Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-04, 12:23 PM   #1
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Steel Ball Run

岩岩開始睇,睇到第十話
好好睇
荒木佢果種天馬行空但又極具說服力的畫法同發展力真係好勁
Dio超級型仔,可惜到目前為止佢比我的感覺係無咩能力等比人耍果種人
不過jojo本身好似都係同Dio係同一種人....都係靠騎術,唔係靠能力

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-04, 01:07 PM   #2
ForeverFornever
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
呃...邊度有得呀= ="
請問!

舊 10-31-04, 01:23 PM   #3
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
睇落去啦,jonny(jojo)N能力--螺旋指甲(暫時)....
超爆汗~~

舊 10-31-04, 09:29 PM   #4
Happytogether

註冊日期: Jun 2003
日版出左咁耐香港都唔出
Happytogether 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-04, 09:31 PM   #5
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

註冊日期: Aug 2003
牛仔好型~~~

capcom 無口齒!!!
支持三上過檔 任天堂
witchblade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-04, 09:51 PM   #6
fayfer
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Happytogether
日版出左咁耐香港都唔出
我都等緊佢出ar,天下真係...............................

舊 10-31-04, 11:28 PM   #7
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

引用:
作者: fayfer
我都等緊佢出ar,天下真係...............................
一定係天下咩

支持三上過檔 任天堂
舊 11-01-04, 10:44 AM   #8
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

睇到第17集
終於又玩替身
不過都算啦,反正好睇就得
謝皮利真係好鬼勁又好鬼型...
Johnny有能力之後應該可以比起Dio勁唔少

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-01-04, 12:17 PM   #9
木C
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
Unhappy

SBR.....有機會被........腰斬

有追看SBR的人可能也會留意到,荒木老師在10月中連載了兩回的「特別短篇」。未看之前初以為只是SBR的side story,但看後原來也是連接以前的連載。但問題出現了...

1.短篇第二回的最後一格出現了「」而不是「To be continue...」

2.作者沒有在短篇內,透露有關「X月連載再開[註*]」的訊息!
[註*︰追開Jump連載的人應該知道,荒木老師畫SBR,是採用短期集中連載。即是每個禮拜畫33頁稿(週刊正常只有19-20頁),連載約10個禮拜就作息1至2兩月。]

這樣不禁讓人懷疑SBR會否繼續連載於少年Jump。日本那邊對此事的喘測有很多,甚至有人說荒木老師會離開集英社...u_u

[以上係小弟係上個禮拜貼在巴哈的情報]
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-04, 07:44 PM   #10
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

唔會既,荒木老師應該唔會咁易比人腰斬
我估只係荒木老師都唔確定休息幾耐架姐

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-01-04, 10:39 PM   #11

唔通佢想學富奸
Happytogether 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-04, 10:42 PM   #12
慘劇之王者
Junior Member
七星魔人

點都唔會學富^既
睇佢點寫岸邊露伴就知啦~

慘劇之王者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-04, 12:23 AM   #13
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

佢係我最鍾意ga 漫畫家之一

支持三上過檔 任天堂
舊 11-02-04, 08:09 PM   #14

引用:
作者: witchblade
佢係我最鍾意ga 漫畫家之一
佢係我最鍾意ga漫畫家
舊 11-02-04, 08:11 PM   #15
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Happytogether
佢係我最鍾意ga漫畫家
好多人都話荒木畫D畫唔靚,D人企唔正
但我除左覺得荒木畫D人又型又正之外
我發現我同D人企得差唔多姐,係無S字型咁大把

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-02-04, 08:12 PM   #16
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 慘劇之王者
點都唔會學富^既
睇佢點寫岸邊露伴就知啦~
就好大程度上來講
根本岸邊露伴就係荒木老師既化身
聽講荒木老師做漫畫家無脫過期

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-02-04, 09:44 PM   #17
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

岩岩睇完20
連Johnny的指甲回旋都關替身事.....再咁搞落去隨時Dio果堆都有埋替身

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-02-04, 09:48 PM   #18
火兵

PSN  IDken0256
引用:
作者: 佐藤
岩岩睇完20
連Johnny的指甲回旋都關替身事.....再咁搞落去隨時Dio果堆都有埋替身

9成都會了~有冇替身都咁正~
火兵 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GC]Metroid Prime 2圖片及影片,日版5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 147 06-15-05 12:09 AM
[全機種]FIFA Soccer 2005圖片及影片,美預定10/12發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 10-01-04 11:28 AM
[GBA]Dragon Ball ~魔人ブウの怒り~ (RPG) 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 0 04-30-04 11:29 PM
[GC]Super Monkey Ball 3予約開始? 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 02-18-04 10:19 AM

現在的時間是 11:22 AM

手機版 | APP版