Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-02-14, 08:54 AM   #101
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
預演佔中結果:捉晒, 正日應該無咩人黎

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 09:16 AM   #102
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
拖左咁耐
你覺得佔中仲有睇頭?
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 09:25 AM   #103
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
一邊練習緊點俾人抬走
一邊練習緊點抬走d人

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 09:55 AM   #104
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 風音 查看文章
一邊練習緊點俾人抬走
一邊練習緊點抬走d人
GOOD SHOW,多謝支持

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 11:25 AM   #105
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
袁彌明fb話塔左無班無得見律師同食野!?
未睇片,無得見律師可以係律師收到風,無野食都有風?警方內鬼流出黎?

班狗官會點處理呢?
判晒有罪,呢班友個橫豎花左,我每次衝都唔驚吧,下次衝勁d
判無罪,一班後生見無野,再加入衝

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 07-02-14 11:28 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 11:45 AM   #106
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 風音 查看文章
一邊練習緊點俾人抬走
一邊練習緊點抬走d人
一早上個月入左警校訓練啦
我女朋友阿哥入左去2日訓練,講明仲洗乾淨左個監牢,2人倉打算放5-6人
練埋噴胡椒噴霧真鎗實彈練
琴日仲全警24小時開工,ONCALL到今日先準放假

舊 07-02-14, 11:48 AM   #107
BOYBOYBOY

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
真係今日睇呢個畫面
先知香港原來有咁多隻警犬
而咁多隻警犬入面
竟然冇一隻擁有一絲良知
3千捉不到一千人
用3個人圍一個

引用:
作者: 小特特 查看文章
公安今次無面了
公安多過平民

引用:
作者: W!LL 查看文章
一早訓練好哂先派上前線啦
响公開場合唔跟住做野呢世無得升, 寫花你file等等
其實有分2種,有一種人但求準時出糧,收左工接左更就唔理
有一種就係主動話想去守清場的

點解咁多便衣因為都係CID黎,佢地平時都係唔使著軍裝LOOK

舊 07-02-14, 12:20 PM   #108
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
一早上個月入左警校訓練啦
我女朋友阿哥入左去2日訓練,講明仲洗乾淨左個監牢,2人倉打算放5-6人
練埋噴胡椒噴霧真鎗實彈練
琴日仲全警24小時開工,ONCALL到今日先準放假
公安捉賊
城管欺民
你話而家教d咩出黎?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 07-02-14, 12:36 PM   #109
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
https://www.youtube.com/watch?v=eEto...ature=youtu.be
公安bbbb

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 01:40 PM   #110
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
NHK報導
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 02:56 PM   #111
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
外國勢力啊,說三道四啊,干涉內政啊,一少撮人受外國勢力影響沖擊香港繁榮安定啊

舊 07-02-14, 03:05 PM   #112
BOYBOYBOY

香港獨立媒體網

21分鐘 · 編輯紀錄 ·

【黃竹坑警校現場】由昨晚到今早的拘捕中,警方把大部分公民抗命者送到黃竹坑警察學院。而根據法例,太平紳士可探望被羈留人士,但現時警方竟以調查中為由禁止包括立法會議員馮檢基及黃碧雲等人入內。

而家分明你鬥到底,你要玩野佢就陪你玩

舊 07-02-14, 07:01 PM   #113
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
去左學聯學民兩邊,是感的
別過網友一支公,何俊仁認頭通頂後
見學民仔在大台左面窄巷起行特首辦,

記者擋路,又樓梯又天橋,慢吞吞到添馬公園
簡直黃之鋒演唱會…山頂既朋友你地好!
,螢光棒好似大陸振災咁,人手逐支逐支傳,但咁樣個場面好似好愛與和平

兩點半扎完光劍,就走
剛返到遮打,就見警察入場內,大台邊沿社記杜生,曾跟佢反高鐵同D day
佢被打面,我就著左!但 , 行動就是可笑地萌座
鐵馬唔係架示威者,係架開記者,
黃伯都係禮遇地抬,我就由4警以 第二使徒一樣形態,
被宅急便到警校,有水飲的,差館中咩事都要舉手,
警察亦只要我點名舉手,除左訓覺就無事可做
11:30放,搭車返工

71終於有起色,而件事無咩恐懼,bad feeling

此篇文章於 07-02-14 09:18 PM 被 【子夜】 編輯。
【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 09:10 PM   #114
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 【子夜】 查看文章
見學民仔在大台左手窄巷起行特首辦,
,好似螢光棒大陸振災咁人手逐支逐支傳,但咁樣個場面好似好愛與和平
兩點半扎完光劍,就走
剛返到遮打,就見警察入場內,大台邊沿社記杜生,曾跟佢反高鐵同D day

勇者,感謝你!
我睇新聞時被你們511位勇者感動了!
對於我這個遊完行便回家看世界盃的花生友,真係慚愧!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 09:28 PM   #115
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

好一個指鹿為馬的政府!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 10:10 PM   #116
T.K.
很黃很暴力

我有理由相信愛港力量產型已開發成功

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 10-19-14 10:19 PM 被 T.K. 編輯。
舊 07-02-14, 10:49 PM   #117
kcf1201
Game Master

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
預演佔中結果:捉晒, 正日應該無咩人黎
由第一日佔中開始講個時已經話左比你聽係預左比人捉架啦
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 10:53 PM   #118
kcf1201
Game Master

引用:
作者: 小特特 查看文章
聽聞佢仲放左之後打人個個愛X力阿叔
舊 07-02-14, 11:00 PM   #119
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
7.1遊行創十年紀錄成為香港以至世界傳媒焦點,惟《明報》7月2日頭條標題卻以警方清場為重點。明報職工協會踢爆,《明報》編務董事呂家明於7月2日約凌晨3時半,在編輯部要員不知情下,叫停正在印製的報章,將原有大題「爭普選大遊行,人數10年新高」改為副題,並刪去「爭普選」字眼。明報職工協會對此表示極度不滿及憤怒,並予以強烈譴責,形容「憂慮無形之手已成為有形的干預,並開了危險先例」。《蘋果》記者致電《明報》編務董事呂家明查詢,他只重複說:「我冇嘢講,我完全冇嘢講。」

明報職工協會向《明報》員工發出的信件指,呂家明把原有大題「爭普選大遊行,人數10年高」所作修改及調動,矮化了遊行人數,同時刪去「爭普選」用字,再加上不尋常操作,令人質疑此舉是淡化政治敏感議題。

此外,《明報》總編輯、晚間當值的執行總編輯及助理執行總編輯,對今次深夜叫停印刷及改版並不知情。協會質疑,總編輯應要為報章內容負法律責任,而呂家明向來不在編輯部執行職務,《明報》目前編輯部最終負責人誰屬,日後版面出問題由誰承擔責任。

《明報》7月2日頭版:

(原大題)爭普選大遊行 人數10年新高
(原細題)數百人預演佔中 警展清場程序

(新大題)數百預演佔中 警員抬人清場
(新細題) 7.1大遊行 人數十年新高

資料來源:明報職工協會

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 11:00 PM   #120
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 【子夜】 查看文章
見學民仔在大台左面窄巷起行特首辦,
,螢光棒好似大陸振災咁,人手逐支逐支傳,但咁樣個場面好似好愛與和平
兩點半扎完光劍,就走
勇士\
唔比食野係咪真的?唔比見律師係咪都堅的?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 11:24 PM   #121
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
勇士\
唔比食野係咪真的?唔比見律師係咪都堅的?
唔勇, 我超想按Escape制~
果時隨便可食自己既口糧,房內有筒睇落好難食既餅,冇人問過要黎食
但同房中既黃伯唔可以食親人今晨帶黎既藥

房中只要有大嗌名俾學聯既人,就一齊聽民陣幾位大狀brifing及Q&A,
內容/邊位律師都係閉門進行,所以我唔講了
可提出CALL自己的大狀

此篇文章於 07-02-14 11:44 PM 被 【子夜】 編輯。
【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 12:10 AM   #122
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: kcf1201 查看文章
聽聞佢仲放左之後打人個個愛X力阿叔
不如下次苦肉計找一個未參與過反政府行動的人打自己人
然後由頭拍片到尾,引誘警察的難睇"食相"再公告天下?

舊 07-03-14, 12:37 AM   #123
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實我一直有個疑問
如果一直係行人路行,無叫口號,警察有無權拉人?

舊 07-03-14, 12:50 AM   #124
kcf1201
Game Master

引用:
作者: knight-philip 查看文章
不如下次苦肉計找一個未參與過反政府行動的人打自己人
然後由頭拍片到尾,引誘警察的難睇"食相"再公告天下?
你呢招同便衣混入人群當中搗亂有乜分別?
始終都要站係道德高地先可以理直氣壯咁入公安 (現時香港情況),個人覺得呢d招數可免則免
舊 07-03-14, 01:10 AM   #125
23條
Junior Member

註冊日期: Jan 2013

警方暴力執法對示威者,連傳媒記者都要打壓!
23條 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:00 PM

手機版 | APP版