Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-07-15, 01:08 PM   #801
StevenLeong
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
唔好掛,佢走咗Root姐點呀? 咁,好多女主角(Monk嘅Natalie, Mentalist嘅Van Damn, X-Files 嘅 Scully)都係拍拍下咁樣,個劇情就到咪得咯

⋯⋯
SS而家未見肚,仲瞓緊大覺

Monk 最好嘢,直頭坃埋落個劇情入面~
我唔介意佢MIA 生完之後出番黎GA
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-15, 01:48 PM   #802
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: StevenLeong 查看文章
我唔介意佢MIA 生完之後出番黎GA
今集, 好似唔多樂觀~ (希望在下係錯喇)

另: Agent Carter睇評論唔差噃

舊 01-07-15, 04:21 PM   #803
肉羊哩咖
griffin611

PoI S4E11

...
估中咗, 係有人領咗當

舊 01-07-15, 08:06 PM   #804
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
PoI S4E11

...
估中咗, 係有人領咗當
原來...

唔希望中... 希望下集扭到橋啦...

p.s. 再睇多次原來 root 姐都中左槍;另外 SS 有左 twins~~

此篇文章於 01-08-15 08:49 AM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 12:37 PM   #805
肉羊哩咖
griffin611

POI: S04E11:

...

1. 恕在下寡聞, 電視劇玩同一場景, 應對不同, 記憶中未睇過
2. 呢集好嘢在唔偷懶回帶, 好多時係重拍過(請留意細節)
3. 一集入面有齊哂動作說德搞笑愛情死人, 仲要係合理, 寫作班功力非凡
4. 呢一咀無上季另一咀咁騎呢
5. 啲模擬對白證明Machine對佢班馬仔有好深認識
6. 睇返資料先知: 哈囉叫費高入嗰段code係用嚟試shellshock
7. 疏姐死得好轟烈, 但唔狗血; 雖然唔願, 但復活嘅機會唔大~
8. Bug? 明明執咗支自動步槍跟手唔見咗
9. 一嘢搞掂個金融危機未免太神, 兩部AI鬥炒股?!
10. 原本以為今集費高會知內情添~
11. 好期待埋呢個三部曲埋尾

後加 專訪: http://insidetv.ew.com/2015/01/07/pe...dde11e15587578

舊 01-08-15, 01:28 PM   #806
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
今集, 好似唔多樂觀~ (希望在下係錯喇)

另: Agent Carter睇評論唔差噃
AC始終沒勇氣開嚟睇,因為AoS這兩季已悶到我失去信心,兼且第一集仲要兩個鐘
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 01:46 PM   #807
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
死喇... 其實我覺得AOS第一季後段開始... 幾好睇的...

舊 01-08-15, 02:08 PM   #808
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: traveller 查看文章
死喇... 其實我覺得AOS第一季後段開始... 幾好睇的...
我都覺得好睇, 一套電視其實一早知佢用乜野形式去做, 我覺得佢地拍得唔錯~

舊 01-08-15, 10:24 PM   #809
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586

Jarvis同Peggy去請教果個係IM2奸角Whiplash老豆
Agent Carter好睇過AoS
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 01:21 PM   #810
肉羊哩咖
griffin611

PoI S04E12 Control-Alt-Delete

...

1. 三步曲個焦點返去政府度, 咁完法好怪, 好似Set好個台下半季玩;
2. 兩條友玩尋找疏姐的故事, 玩咗大半集, Samaritan 完全無符;
3. 今集被玩嘅係Control同美帝;
4. 今用個細路好格格不入;
5. 又係TWW式Walk-and-Talk;
6. 今集輪到Control被盤, 個設定跟足S3嗰幕, 有心思;
7. 哈囉講個真相出嚟, Control當然唔信, 不過咄咄逼人感仲強過用暴力威脅;
8. 咁以Samaritan有咁多手下, 點解要搵政府幫佢執手尾?
9. 支火箭炮係季初哈囉由黑幫「買」返嚟~
10. Control搞到要親自落場, 陰功;
11. 睇嚟Control都開始信佢被耍喇~

舊 01-27-15, 10:11 PM   #811
肉羊哩咖
griffin611

iO9與PoI製作人訪談: http://io9.com/forget-skynet-how-per...ist-1679304088

可以預見遲幾集嘅動向。

舊 02-04-15, 11:34 PM   #812
肉羊哩咖
griffin611

PoI S04E13:

...

1. 重點: 疏姐未死得,不過落咗對頭度!
2. ROOT姐今集好唔老嚟,勇過西裝人~
3. 對家成個玩法好似MATRIX前傳咁,想實驗人類(其實見咗總統未啫?)
4. 舊POI人有冇可能成為新拍檔,都話拉勞有女人緣~

舊 02-06-15, 12:02 PM   #813
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586

KINGPIN, YOU HAVE FAILED THIS CITY
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 12:43 AM   #814
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
人人居然又返生

舊 02-21-15, 01:48 PM   #815
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
KINGPIN, YOU HAVE FAILED THIS CITY
唔係講笑,似乎都幾受Arrow影響,走寫實風(就咁睇會Dark過Arrow),件Suit風格都似Arrow Season 1,超級簡單平實,自己屋企Handmade都整到嗰種,完全唔華麗(反而Arrow Season 2開始啲Suit愈來愈漫畫化),睇個造型,係完全無眼眶位,真係攞塊布遮晒半個頭,留番口鼻呼吸就算,都幾合理,事實上Daredevil係盲人,面罩整個眼眶位真係多餘,而家呢個設定幾好。

此篇文章於 02-21-15 01:51 PM 被 烈海王 編輯。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 03:05 PM   #816
Eking

註冊日期: Feb 2006
呢件點睇都唔係正式suit

舊 02-21-15, 05:26 PM   #817
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 烈海王 查看文章
唔係講笑,似乎都幾受Arrow影響,走寫實風(就咁睇會Dark過Arrow),件Suit風格都似Arrow Season 1,超級簡單平實,自己屋企Handmade都整到嗰種,完全唔華麗(反而Arrow Season 2開始啲Suit愈來愈漫畫化),睇個造型,係完全無眼眶位,真係攞塊布遮晒半個頭,留番口鼻呼吸就算,都幾合理,事實上Daredevil係盲人,面罩整個眼眶位真係多餘,而家呢個設定幾好。
面罩整個眼眶位唔係多餘,冇理由俾對手知道你係盲
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 09:11 AM   #818
traveller
Crazy Gamer

琴晚明珠做 the strain, 睇完第一集覺得好ok~

個男主角睇慣佢喺house of card個光頭, 差D認唔倒佢..

有無人睇晒S1, 值唔值得追落去 ?

舊 03-27-15, 11:46 AM   #819
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
唔錯+1, 之前以為係bh模式, 又係病毒或者生化危機, 完來估錯, 當堂改觀
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 04:45 PM   #820
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
Reeze又新女,一季加三條女,你都識食

此篇文章於 03-27-15 04:51 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 01:10 AM   #821
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: Sar8 查看文章
Reeze又新女,一季加三條女,你都識食
按本劇慣例心理醫生可能活不過今季了XD
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 02:21 AM   #822
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
有冇人睇 好老婆?
呢季真係好好睇
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 12:49 AM   #823
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
有冇人睇 好老婆?
呢季真係好好睇
Cary被人攪個段劇情我自己覺得唔好睇,
選舉個邊就幾好。

舊 04-09-15, 01:21 AM   #824
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
煲完Breaking Bad前傳Better Call Saul第一季全十集,以幫Walter洗黑錢嘅江湖律師Saul Goodman為主角。講述佢點樣由普通古惑仔Jimmy McGill變成我哋熟悉嘅油腔滑調黑道律師。

不過呢個前傳時間點太早,Aaron Paul飾演嘅Jesse仲仍然未有機會亮相,希望佢可以喺第二季出現。

監製Vince Gilligan功力依然無減。唔知佢肯唔肯返嚟拍新X檔案呢?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-15, 11:43 AM   #825
traveller
Crazy Gamer

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
煲完Breaking Bad前傳Better Call Saul第一季全十集,以幫Walter洗黑錢嘅江湖律師Saul Goodman為主角。講述佢點樣由普通古惑仔Jimmy McGill變成我哋熟悉嘅油腔滑調黑道律師。

不過呢個前傳時間點太早,Aaron Paul飾演嘅Jesse仲仍然未有機會亮相,希望佢可以喺第二季出現。

監製Vince Gilligan功力依然無減。唔知佢肯唔肯返嚟拍新X檔案呢?
差D唔記得左有喱套野, 即刻搵黎睇下先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:43 AM

手機版 | APP版