Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-07-11, 12:27 PM   #301
LKC
God of Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
可能我都未夠早,我都唔知

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
圍威喂小圈子, 我覺得三個主機topic都有的.....唔係PS3版獨有.....
無錯,如果有人問野,我唔信無人答你

引用:
作者: 王小虎 查看文章
係server,唔係sever.. (我見你成日串錯,而且都有人跟住你錯,所以先多口講)
thx
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 12:35 PM   #302
LKC

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
Xbox 2 for 2012?2013定2014呢?
我估2013年3月左右,
期待中,唔知E3有無小小消息呢~
舊 05-07-11, 01:13 PM   #303
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
有冇人係街鋪見過有呢個 razor 手制賣 ????

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 01:51 PM   #304
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
引用:
作者: LKC 查看文章

你似乎無用心睇過

Spoiler兄,點解你回避哂我既問題?
http://www.gaforum.org/showthread.ph...46#post9146546

[7/5][12:40pm update]

Spoiler兄你既理論我覺得確係好有問題,
你自己無去嘗試/擁有玩過就作出強硬既判斷,
即係斷定PS3唔可以有好玩同特別好既遊戲,
讚PS3遊戲就叫人做神機信徒...真係又無禮又挑撥!!
我唔係個個post都要回掛?亦冇咁既必要,而且有時miss咗都會唔回啦~
最重要一點係你成日改post,我回ai.個post時你都唔係咁既內容,我唔回可能係當時我覺得冇乜野想回應。
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=274
但你今日都仲走去改post 此篇文章於 今天 12:41 PM 被 LKC 編輯。 我邊會咁得閒成日check人地d post有冇修改喎。

或者我係冇用心每個post逐個去睇,但呢種係我既感覺而已,如果唔係咁咪當我睇錯囉~

最後我冇發出個你推斷既言論,你唔好老屈我!

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=262
我之前以上個post意思係有一d人成日話某主機既遊戲好過其他console,咁好咪好囉但唔使特登走去其他主機討論區都宣揚掛,發出呢種挑釁性既言論先係神機信徒,好在GAF就冇乜呢類人既~

舊 05-07-11, 02:05 PM   #305
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
點解會認為online唔收錢就係免費午餐?
明明係買game時已經比左一筆錢的
其實我一早就認為買game錢已經包咗online service fee,不過我在某討論區見過有人竟然係話多咗既錢係隻BD既成本.....

另外我之前個post意思就係話免費online service理論上都係有費用既服務,所以服務提供者佢地係要有責任。

舊 05-07-11, 03:38 PM   #306
LKC

引用:
作者: Spoiler 查看文章
我唔係個個post都要回掛?亦冇咁既必要,而且有時miss咗都會唔回啦~
最重要一點係你成日改post,我回ai.個post時你都唔係咁既內容,我唔回可能係當時我覺得冇乜野想回應。
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=274
但你今日都仲走去改post 此篇文章於 今天 12:41 PM 被 LKC 編輯。 我邊會咁得閒成日check人地d post有冇修改喎。

或者我係冇用心每個post逐個去睇,但呢種係我既感覺而已,如果唔係咁咪當我睇錯囉~

最後我冇發出個你推斷既言論,你唔好老屈我!
有錯字同修改/補充係好正常既事,我見你未回覆先補充一句你究竟有無機,我承認我應該再開新回覆,依點係我錯,但都改變唔到結果,你一樣無回覆我

你既意思係俾我咁既感覺,可能我誤會左你既意思

引用:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=262
我之前以上個post意思係有一d人成日話某主機既遊戲好過其他console,咁好咪好囉但唔使特登走去其他主機討論區都宣揚掛,發出呢種挑釁性既言論先係神機信徒,好在GAF就冇乜呢類人既~
你話GAF冇乜呢類人,但又唔在講出[神機信徒]既post度講話指係咩人,
令人懷疑你係講我地GAF PS3機主,所以我先出聲

如果你一早講明係其他Forum,我就唔會出聲...
無故話人---神機信徒---才是[挑釁性既言論]

我既人好簡單,有好遊戲就玩,好玩就讚,
雖然我已經無玩XB360(已賣出),
但我都會去讚賞佢既遊戲佢既體感Kinect(我之前讚過),
唔似有一些人有偏見(唔一定指GAF),
唔去嘗試了解就話唔好玩,唔得依類垃圾回覆(唔一定指GAF)
話人[神機信徒],我覺得你已經對PS3有偏見,
我唔係要[你/大家]去[接受/宣揚]PS3,每部機都有優點缺點.
每個人亦有佢既選擇權,但係亦唔應該有扁低未何主機/遊戲既言論!!
雖然你話係人地跨大PS3遊戲好過其他主機先,當然如果係事實,就佢地唔岩,
但你又去作出疑似扁低PS3的言論,咁同佢地既行為有咩分別?

大家都係喜歡遊戲,何不可以放低偏見呢?

引用:
其實我一早就認為買game錢已經包咗online service fee,不過我在某討論區見過有人竟然係話多咗既錢係隻BD既成本.....

另外我之前個post意思就係話免費online service理論上都係有費用既服務,所以服務提供者佢地係要有責任。
其實差價唔係BD成本,只係MS香港地區性優惠

日本.歐洲.美國...地方的PS3/XB360遊戲,都是同價
所以話game價計埋online費,唔係一個好正確既講法~

此篇文章於 05-07-11 03:45 PM 被 LKC 編輯。
舊 05-07-11, 04:17 PM   #307
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
如果無該主機又入去抽水,又真係幾令人討厭(咩人咩區都係)
引用:
雖然我已經無玩XB360(已賣出),
冷靜一講,LKC,你不如你先收手吧,
如果你打算再買360,而且在再次購買360時遇到有任何問題我想信這裡很多人願意幫你解答,
但這次你再搞落去只會"完全"比人感覺到有個ps3支持者入去360topic搞事. <-這個是我個人感覺.

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
路過睇到有感而發
其實真係好驚乜鬼都雲端, 如果第時真係連隻GAME都喺廠商SERVER度, 真係一死就咩都玩唔到(server被入侵又好停電又好, 一個地震就斷電纜網絡玩完, 總之是但是但死一樣都...)

....希望有生之年都仲係有game渣手啦...
我都唔係太喜歡雲端,因為只要間公司無左,server停左就咩都無.

其實依家xbox360都有一個問題,就係add on的dlc,
好似有隻game要更新後先用到add on,但如果ms停了360live的所有game更新,(就好似停了xbox的live)
我的add on dlc已經用唔到.
某隻飛機射擊game我試過因為無online更新,但之前又有買add on,但你知360的暫存更新的size有限,所以更新內容早就比其他game覆蓋了,
最後那隻game出玩了bug,每玩完一關後會出現的評價表,當那個表出現時就hang機.

此篇文章於 05-07-11 04:25 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 04:36 PM   #308
LKC

引用:
作者: ai. 查看文章
冷靜一講,LKC,你不如你先收手吧,
如果你打算再買360,而且在再次購買360時遇到有任何問題我想信這裡很多人願意幫你解答,
但這次你再搞落去只會"完全"比人感覺到有個ps3支持者入去360topic搞事. <-這個是我個人感覺.
我只係回覆返當事人Spoiler兄誤會左既地方,當事件和解,討論就會完結

我係講事實的真相,

我無分派,唔係咩ps3支持者,

我入來唔係抽360水(大家都見到),
而係見有人在360topic話GAF PS3玩家,<--個人感覺
所以我唔係搞事,係議事論事
(所以我現在有無XB360都無關係)

我只係想搞清楚一直既問題唔好俾佢惡化落去

所以你QUOTE我以下依句,係完全錯左!~(完全唔同情況)
引用:
作者: LKC
如果無該主機又入去抽水,又真係幾令人討厭(咩人咩區都係)

此篇文章於 05-07-11 04:45 PM 被 LKC 編輯。
舊 05-07-11, 04:47 PM   #309
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
我只係回覆返當事人既誤會左既地方,

我係講事實的真相,

我無分派,唔係咩ps3支持者,

我入來唔係抽360水(大家都見到),
而係見有人在360topic話GAF PS3玩家,
所以我唔係搞事,係議事論事
(所以我現在有無XB360都無關係)

我只係想搞清楚一直既問題唔好俾佢惡化落去

所以你QUOTE我以下依句,係完全錯左!~
ps3 topic咪一樣試過有人話/單打360的玩家,就係依個原因搞到我自己平時都唔係太想入ps3 topic,
除非有突發的事,例如我login唔到入psn,或是我買了(ps3)平game話比大家知在那裡.

其實你覺得你唔係搞事咪得.
因為自己點睇自己其他人改唔到,但其他人點樣睇自己,自己亦都控制唔到.
就好似你覺得我引用錯就引用錯吧,但我覺得沒有問題一樣.

此篇文章於 05-07-11 04:51 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 05:12 PM   #310
LKC

引用:
ps3 topic咪一樣試過有人話/單打360的玩家,就係依個原因搞到我自己平時都唔係太想入ps3 topic,
除非有突發的事,例如我login唔到入psn,或是我買了(ps3)平game話比大家知在那裡.
無錯,就係咩區都有這些人,但唔代表見到唔可以出聲~
出聲亦唔代搞事/抽水,每件事都有對與錯,要睇返整件事,誰對誰錯

我相信如果在PS3 topic有人[有人話/單打]XB360既玩家,
都總會有人出來說明事件,就如今次我在此topic出現情況一樣!!

引用:
其實你覺得你唔係搞事咪得.
因為自己點睇自己其他人改唔到,但其他人點樣睇自己,自己亦都控制唔到.
就好似你覺得我引用錯就引用錯吧,但我覺得沒有問題一樣.
依個我明白,我明白每個人唸法唔同,部份人有佢既見解,但不要忘記[事實]係改變唔到[真相]

此篇文章於 05-07-11 05:14 PM 被 LKC 編輯。
舊 05-07-11, 10:40 PM   #311
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
其實為左買機而買機真係好冇謂
我係玩 game 姐
又唔係買部機番去欣賞個 menu
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 01:02 AM   #312
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
我都唔明你地,為個兩部死人遊戲機係到嘈

舊 05-08-11, 02:25 AM   #313
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
箱已買, 機一陣開下....
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 07:00 AM   #314
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
ee~原來gaf機種無分派咩?我依家先知,
可能我註冊日期唔夠早,謝告知.
[路過]嘩,真係無分O架?我而家先知囉...[/路過]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 07:47 AM   #315
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: david 查看文章
[路過]嘩,真係無分O架?我而家先知囉...[/路過]
有冇分都好, 呢個問題在呢度真係一D都唔算嚴重, 比本港各大科林好得多.

舊 05-08-11, 10:31 AM   #316
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
箱已買, 機一陣開下....
部份xbox 360 獨佔game, 你可以睇下:

Halo3, Halo ODST, HaloReach
Gears of War 1&2 (而家有合集包晒DLC, 算幾抵)
Left 4 Dead 1&2
Metro 2033

Project Gotham Racing 4
Forza Motorsports 2&3

Splinter Cell Conviction
Alan Wake
Dead Rising 1
Dead Rising 2 Case Zero, Case West
Ninety Nine Nights 1&2
Crackdown 1&2
Ninja Blade
Shadow Complex
惡魔城 Harmony of Despair (啱啱做緊金會員限定半價, 最後呢一兩日)

Fable 2&3
Mass Effect 1
Infinite Undiscovery
Last Remnant
失落的奧德賽
藍龍
Magna Carta 2

Ace Combat 6
Snoopy Flying Ace

Halo Wars (RTS)
Toy Soldiers

Idol M@ster 1&2
Dream C Club 0&1
Gal@Gun

雷電4
班鳩
怒首領蜂大復活
虫姬雙人ver 1.5
Espalgaluda 2
ぐわんげ Guwange
Otomedius G & Otomedius X
Death Smiles 1&2

Virtual On OT & Virtual On Force

Tropico 3 (類似simcity)

此篇文章於 05-08-11 10:33 AM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 10:52 AM   #317
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
環保版惡魔城唔知買唔買好,好玩嗎?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 11:04 AM   #318
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: diabloex 查看文章
環保版惡魔城唔知買唔買好,好玩嗎?
最好有人coop.

因為一開始cheap裝備時好慢好悶. 但要coop先會拎到多D靚裝備.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 11:17 AM   #319
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
Thx
現在都應該冇乜人玩.........
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 01:16 PM   #320
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
引用:
作者: diabloex 查看文章
Thx
現在都應該冇乜人玩.........
不過同人coop你會好悶,人人都用真空劍飛鞋,你會睇住d boss被秒殺。
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 03:10 PM   #321
david
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
部份xbox 360 獨佔game, 你可以睇下:
SKIP
我再補充一下:

碟GAME:
CULDCEPT SAGA
VIVA PINATA SERIES
Lost Planet: Extreme Condition Colonies Edition (360獨佔完全版)
Virtual On Force

KINECT:
DANCE CENTRAL
YOUR SHAPE:FITNESS EVOLVED
MICHAEL JACKSON:THE EXPERIENCE (360獨佔全體感,唔駛棒棒O架!)
KINECT SPORTS

XBLA:
TORCHLIGHT
ILOMILO
LIMBO
SUPER MEAT BOY
'SPLOSION MAN
COMIC JUMPER
A World of Keflings
Raskull
REZ HD (算係CHILD OF EDEN原作)
PERFECT DARK
Virtual On: Oratorio Tangram Ver.5.66

將會推出O既有:

碟GAME:
GEARS OF WAR 3

KINECT:
POWERUP HEROES
CHILD OF EDEN (360獨佔全體感,唔駛棒棒O架!)

XBLA:
GUARDIAN HEROES

諗到O既係咁多,其他有待版友補完。

---

此篇文章於 05-08-11 03:19 PM 被 david 編輯。
舊 05-08-11, 03:40 PM   #322
Rivky2003
Game Master
三吋王

註冊日期: Dec 2002
大大.有冇邊隻龍珠GAME係好玩架??

Rivky2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 03:46 PM   #323
david
The One

引用:
作者: Rivky2003 查看文章
大大.有冇邊隻龍珠GAME係好玩架??
一向對德拉崗波無乜好感,但可以去呢度參考一下:
http://www.metacritic.com/search/gam..._type=advanced

---
舊 05-08-11, 04:22 PM   #324
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
其實我覺得分派冇乜野啊
人人都有個人喜好~
我係比較唔鍾意明明有偏幫言論但都要堅持扮中立~
我三部主機都有,但比較鍾意xbox360

講到雲端,我都好驚以後乜都要連上Server
雖然會令翻版少左,但某程度上都煩左我地呢d正版客
不過搞得好都支持,呢d留比專業ge去諗
只要唔好唔出實體game就OK...
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 09:28 PM   #325
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: ahleung 查看文章
部份xbox 360 獨佔game, 你可以睇下...
除左 IM@S2 我有之外, 其餘我無興趣
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:37 PM

手機版 | APP版