Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-12, 08:43 PM   #1
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS R

雖然香港真係想玩都冇得玩又少人玩...
不過真係好想POST出來.....實在叫人太高興了
http://www.youtube.com/watch?v=a8mwu...yer_embedded#!
http://www.guiltygearx.com/

第2次LOCATION TEST主要改左D咩: (感謝 鈴蘭大大)
http://www.guiltygearx.com/pdf/GGXXA...cationTest.pdf

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win

此篇文章於 07-01-12 01:41 AM 被 knife-edge 編輯。
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-12, 10:08 AM   #2
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
比你快一步貼了
等左咁鬼耐終於再有新作了!
人物都有新招同全系列角色
正死了!
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-12, 11:30 PM   #3
千野 衛
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
最新試玩報告黎睇……好似得KY、Sol、Osol係純強化,
其他角色有D削弱得好勁。

第左幾多年呢?終於比我地等到新作……感動!!!

舊 06-03-12, 12:50 AM   #4
千野 衛
KY KISKE

SO
426H可能没FRC,发生没变,H之后可以连
FBSW CL判定很大 or强制CL
426H/D 都能取消
2D-426D 滑地效果
龙装的升龙特殊追加有高度限制可能可以LOOP
KY
214D高伤害
25%那个觉醒贴墙效果,能接近S
JO
地面ディバイン轨道改变,往对手头上飞,性能没变
新觉醒非暗转0F,中段能防
聚合1能打倒?康特受身不能+拉回?
投接不上上投硬币,2D接上硬币完美
SL
HS STEP是S STEP的长距离版
6246P 通常HIT弹地有FRC
站HS摇晃效果删除,但能连214PP
2HS变摇晃,2S很快
RO
高热状态2H再现定机BUG
LV3热 2S打浮空,2H的导弹会回来,站P 不能JC
空中升龙没派生
TE
原来的当身技变单纯的移动技能
ZA
挨打时候出的狗一开始是睡眠状态
ムカデの硬直増加
礼仪作法>追い打ちムカデ不可
觉醒发生快
剣63214HS 623HS霊魂加2个
TG上凭依表示
ED
分身C滑地效果,打不中蹲着走路的FA
大钻硬直增加,防御不能之后用P也连不上
分身收回后恢复变慢
中下段同时的防御不能建在
指令投FRC消除?
ED槽能回复到200%
PO
JS弹地
扑地板不能打起来了
JA
6H贴墙删除,画面中央没法打到画面端
FB百步贴墙/康特删除,受身不能时间减少?
ガト>HS>FB百歩可能能受身,角落里连招困难?不能?
BA
TTM KASU的话可以连下去
FB TTM 3个
AX
2P LV2能连FB曲锁
2D加快?
下曝非中段
通常技的拉回效果出法可能是特定帧数时按键
MA
指令投一定时开幕时候的距离下跑过去发生? 不懂
海豚派生623系,防住也能出
MI
投后追打困难化
JD变慢连不上JSJHS>JD
214P FRC时机变化?删除?
236D发生保证删除,硬直增加
针扔出去后一定时间后才能捡?
ミリコプター(猜是旧HS,+R里的2HS)受身不能时间很短,比R里弱
VE
不能6P-6H
INO
横KEMI贴墙效果
HS狂言硬直减少
纵KEMI还是老样子用反指令也能出
2H-S大木连不上
AN
K戒不怎么能浮起来
3S取消简化
S被防GB增加
FB阴不能追打?
2H-6H不能连站姿,6H-H风神不能
H风神受身不能时间减少
OR
BRP2滑地效果,画面端能连,中央用サベ能连上
投后的HJ连即使不用BRP2也会被受身
2RI不弹地了
回避扑地板的FD脚下无敌还在
BHB2变慢,地面版贴壁效果
画面端BHB2后跑JH能连上,AC中能连跑JK?
2D变慢变短,浮きが高くなったためかメイに足CC近Sが繋がる
ABA
血袋4个
HS-2HS GC路线增加,但近远S不能接HS了
根绝硬直减少
JHS钝化?
JU
没有DASH,空DASH,三段跳
FA
铁哑铃开幕康特打晕SO
竹轮加血
站K 康特的贴墙/打飞效果删除
CH
三角跳弱化
FB GAMA不能定人
FB BETA并非受身不能,最后抢血用?
BR
近S能接FB熊拳

舊 06-03-12, 12:51 AM   #5
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
香港有得返先算啦sosad

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 12:52 AM   #6
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
我尼d有機都唔敢打
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 12:57 AM   #7
風音
The One

雖然香港d player真係好鍾意拔苗
都唔使驚俾幾蚊打機下話a

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:03 AM   #8
千野 衛
KY KISKE

未必香港無既……始終唔係16:9電視過D遊戲。

舊 06-03-12, 01:07 AM   #9
風音
The One

有~~
黎黎去去都係果幾班人打囉
set 4蚊舖都無人打b
不斷有人等減價先打等減價先打等減價先打
跟住等到家用版,就同我講做咩要打ac版?

b

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:11 AM   #10
千野 衛
KY KISKE

引用:
作者: 風音 查看文章
雖然香港d player真係好鍾意拔苗
都唔使驚俾幾蚊打機下話a
始終GG唔似SF、KOF咁周街通行,
基本上香港一直都係過班玩家,
有新人玩時自然實力上會有差距……鬼叫香港得幾部GG咩
黎更新一集大家又會浮面聚舊,
值得高興

舊 06-03-12, 01:13 AM   #11
風音
The One

引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
始終GG唔似SF、KOF咁周街通行,
基本上香港一直都係過班玩家,
有新人玩時自然實力上會有差距……鬼叫香港得幾部GG咩
黎更新一集大家又會浮面聚舊,
值得高興
bb果陣咪全天候有人坐低等苗上釣>>拔\/

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:20 AM   #12
千野 衛
KY KISKE

引用:
有~~
黎黎去去都係果幾班人打囉
set 4蚊舖都無人打b
不斷有人等減價先打等減價先打等減價先打
跟住等到家用版,就同我講做咩要打ac版?

b
街機黎講,GG已經算唔錯…香港入機少某程度上黎講都係好事,
因為變相玩家門會聚埋一齊,
有街機…班舊玩家一定會支持……新人就要睇佢地既意志
總好過BB啊!

舊 06-03-12, 01:23 AM   #13
風音
The One

我完全體諒機舖點解唔入機喎b
以前mk88有gg果陣咪日日都係果班人打sosad

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:23 AM   #14
千野 衛
KY KISKE

引用:
bb果陣咪全天候有人坐低等苗上釣>>拔\/
BB就算啦……GG有大批玩家都唔受BB,玩既人更少。
你講既情況好正常既

舊 06-03-12, 01:31 AM   #15
風音
The One

以前屯門有無印gg架
宜家連間舖都執埋啦

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:35 AM   #16
千野 衛
KY KISKE

引用:
我完全體諒機舖點解唔入機喎b
以前mk88有gg果陣咪日日都係果班人打sosad
過時每區一部:香港機城、旺角88、荃灣天天
我都話新人好睇個決心,唔夠打咪係家用版練熟D同試判定囉。
過時都有新人堅持到,仲越打越好。
加上可以識多個朋友討論下,我地都要支持下新人既。

舊 06-03-12, 01:38 AM   #17
風音
The One

支持新人即係全力3燈啦

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:38 AM   #18
千野 衛
KY KISKE

引用:
以前屯門有無印gg架
宜家連間舖都執埋啦
屯門太唔就腳啦

舊 06-03-12, 01:42 AM   #19
千野 衛
KY KISKE

引用:
支持新人即係全力3燈啦
咁又唔係……好多時會讓RD,
但有D人覺得讓RD唔尊重、有D覺得唔讓就拔苗。
唔通下下過去問打唔打讓RD咩?!

此篇文章於 06-03-12 01:44 AM 被 千野 衛 編輯。
千野 衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 01:44 AM   #20
風音
The One

引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
咁又唔係……好多時會讓RD,
但有D人覺得讓RD唔尊重、有D覺得唔讓就拔苗。
唔通下下過去問打唔打讓唔讓RD咩?!
唔讓有人走過黎叫你俾番2蚊佢架

⊃天⊂
舊 06-03-12, 01:46 AM   #21
千野 衛
KY KISKE

引用:
真有始事

舊 06-03-12, 03:05 AM   #22
might
Crazy Gamer
討厭過份自虐的人

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDmightsiu
要玩既自然會玩
唔玩既乜原因都可以出現
might 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 03:37 AM   #23
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
事實係,1蚊

舊 06-03-12, 04:44 AM   #24
GateHacker
God of Gamer
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
好開心有返,不過淨係得天天有真係唔洗打
勁人又多,想練下野都唔得
An仲可以弱化到咩地步
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 10:27 AM   #25
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: killua 查看文章
事實係,1蚊
新之城call馬

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 05:22 PM

手機版 | APP版