Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-05, 11:47 PM   #1
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
[飲食求助]電水壺D 水問題~~

你地隔幾多換D 水......
有時D水幾日都無人飲.....
有時飲幾杯又加水再煲....驚佢缺水唔係咁好~~
D 水都冇飲完既一曰.....

咁樣好似唔係幾好咁...

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)

此篇文章於 11-04-05 07:12 AM 被 龍寶寶 編輯。
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-05, 11:52 PM   #2
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
翻煲冇益

舊 11-03-05, 11:54 PM   #3
紫色螢火蟲
God of Gamer
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
>>你地隔幾多換D 水......
雖然冇用電熱水壺,但係應該每日換.

>>有時D水幾日都無人飲.....
再煲過啦,水好平架啫.

>>有時飲幾杯又加水再煲....驚佢缺水唔係咁好~~
唔好咁做,煲過嘅水唔好再煲.

>>D 水都冇飲完既一曰
每一日將飲唔晒嘅水倒左去,第二日再煲過d新嘅.
紫色螢火蟲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 12:07 AM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: cloud
你地隔幾多換D 水......
有時D水幾日都無人飲.....
有時飲幾杯又加水再煲....驚佢缺水唔係咁好~~
D 水都冇飲完既一曰.....

咁樣好似唔係幾好咁...
煲左...會倒去D壺度...作日常飲用~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 12:11 AM   #5
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
多數只於杯面之鼓動先煲佢...
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 03:33 AM   #6
pwacock
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
翻煲真係唔太有益,
不如將剩低嘅水,
裝去其他水壺度飲埋佢,
咁咪唔怕浪費囉
pwacock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 05:21 AM   #7
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
我通常煲完會倒落另一個普通壼
不過o係呢邊多數唔煲,扭開個水喉就裝o黎飲

p.s.翻煲會點?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 05:53 AM   #8
rabbits
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Metal Gear NT
我通常煲完會倒落另一個普通壼
不過o係呢邊多數唔煲,扭開個水喉就裝o黎飲

p.s.翻煲會點?
水翻煲 愈多次 水中 重金屬 和 有害 物質 會增加
翻得愈多次 便 愈嚴重

舊 11-04-05, 07:14 AM   #9
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
咁恐怖
我平時d水番煲完會番煲再番煲直到永遠,死得

舊 11-04-05, 01:02 PM   #10
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: rabbits
水翻煲 愈多次 水中 重金屬 和 有害 物質 會增加
翻得愈多次 便 愈嚴重
增加左的重金屬 和 有害 物質從何而來?
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 09:05 PM   #11
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 主人
增加左的重金屬 和 有害 物質從何而來?
水管生x(rusting)

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-05, 10:56 PM   #12
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 龍寶寶
咁恐怖
我平時d水番煲完會番煲再番煲直到永遠,死得
無事既...寶大大尚健在...

舊 11-04-05, 10:57 PM   #13
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: bomber
喉管生銹~

舊 11-04-05, 11:53 PM   #14
主人
Game Master

引用:
作者: bomber
咁並唔係翻煲先有喎, 一開始就有了
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-05, 12:17 AM   #15
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 主人
咁並唔係翻煲先有喎, 一開始就有了
上文所講既係指:
再煲...係會令釋出既重金屬及有害物質"嚴重左"~

舊 11-05-05, 04:05 PM   #16
riceball
Ultimate Gamer

次次都會將剩低的倒晒入去另一部非保溫的水機先再煲
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:45 PM

手機版 | APP版