Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-17, 05:44 PM   #1576
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: CCemi 查看文章
歐美方面始終PS4係龍頭, 但SWITCH賣得都唔差
一直都KEEP住同PS4差唔多銷量
美國Switch都坐左幾個月第一,
十一月先讓位俾PS4(Black Friday期間US$199又真係幾吸引)。
歐洲就除左英國之外,其他國家都好好賣。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-17, 05:51 PM   #1577
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
美國Switch都坐左幾個月第一,
十一月先讓位俾PS4(Black Friday期間US$199又真係幾吸引)。
歐洲就除左英國之外,其他國家都好好賣。
PS4歐洲好勁
有時仲勁過美國
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-17, 09:10 PM   #1578
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20171220058/

假期前出貨22萬
Mario百萬達成
Splatoon 2只差千幾過前作
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-17, 11:27 AM   #1579
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
其實我想問Splatoon 2大家買日版定美版???
對戰d人會否不同....
因為日版全部片假平假名...
而且呢隻game好似係online only???
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-17, 12:00 PM   #1580
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實我想問Splatoon 2大家買日版定美版???
對戰d人會否不同....
因為日版全部片假平假名...
而且呢隻game好似係online only???
只有祭典分別,對戰統一Server
有Story mode
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-17, 03:49 PM   #1581
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
做左機主2,3星期,機能同電量都滿意,
係想彈下係個Mon黑色層次好差,玩芒亨最大問題
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-17, 03:49 PM   #1582
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: qwe 查看文章
只有祭典分別,對戰統一Server
有Story mode
明白, 我唸下係咪會玩先...未必o岩我....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 01:08 AM   #1583
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://www.4gamer.net/games/359/G035978/20171221087/

『TINY METAL (タイニーメタル)』
全世界同時リリース!!
PlayStation 4 / Nintendo Switch / STEAMで
配信開始のお知らせ。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 10:20 AM   #1584
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Why Zelda: Breath of the Wild is IGN's 2017 Game of the Year | IGN
https://youtu.be/-FKeLp3XofE

GameSpot's Best Of The Year Countdown
Mario Odyssey is #3, persona 5 is #2, breath of the wild is #1.
https://youtu.be/jnRbcwC7sS0

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 11:29 AM   #1585
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
http://www.4gamer.net/games/359/G035978/20171221087/

『TINY METAL (タイニーメタル)』
全世界同時リリース!!
PlayStation 4 / Nintendo Switch / STEAMで
配信開始のお知らせ。
買咗,以為好似N年前嘅AW⋯⋯感覺又有啲唔同
玩緊Story mission2⋯⋯(敵軍應該無乜黑科技,唔似Aw)

Multi play仲開發中⋯⋯(二千幾yen,岩玩就買啦)
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 04:37 PM   #1586
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

官方Podcast

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 04:51 PM   #1587
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
想問呢排地鐡個廣告係咪得mario 有無播過其他game

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 08:43 PM   #1588
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
買咗,以為好似N年前嘅AW⋯⋯感覺又有啲唔同
玩緊Story mission2⋯⋯(敵軍應該無乜黑科技,唔似Aw)

Multi play仲開發中⋯⋯(二千幾yen,岩玩就買啦)
我都買咗,之前睇片都已經覺得唔錯
不過怪怪地係op開頭好疾,仲要睇一陣先俾skip
同埋明明設定off咗入戰鬥畫面,關game再開會變番on
好懷疑隻game啲蟲未除好

cv竟然有小松

此篇文章於 12-22-17 08:46 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 12:30 AM   #1589
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我都買咗,之前睇片都已經覺得唔錯
不過怪怪地係op開頭好疾,仲要睇一陣先俾skip
同埋明明設定off咗入戰鬥畫面,關game再開會變番on
好懷疑隻game啲蟲未除好

cv竟然有小松
我都覺得OP好LAG,可能喺特色?
因為遊戲途中一轉入戰鬥都喺有啲Lag(唔似跳格⋯果隻)

岩岩玩到有自軍有hero unit⋯⋯(即喺敵軍應該會有黑科技⋯)
好明顯開發咗8成⋯好似好急出貨賣咁
舊 12-24-17, 01:21 AM   #1590
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
https://twitter.com/BDFF_OFFICIAL/st...335298/photo/1
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 09:29 AM   #1591
野良猫
肥倫

引用:
我都覺得OP好LAG,可能喺特色?
因為遊戲途中一轉入戰鬥都喺有啲Lag(唔似跳格⋯果隻)

岩岩玩到有自軍有hero unit⋯⋯(即喺敵軍應該會有黑科技⋯)
好明顯開發咗8成⋯好似好急出貨賣咁
玩到某關啱啱有狙用
一係全滅敵人一係佔領司令部,成個MAP開哂都唔峟司令部,都唔知係咪又中BUG
又試過飛劇情時飛飛下話出錯要關GAME再入(都唔明點解要睇住佢飛而唔係直接跳去下一部份),又試過自軍行完到敵軍郁時畫面定咗响度
除咗視點可以郁之外咩都做唔到……

可唔可以回水
舊 12-24-17, 09:59 AM   #1592
iu fu pig
塵埃...

引用:
玩到某關啱啱有狙用
一係全滅敵人一係佔領司令部,成個MAP開哂都唔峟司令部,都唔知係咪又中BUG
又試過飛劇情時飛飛下話出錯要關GAME再入(都唔明點解要睇住佢飛而唔係直接跳去下一部份),又試過自軍行完到敵軍郁時畫面定咗响度

可唔可以回水
第一次打大佐果度清場過關之後彈咗game
再開返居然有keep彈game前一回合嘅進度,不過開始感覺到伏
點解呢啲戰棋game咁易bug(望下隔離大戰略又喺咁)

不過鍾意玩只可以忍下
舊 12-24-17, 10:19 AM   #1593
MultiPASS
Crazy Gamer

我暫時封印等patch update
舊 12-24-17, 02:23 PM   #1594
MultiPASS
Crazy Gamer

如果呢個係BD登陸Switch嘅前奏的話...
舊 12-25-17, 11:17 PM   #1595
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
啱啱TB左隻K字牌副廠dock, 供電用USB 5V 2.1A
用手制送哥條線接, 得左
邊玩會掉電, 但sleep下其實都充得OK快, 算係咁

舊 12-26-17, 01:06 AM   #1596
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
e-shop, web store 暫時故障中
https://twitter.com/Nintendo/status/945333560147288064
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 09:20 AM   #1597
iu fu pig
塵埃...

引用:
玩到某關啱啱有狙用

可唔可以回水
我岩岩忍唔到手開黎玩,你講呢版應該要敵全滅(雙方都無司令部,有兩架好鬼鼠嘅雷達車)
呢版敵我火力唔平均,好在上一版拎咗hero戰機(對地)

其實追擊兵有咩用⋯⋯⋯
同埋啲飛彈車火力薄到呢
舊 12-26-17, 09:28 AM   #1598
野良猫
肥倫

引用:
我岩岩忍唔到手開黎玩,你講呢版應該要敵全滅(雙方都無司令部,有兩架好鬼鼠嘅雷達車)
呢版敵我火力唔平均,好在上一版拎咗hero戰機(對地)

其實追擊兵有咩用⋯⋯⋯
同埋啲飛彈車火力薄到呢
但佢勝利條件又寫住佔領司令部或者敵全滅……
狙擊兵好似幾好用,三格攻擊距離同埋可以打戰機

雷達車個測敵距離要行到好近先測到敵人位置,但下個回合敵人已經可以埋身打爆架車
而且只係有紅點而唔知係咩嚟,陣間派個兵行到埋去發現原來係戰車就死得
哩架嘢根本冇作為

我都停咗手冇玩,等佢執番好先
舊 12-26-17, 09:57 AM   #1599
iu fu pig
塵埃...

引用:
但佢勝利條件又寫住佔領司令部或者敵全滅……
狙擊兵好似幾好用,三格攻擊距離同埋可以打戰機

雷達車個測敵距離要行到好近先測到敵人位置,但下個回合敵人已經可以埋身打爆架車
而且只係有紅點而唔知係咩嚟,陣間派個兵行到埋去發現原來係戰車就死得
哩架嘢根本冇作為

我都停咗手冇玩,等佢執番好先
我都hea住玩,都想等佢執返好先,不過難得嘅戰略遊戲真喺好難忍

雷達車+飛彈車可以做到防守效果(第一次打大佐就喺比佢重飛+雷達殺咗好多車)
不過輕飛彈同輕雷達真喺好多餘(雖然輕飛彈可以一發帶走直升機機,不過射程真喺短)
Hero unit真喺幾勁⋯⋯一個兵種有兩款打點
舊 12-27-17, 09:31 AM   #1600
MultiPASS
Crazy Gamer

大家估下Switch响日本今年有冇可能突破WiiU嘅累積銷量呢?
截至17年12月17日累積銷量(日本):

Media Create
Switch 2,908,416
Wii U 3,328,985

ファミ通
Switch 2,988,399
Wii U 3,301,383

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:48 PM

手機版 | APP版