷信

轉裝呢樣野係幾唔方便下,不過兩件姐,記得名既話按名字排序其實係ok
比起轉裝,湊field skill呢d想唔轉blade都唔得既時候先叫麻煩
我心相全10之後刪晒d sure冇用既黑人,算係整齊左唔少(但其實已經好耐冇用過黑人XD

引用:
可能係sleep太耐冇restart過個game,依家我係每次都重新開game。

連鎖halt機即係按完B制開始下一輪時,個控制介面唔出返嚟,而音樂同畫面效果仲繼續緊。

出得連鎖都係打到尾聲,變咗白打。
first week冇quit過game,訓覺掛傭兵.戰鬥打到飛起,一次都未試過唔出介面
都係果句,所謂"成日"係乜頻率,太嚴重既話都係最好check check佢.以後玩得安心

舊 01-02-18, 09:56 AM   #1242
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
just in case我後面每次都係luck999先去抽,果陣邊搞其他野,130粒鐘自自然然全blade,同其他人比算係咁
唔理效果有幾多,但最少肯定唔會衰過低果陣掛.呢樣野我支持迷信

轉裝呢樣野係幾唔方便下,不過兩件姐,記得名既話按名字排序其實係ok
比起轉裝,湊field skill呢d想唔轉blade都唔得既時候先叫麻煩
我心相全10之後刪晒d sure冇用既黑人,算係整齊左唔少(但其實已經好耐冇用過黑人XD

first week冇quit過game,訓覺掛傭兵.戰鬥打到飛起,一次都未試過唔出介面
都係果句,所謂"成日"係乜頻率,太嚴重既話都係最好check check佢.以後玩得安心
佢有內部鎖 你你玩唔夠進度到左某個數就仲難抽過D 課金GAME UR(好似直頭會唔再出RARE 劍)................

引用:
打到第9話你就知。
我剛打到,好唔想停,但聽日要返工。
...

第7開始一話垃圾過一話下化

成班日趕收工

主角成團人冇動機 個個都好單薄
對面班人好D 但到最後都睇唔出佢地執著D咩
法王.....為奸而奸

成個故事量得1集上到巨神頂既份量 仲要頹勁多

認真我唔收貨

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 01-02-18 10:02 AM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 10:00 AM   #1243
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
佢有內部鎖 你你玩唔夠進度到左某個數就仲難抽過D 課金GAME UR(好似直頭會唔再出RARE 劍)................
呢個唔係太清楚
不過有一點可以確定既係,圖鑑問號越少越難再抽到rare blade(可以買or支線確定入手既唔算)

我識人佢4章抽到晒全部20隻random出既rare blade
我自己冇專登搞,8章先自然齊

舊 01-02-18, 10:09 AM   #1244
GUSTAV
The One
poor

引用:
呢個唔係太清楚
不過有一點可以確定既係,圖鑑問號越少越難再抽到rare blade(可以買or支線確定入手既唔算)

我識人佢4章抽到晒全部20隻random出既rare blade
我自己冇專登搞,8章先自然齊
抽野唔比SKIP 好難頂 直頭有浪費青春既感覺
9800 信賴又係生不如死..........

舊 01-02-18, 10:17 AM   #1245
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
抽野唔比SKIP 好難頂 直頭有浪費青春既感覺
9800 信賴又係生不如死..........
高橋話唔skip得先比到人有抽野既感覺,估佢應該係企硬唔會改
果陣我睇住電視黎抽,唔覺唔覺,好少少咁啦.......
希望佢dlc新rare blade唔洗抽

9800絆事件+支線唔算太過份
絆事件有d一次加千幾,支線200~600都有

舊 01-02-18, 10:26 AM   #1246
HM

引用:
高橋話唔skip得先比到人有抽野既感覺,估佢應該係企硬唔會改

無咩留意高橋今次d訪談
如果係真,連埋今次d故事
我會講我對佢好失望
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 10:44 AM   #1247
fortel
Game Master

引用:

唔SKIP唔係問題,你都起碼比個10連我啦....

引用:
點頂到到999咁高? 我頂到盡都係6百左右
舊 01-02-18, 10:58 AM   #1248
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:

就係因為要抽嘢搞到只可以keep一個save,中bug就一定要重新開始。

祌劍的記憶任務最後戰鬥我死咗幾次,諗任升下級再打,點知再返去唔見哂人。
舊 01-02-18, 11:04 AM   #1249
GUSTAV
The One
poor

引用:
就係因為要抽嘢搞到只可以keep一個save,中bug就一定要重新開始。

祌劍的記憶任務最後戰鬥我死咗幾次,諗任升下級再打,點知再返去唔見哂人。
轟冇拉唔係隊全部SUB MISSION 都會消失

利申 受害者

舊 01-02-18, 11:05 AM   #1250
fortel
Game Master

係唔係更新左之後劍主第一把劍係唔比卸? 我上網睇D人話可以裝3把大眾面黎谷運氣同一次升3隻9800

原來要放第2格先可以......唔怪得印象阿REX係可以用其實主劍啦

-------------------------

999運好麻煩....我差2把劍,都係直接去洗史詩算...

此篇文章於 01-02-18 11:32 AM 被 fortel 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 12:18 AM

手機版 | APP版