Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-12, 10:33 PM   #926
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
其實ps3可唔可以接mic架?
會唔會一接就識自己出聲?
如藍芽mic、usb咪?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 10:41 PM   #927
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: chunmanx 查看文章
其實ps3可唔可以接mic架?
會唔會一接就識自己出聲?
如藍芽mic、usb咪?
USB 認到基本可以直接用

藍芽我未試過,俾唔到意見
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 11:36 PM   #928
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
結果去左信和3樓藍舖買,原價再送多個迷你蛋黃純白蓮蓉月餅。
雖然考慮買舊slim版,但新slim個size啱啱好放到入櫃。

做左少少測試,回味下PS年代。
想問下新機會唔會又係好易熱? 因為想買多部擺房,考慮緊入新定舊好。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 11:45 PM   #929
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: W!LL 查看文章
有D興趣, 請問有沒有Mic的?
有mic, 重有voice chanel

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-12, 01:09 AM   #930
bsky666
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDbrianbluesky
XBox Live GamertagJellyMiu
請問新slim 個蓋係咪好敏感? 掂一下就彈開? 我有養貓,怕好易比猫掂倒開左。
依家諗緊買新slim 定舊 slim.
bsky666 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-12, 09:39 AM   #931
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: bsky666 查看文章
請問新slim 個蓋係咪好敏感? 掂一下就彈開? 我有養貓,怕好易比猫掂倒開左。
依家諗緊買新slim 定舊 slim.
你呢個情況, 應該係舊slim 好

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-12, 10:11 AM   #932
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
你呢個情況, 應該係舊slim 好
屋企有bb,細路,寵物, 最好唔好買super slim
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-12, 10:21 AM   #933
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: Hawk 查看文章
想問下新機會唔會又係好易熱? 因為想買多部擺房,考慮緊入新定舊好。
無舊slim所以無得比較,部新機玩左個一個鐘多啲個機面係暖未至係熱。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-12, 09:28 PM   #934
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
唔知 250 GB 夠唔夠用呢 ?
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:05 AM   #935
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
唔知 250 GB 夠唔夠用呢 ?
爭$100我會揀500gb

舊 10-02-12, 12:35 AM   #936
tm2tm3
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
買新slim有冇邊間可只買機?
tm2tm3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:42 AM   #937
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: tm2tm3 查看文章
買新slim有冇邊間可只買機?
PlayStation®Platinum Shop分店
商店名稱
地址

DREAMSTORE HONG KONG LIMITED
香港灣仔灣仔道188號東方188商場G04號舖

GAME 88
香港灣仔灣仔道188號東方188商場2樓233-234 號舖

GAME HOLLYWOOD
九龍旺角西洋菜街14-24號荷里活中心1樓24-26號舖

GAME SINO
九龍旺角彌敦道582-592號信和中心閣樓M24號舖

SATIF ELECTRONIC GAMES LTD - SINO
九龍旺角彌敦道582-592號信和中心2樓225-226號舖

GAME GLOBAL
香港灣仔軒尼詩道130號灣仔電腦城2樓202-204號舖

GAME GOLDEN
九龍深水埗福華街146-152號黃金商場地面18號舖

OCEAN
九龍觀塘開源道68號觀塘廣場M21號舗
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 01:09 AM   #938
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
完全無Point, 又唔見我部360痴塵手指模?
我仲嫌佢兩粒 Touch 過份敏感啦

呢部 PS3 算少野啦

講容易推開.... 唔係想講,部機係放係手肘位啊?
個蓋咁一推就開...好有問題喎

舊 10-02-12, 01:50 AM   #939
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
有mic, 重有voice chanel
我都入左
ricky大
想問下你隻個bass impact開得大會唔會成隻HEADSET震? 唔知係唔係我隻問題 係要拿出去換
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 01:53 AM   #940
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: will1223 查看文章
我都入左
ricky大
想問下你隻個bass impact開得大會唔會成隻HEADSET震? 唔知係唔係我隻問題 係要拿出去換
bass impact開得大會唔會成隻HEADSET震<---- 係咁的(某D game)

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 10-02-12 02:04 AM 被 HI_Ricky 編輯。
舊 10-02-12, 03:18 PM   #941
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: will1223 查看文章
我都入左
ricky大
聽落好似唔錯
買新ps3 o個陣都入返隻先

舊 10-02-12, 03:34 PM   #942
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
隻Pulse Elite係咪都唔會有行貨?(上代最後有冇出過行貨?)
同上代一樣都可以用落電腦o架下嘛?

此篇文章於 10-02-12 03:41 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 05:30 PM   #943
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
隻Pulse Elite係咪都唔會有行貨?(上代最後有冇出過行貨?)
同上代一樣都可以用落電腦o架下嘛?
同上次1樣有得訂, 但末有價,cut唔cut, 沒人知道
USB,直接3.5mm PC/MAC/乜都用到

舊 10-02-12, 06:48 PM   #944
藍鞋子
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
新機懶有新意玩紙皮坑紋都算
你咪同我整係活動部位到先得架
坑紋表面積大左,積多N倍塵
整部野變左灰塵收集器,最慘係趟門設計
D塵積積埋埋再趟開趟埋就入哂光頭位置...
光頭快壞+容易整花碟
CUT COST版本仲敢賣2000蚊
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 07:07 PM   #945
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
港版定價已經算平, 日本個價最搵老襯
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 07:32 PM   #946
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
FB果度 > 應用程式 > 應用程式中心 > 我的應用程式 > PSN > 允許

杯呢樣要Sync 上去, 有時需要同步個List
唔見有"允許"……

剛才也試咗係PSN買DLC,選了後話是否POST上FB,選了"是",但依家FB上都未有,希望只是DELAY而已

舊 10-03-12, 01:19 AM   #947
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
唔見有"允許"……

剛才也試咗係PSN買DLC,選了後話是否POST上FB,選了"是",但依家FB上都未有,希望只是DELAY而已
要入自己個專頁先會見到。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-12, 10:07 AM   #948
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
限量機只能印條邊

now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-12, 10:34 AM   #949
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
北斗果部,比人笑係雀糞機,尤其個手制wwww

舊 10-03-12, 10:40 AM   #950
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
北斗果部,比人笑係雀糞機,尤其個手制wwww
我只能諗起油漆佬用過, 諗唔起北斗
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Soul Calibur V [已售] enishi 電視遊戲討論版 669 03-13-14 07:50 PM
Soul Calibur [XBLA] 破戒僧 電視遊戲討論版 36 06-28-08 10:01 PM
Soul Calibur 3 neo2046 街機遊戲討論版 156 09-27-06 01:28 AM
Soul Calibur 3 ?? neo2046 街機遊戲討論版 1 02-09-05 06:40 PM

現在的時間是 08:35 AM

手機版 | APP版