Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-19, 02:48 PM   #76
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 真!DC 查看文章
覺得套戲對葛咸城社會狀況描述唔多夠
大部分時間都係講主角遭遇冇乜其他民眾情況
令人對民憤代入認同感唔夠
由手機版發出
我記得一開始電視都講緊社會狀況 la ..
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 08:14 PM   #77
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
The Joker係咪喺中國上唔到?
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 08:16 PM   #78
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
覺得唔好同dark knight小丑比了
兩個定位完全相反
一個係製造社會混沌
一個係被混沌社會製造

一個來歷完全不明
一個你睇住佢誕生
Btw哩套唔應該當睇batman電影心態睇

覺得套戲對葛咸城社會狀況描述唔多夠
大部分時間都係講主角遭遇冇乜其他民眾情況
令人對民憤代入認同感唔夠
由手機版發出
引用:
作者: Heaven 查看文章
我都覺民憤黎得太突然 好似故事背景一早set定仇富 要有睇蝙蝠俠有少少了解先會知
矛盾....

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 08:50 PM   #79
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
我記得一開始電視都講緊社會狀況 la ..
只係當背景資料咁交代
觀眾體會唔倒市民不滿心情
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-19, 01:01 AM   #80
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
總算今日睇左,果然係值得攞獎之佳作。WB你哋都係完全放棄DCEU好啦。

而家先知點解會有藍屍對呢套咁敏感,原來係佢哋自己對號入座,所以先咁神經緊張。

冇諗到會有小Bruce同Arthur客串,又要再一次勞煩小Bruce目睹父母被殺。

不過今次Batman老竇Thomas就同以往作品唔同,完全係一個自己攞嚟嘅離地人渣

個人近年所有飾演小丑角色演員排名

1. Heath Ledger

2. Mark Hamill (動畫及遊戲系列,佢本人都對Joaquin Phoenix演技讚不絕口)

3. Joaquin Phoenix (唔知會唔會繼Heath Ledger後成為第二位拎奧斯卡影帝嘅小丑演員呢?)

4. Jack Nicholson

======不可攀越的高牆=====

5. Jared Leto

自呢套戲出街後好評如潮,Jared Leto版嘅小丑就不斷被網民恥笑。 XD

此篇文章於 10-20-19 01:04 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-19, 01:10 AM   #81
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
樓上老細,嗰個只係最佳男配角,唔知算唔算影帝。
——————
仇富嗰度係 Arthur 殺咗三個人,跟住 TW 電視訪談引發嘅。

舊 10-21-19, 03:30 AM   #82
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
老實,Joaquin Phoenix係真係應該囉獎,因為佢係將Joker果幾種笑表現得好細緻之餘係有分別
而且佢為左套戲極限減肥亦值得佢囉獎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-19, 11:42 PM   #83
王小虎

註冊日期: Apr 2002
票房過咗Deadpool 2,成為R級最高票房電影。
https://variety.com/2019/film/news/r...rd-1203383919/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-19, 07:44 PM   #84
肉羊哩咖
griffin611

Ryan Reynolds 出咗張賀圖,認真過癮

舊 11-01-19, 12:39 AM   #85
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
Joker
其實呢個JOKER同以往果D係唔係當平行睇好D? 佢有大蝙蝠俠咁多咩?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-19, 02:06 AM   #86
肉羊哩咖
griffin611

華生!

Joker 有個名句:I prefer my origin is a multiple choice. 佢噏乜你聽住先好啲

舊 11-08-19, 12:54 PM   #87
肉羊哩咖
griffin611

導演開聲確認咗個單親阿媽個下場

原來段戲都拍埋,不過咳咗。答案係母女平安。

舊 11-09-19, 01:27 PM   #88
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 01:34 PM   #89
肉羊哩咖
griffin611

上週末唔洗手靠強國,都過十億!賀!

點解?可能觀眾對製度嘅反抗?

舊 11-21-19, 12:01 AM   #90
王小虎

'Joker' Sequel in the Works as Todd Phillips Eyes More DC Origin Movies (Exclusive)
https://www.hollywoodreporter.com/he...movies-1256255
舊 11-21-19, 11:59 AM   #91
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
其實真是不想出續篇的說。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-19, 03:06 PM   #92
王小虎

https://deadline.com/2019/11/joker-s...ed-1202790774/

有報導話係假新聞,暫時當係假先。
舊 11-22-19, 03:54 AM   #93
肉羊哩咖
griffin611

導演出咗嚟澄清,傾都未傾。

舊 07-09-20, 03:21 PM   #94
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
留意到套戲係iTunes做緊特價賣$48,
有齊4K Dolby Vision、Dolby Atmos、iTunes Extras。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-20, 06:09 PM   #95
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
JOKER | 小丑

https://www.imdb.com/title/tt7286456/

https://en.wikipedia.org/wiki/Joker_(2019_film)

終於開咗套JOKER (小丑)嚟睇,
睇到完場…個故事真的有發生過嗎?
不重要,反正都是反映體制上的不公把人民迫瘋吧?

主角把悲憤發成力量,最終示威變暴動…
告暴動坐十年之後,(以香港的情況來說 )
時間上可以接返背景為90年代版的Batman,
幾鐘意今次Batman父母之死的安排。

睇埋追加內容,
配服個演員可以用一日一蘋果呢個瘦身餐單嚟減磅演出~!
列車之後係廁所果段舞居然是演員即興的演出嚟,
反而長樓梯JOKER造型果段舞先係有安排舞老師指導,
Joaquin Phoenix真係一個藝術家~!

原來Bradley Cooper係Joker的Producer嚟。

Joker | Behind The Scenes with Joaquin Phoenix and Todd Phillips | Warner Bros. Entertainment

The Cast and Crew that brought the international phenomenon #Joker to the screen discusses #JoaquinPhoenix's Oscar-winning performance as #ArthurFleck. Featuring producer #BradleyCooper and director #ToddPhillips

https://www.youtube.com/watch?v=cLVNJ50vCDI

JOKER in 4 minutes (Movie Recap)

https://www.youtube.com/watch?v=p_BSGyzxG40

此篇文章於 07-15-20 06:12 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-21, 06:23 PM   #96
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

低成本高票房 點會無續集
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Phoenix Point (X-Com 創作者新作.2018) 信長 PC電腦遊戲討論版 1 10-03-17 07:23 PM
[NDS] DQM Joker 2 Professional Jasoncheng 手提遊戲機討論版 8 04-21-11 02:39 AM
[多機種] Harry Potter and the Order of the Phoenix 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 06-14-07 09:32 PM
[NDS] Harry Potter and the Order of the Phoenix okman 手提遊戲機討論版 2 06-08-07 01:18 PM
Batman vs Joker+Alien+Predator 大情大性武大帝 ~清談館~ 11 07-27-04 10:58 PM

現在的時間是 01:41 AM

手機版 | APP版