Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-20, 06:14 AM   #26
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
影帝:就說了是推理小說
大家可以再想清楚

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-20, 04:14 PM   #27
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
如果呢套野其實玩估誰是勇者卡農
唔會其實早已出場吧?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-20, 05:28 PM   #28
pet3
The One

引用:
作者: s2001154 查看文章
唔會其實早已出場吧?
真勇者
假魔王
已經全部出場
有名字有對白

阿福:現在開放思考,華生你知道真相了嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 09-15-20, 05:56 PM   #29
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
果個劍聖應該唔係勇者。

之前幾集開頭有個2000年前嘅回憶,講魔王有個劍術高手屬下話希望可以追隨魔王轉世,但魔王話由於佢魔力冇魔王犀利,就算轉世都唔會保留任何記憶。個屬下話只要轉世後仲識得舞劍同有機會同魔王重逢,就算由頭嚟過都無所謂。

所以劍聖應該就係呢個屬下轉世。
其實唔怕爆雷的可以去WIKI睇,好多人物內容都出晒

引用:
WIKI式爆雷

現世魔王個邊的劍聖係勇者轉世無誤
原本現世唔應該有勇者學園,但因為原勇者反對而被殺,因為太失望而轉生做魔族
粉絲會會長係魔王舊屬下個女,話出左世之後就送左佢去2000年後,詳情唔太知
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-20, 07:33 PM   #30
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: pet3 查看文章

真勇者
假魔王
已經全部出場
有名字有對白

阿福:現在開放思考,華生你知道真相了嗎?
如果勇者是父親假魔王是母親就好玩了
可惜唔係
舊 09-19-20, 10:00 PM   #31
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: sunhikari 查看文章
其實唔怕爆雷的可以去WIKI睇,好多人物內容都出晒
問題
明明勇者差唔多不死咁,連魔王做唔瓜佢,結界完成之後啲人點殺到佢?

舊 09-20-20, 02:15 AM   #32
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
嘩,好彩忍得落手冇打開樓上師兄啲超雷內容,如果唔係死咗都唔知乜事。

都估到冒牌魔王其實係勇者假扮,但劍聖居然唔係魔王以前果個劍聖,而真係勇者轉世,比作者呃咗成半季。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 12:54 PM   #33
pet3
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
問題
明明勇者差唔多不死咁,連魔王做唔瓜佢,結界完成之後啲人點殺到佢?
佢係被殺後
可以用根源復活

唔復活 就會死

你打街機死左比10秒你入錢咁
佢失望到唔入錢 棄game

FGO 目標預算
舊 09-20-20, 10:56 PM   #34
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: s2001154 查看文章
唔會其實早已出場吧?
應該話估唔到呢套作品咁早爆晒伏筆。

其實作者係想寫短編作吧。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 11:17 AM   #35
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
應該話估唔到呢套作品咁早爆晒伏筆。

其實作者係想寫短編作吧。
後記有講作者原本只構思到首三冊內容,即動畫進度

舊 09-27-20, 01:21 AM   #36
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
半集應援歌

突然湧出一大陣腐臭味,不過轉頭已經去攬囡

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 09-27-20 09:19 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 07:59 PM   #37
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
「乜你以為將我根源破壞我就會死去咩?」

臨尾明顯時間不足趕收工,不過都算係一個歡樂嘅節目。快啲宣佈二期啦。出租女友既然都可以出得二期,冇理由呢部出唔到。

當初仲以為睇緊魯魯修為咗達成世界和平自願被朱雀殺死嗰一幕,不過魔王比魯魯修仲厲害,可以即時復活。

最終回MVP非應援隊莫屬,佢哋應該轉行做偶像開演唱會歌頌魔王嘅豐功偉蹟。

唔知點樣選擇邊個後宮做正室?唔怕,將兩個女仔合體咪得囉。 XD 不過魔王後來又搵多一個老婆見家長,仲要係帶埋成一萬個孫女。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 10:01 PM   #38
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

魔王自記搞復活快證唔係3秒鐘
舊 09-28-20, 10:10 AM   #39
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

唔知點樣選擇邊個後宮做正室?唔怕,將兩個女仔合體咪得囉。 XD

呢個認真真係可以一味兩食呀
舊 09-28-20, 10:47 AM   #40
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: sunhikari 查看文章
呢個認真真係可以一味兩食呀
係三吧,A、B同A+B

舊 09-28-20, 10:56 AM   #41
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
係三吧,A、B同A+B
其實A+B個樣靚過淨A或淨B(以動畫計的話)

BTW連7魔皇老自己都話個兩個係魔王寵愛的雙子,某程度上都係新娘(?)後備
舊 09-28-20, 02:47 PM   #42
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
雙子合體唔係應該跳融合舞。「融~~合~~嗄!」

啦啦隊太強,唔夠魔力就唱我唱歌。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-20, 11:53 AM   #43
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
雙子合體唔係應該跳融合舞。「融~~合~~嗄!」

啦啦隊太強,唔夠魔力就唱我唱歌。
但幾首歌都唔好聽

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-20, 11:57 AM   #44
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
但幾首歌都唔好聽

用返原作者亂嚟嘅歌詞作歌,算係咁啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-20, 06:36 PM   #45
pet3
The One

因為原本歌是宣揚愛的

合體畫面真棒

媽媽也很棒

FGO 目標預算
舊 09-30-20, 04:03 AM   #46
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
咁多人讚完,真係要 binge 一下。

舊 09-30-20, 07:44 AM   #47
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: pet3 查看文章
因為原本歌是宣揚愛的

合體畫面真棒

媽媽也很棒
就算其他幾崩都好
雙子都好出力

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-20, 09:16 AM   #48
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
明明勇者先係最大力
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-20, 09:50 AM   #49
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
但幾首歌都唔好聽
錯重點

舊 02-25-21, 01:01 AM   #50
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:55 PM

手機版 | APP版