Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-05, 09:30 PM   #1
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
一個平時衣著極普通o既人想改下個look......

大家好......我17歲,就黎18......177cm,65kg
平時出街多數係一件普通t-shirt加一條普通長褲......最巴閉係會戴兩條手繩
但我t-shirt唔多,褲又得兩條(唔係牛仔褲)

人大左......個個都想有型下 ......所以我想改下個look
唔係話而家o個d唔見得人,但實在太少款,黎黎去去都係o個幾件
我本身又唔識襯衫,又唔知o係邊度買衫好......所以想聽下大家o既意見

(問題好似好空範添......)
謝~~~
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 09:31 PM   #2
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
點都要有條levis吧

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 10:45 PM   #3
單眼皮男孩
Game Master

註冊日期: Oct 2003
(改look最有效既方法其實係轉個型仔髮型,之後先係衣著)

複制人look:levis + 白cons + t shirt
單眼皮男孩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 10:46 PM   #4
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
轉左髮型先
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 10:49 PM   #5
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
我都覺得要買條levis ...
但唔好係 n3...
衫可以去 IT.....
平 d ge 去double park .....(不過都而經濫左 .... )

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 11:19 PM   #6
~零~
Insane Gamer
鑽石級潛水員

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDRaM0810
唔好買levis啦........咁量產
轉髮形真係快捷有效,個人型著乜都型

後悔只會令自己更軟弱
~零~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 11:24 PM   #7
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
所以我一路以黎都唔滿意自己既髮型.
次次飛完髮好似好型,
但過左一個星期係梳唔番個型,
變番個傻仔髮型.
唉.....唔通又飛過咩,咪唔鬼梳佢囉!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-05, 11:47 PM   #8
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
自然捲怎麼辦 /\
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:03 AM   #9
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我覺得一個唔識襯衫,身邊又無人幫到手的朋友~!

其實可以試下跟返d宣傳單張,店舖門口個Display公仔咁去著,
效果應試唔會太差~!

始終一下子變潮係無可能的~!

舊 11-13-05, 12:05 AM   #10
其卵
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 機場美少年
我覺得一個唔識襯衫,身邊又無人幫到手的朋友~!

其實可以試下跟返d宣傳單張,店舖門口個Display公仔咁去著,
效果應試唔會太差~!

始終一下子變潮係無可能的~!
我係上術例子.
我d朋友唔鍾意打扮

我既方法 = 周街見到邊個有型既,拎黎做參考

其卵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:08 AM   #11
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: 阿高
自然捲怎麼辦 /\
信我,冇法,上唔到泥
我就係咁,除非電直
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:12 AM   #12
kyu
我要搞掂丁力個衰人

建議參考一些雜誌(外國、日本會較好)~
當然如果閣下喜歡特別服飾樂隊的,當然是參考日本的特別服飾雜誌吧

此篇文章於 11-13-05 12:17 AM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:12 AM   #13
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
自然捲怎麼辦 /\
電到更孿
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:13 AM   #14
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

引用:
作者: GateHacker
信我,冇法,上唔到泥
我就係咁,除非電直
留到夠長度電直之前已經頂唔順狂抓了
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:38 AM   #15
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 其卵
我係上術例子.
我d朋友唔鍾意打扮

我既方法 = 周街見到邊個有型既,拎黎做參考
copy大法簡單又方便~!!!

近年街上好多人會咁著(可能已經out咗 )

1.粉紅色/螢光粉紅色衫+藍色牛仔褲/深色長褲+淺色波鞋
2.各款唔同類型的黑色衫+綠色迷彩褲(長/短)+波鞋
3.西裝褸+淺色上衣+牛仔褲+波鞋

舊 11-13-05, 07:14 AM   #16
GimGim

actually if your 177cm, you will look good in any way

juz wear what you like, and be confidence, confidence will make you look 10 times better

dun really need to copy anyone else on the street

舊 11-13-05, 10:35 AM   #17
九等天使
Crazy Gamer

我個髮型.........自問唔算"薯"o既,但潮唔潮,型唔型就唔敢下定論,至起碼自己接受到囉

都係想解決衣著問題,因為唔識點襯......
但係.....甚麼 n3 , IT , double park ...仲有d好似係叫 i.s.o , 2% ......哩d舖頭我一竅不通......就算有錢入到去都唔知應該買邊d......況且......我冇咩錢

引用:
作者: GimGim
actually if your 177cm, you will look good in any way
多謝你呢句XD~因為都有人話我咁o既高度唔怕著衫唔好睇

第一次開post可以引到咁多人黎,多謝大家~~~
舊 11-13-05, 12:36 PM   #18
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

教你一個方法..最直接的
髮型走去買本$55-60既日本髮型書
成100幾200個頭,應該幫倒你既...

衫,褲和鞋...買番本Friday or Monday ( Friday $10 平d)
看下潮流走勢...再依自己有限既budget去買吧

平有平買,貴有貴買吧!

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 10:01 PM   #19
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
好奇問下, "兩條手繩"指邊 d ??
係咪 M 記膠果 D ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 11:30 PM   #20
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 歌絲˙暮斯
我覺得是那些,不過本人沒有(因為不喜歡戴那類飾物)

舊 11-14-05, 01:31 AM   #21
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
留到夠長度電直之前已經頂唔順狂抓了
我試過留到夠長,
不過阿媽話:電嘜鬼,唔夠個一個月未又孿返~
所以放棄左
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 06:52 PM   #22
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: kyu
弓起你未被 M 記殖民政策未入侵
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 09:25 PM   #23
Terry仔

學還學
唔好學MK仔著法

我覺得有條levis已經唔使點樣刻意去打扮
當然,個髮型都唔可以太土...XD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 09:49 PM   #24
pwacock
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
我都想問吓呀,
究竟個髪型點至算係土?

我自己都俾人笑過成個薯仔咁,
(20歳度,167cm高)
但又唔知由邊度執起好,
自己又唔喜歡Gel頭
都唔知點好,
希望大家俾少少意見我,thx!
pwacock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 11:42 PM   #25
九等天使
Crazy Gamer

引用:
作者: 歌絲˙暮斯
我相信o個d係叫膠帶而唔係叫手繩
引用:
作者: kyu
"我覺得是那些"?...我邊句表達到令你覺得是那些?

論壇跳轉

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版