Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-06-16, 11:46 AM   #151
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/c...nguage=zh-hant
引用:
中國《環球時報》再就香港銅鑼灣書店店東李波失蹤事件發表社評,指書店很大程度向內地讀者出版和銷售,為內地秩序製造特殊干擾,內地展開調查,不單「理」站得住腳,亦符合中國法律。

社評又稱,李波出現在內地有關部門是否符合《基本法》,關鍵是李波以什麼方式進入內地。

社評稱:「如果內地警員到香港,強制將他五花大綁塞入警車帶過檢查站,那肯定不行,但全世界的強力部門,通常都有規避法律,讓被查者配合,既達到目的,又不跨越制度。」

香港署理保安局局長李家超表示,警方已就李波失蹤事件,向內地執法機關提出,要求協助提供資料,強調警方會認真調查不同消息同細節。
咁就認咗
佢真係認為只要係維護政權嘅行為就乜都係「理」,然後話知你死
所以話呢啲獨裁政權真係...
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 11:56 AM   #152
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如何不經關口出境而合法呢?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 12:02 PM   #153
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
堂堂大國你唔好亂講呀
出境一定通過合法渠道
再亂講我叫公安落黎拉你
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 12:07 PM   #154
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
軍方代勞即可

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 12:27 PM   #155
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: LTKS 查看文章
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/c...nguage=zh-hant

咁就認咗
佢真係認為只要係維護政權嘅行為就乜都係「理」,然後話知你死
所以話呢啲獨裁政權真係...
睇野諗多少少
環時其實係曲緊
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 04:01 PM   #156
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
香港勝在有共軍
可以光明正大偷渡返上去
唔怕俾人周到亦唔需要出入境記錄

一句話執行軍令就咬佢唔入

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
睇野諗多少少
環時其實係曲緊
由手機版發出
曲乜鬼丫
佢地角度有分曲直咩

佢想最代美國佬做世界警察
所以依家大大聲講執法尺度

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 01-06-16 04:04 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 04:28 PM   #157
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
由手機版發出
好簡單, 最高級嗰個親自落黎帶你過關, 咁你咩証都唔駛啦.

其實合唔合法... 佢講晒.

可能最後話李生佢犯左咩咩咩罪, 咁成隊兵衝落黎都幾得合法左...

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 07:31 PM   #158
T.K.
很黃很暴力

【賣禁書被失蹤】港PageOne全線停售政治敏感書籍
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60105/54612627
香港88

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 01-06-16, 11:59 PM   #159
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: T.K. 查看文章
【賣禁書被失蹤】港PageOne全線停售政治敏感書籍
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60105/54612627
香港88
咁咪成功左囉.

玩完.

舊 01-07-16, 02:51 AM   #160
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
睇野諗多少少
環時其實係曲緊
由手機版發出
佢其實想話CIA,KBG果D,但係枝筆唔聽駛講到令人覺得佢話緊大陸國安
環時D社評真係廢到喊,唔怪得南華早報咁值錢

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 08:35 AM   #161
小嘉
The One

香港政府唔好再高掛咩出版同言論自由啦
晒氣
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 11:49 AM   #162
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
晒氣
同強國一樣有自由的只要撐政府的話,你睇培青單野特首一定唔會好似當年林老師咁出來講野囉。

舊 01-07-16, 01:14 PM   #163
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 小嘉 查看文章
晒氣
中國式自由你識條毛
你有自由出版,我有自由拉你,無衝突
係你地怕事唔敢出,同我唔俾你出係兩回事

此篇文章於 01-07-16 01:17 PM 被 小草 編輯。
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 02:03 PM   #164
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

頭先食飯時睇左嗰個咩紅藍綠港台節目, 講者... 佢講既野又係廢話, 但我最記得一句大概係咁講:

"試諗下, 中國政府又點會為左一個普通人而破壞左一國兩制既體制"

唔通破壞左又同你交代咩, 响佢地眼中, 你咪又係普通人...

舊 01-07-16, 02:21 PM   #165
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
由手機版發出
有有船的朋友話經海路出公海(出境)的確不犯法咁講

舊 01-07-16, 02:27 PM   #166
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: HON HON 查看文章
頭先食飯時睇左嗰個咩紅藍綠港台節目, 講者... 佢講既野又係廢話, 但我最記得一句大概係咁講:

"試諗下, 中國政府又點會為左一個普通人而破壞左一國兩制既體制"

唔通破壞左又同你交代咩, 响佢地眼中, 你咪又係普通人...
佢講到中國好想要咁樣嘅aaa

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 02:33 PM   #167
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: HON HON 查看文章

中國政府一向都係「我就是法律」,劉生艾生果D唔通又係一個軍團咩…
何況幾個月之後,城中大部份人都唔會記得有呢件事。「破壞咗咩?冇呀?

舊 01-07-16, 02:42 PM   #168
安安

真係諗唔到強國有咩唔敢破壞.....

所以一路想唔通 點解「內政」都有難言之隱
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 02:49 PM   #169
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一黨專政咪唔敢破壞囉

舊 01-07-16, 02:52 PM   #170
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 安安 查看文章
真係諗唔到強國有咩唔敢破壞.....
美國同澳洲

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 02:53 PM   #171
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

人地擺到明就係要改變, 變唔到咪破壞囉...

嗰個講者心裏有數既, 爭在佢要擦鞋, 無計...

舊 01-07-16, 05:17 PM   #172
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
葉劉話回鄉證廢的嘛,我地d平民識d咩呀。

舊 01-07-16, 05:50 PM   #173
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
其實洗頭艇叫雞疑似一向都有
而點解特登有歡樂卡唔用要用呢d方法,個班乜野人黎點解有特權呢係咪大晒呢我就唔講喇
但作/流得出呢d內容既人就疑似係個班用家

舊 01-07-16, 06:47 PM   #174
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
由手機版發出
漁民出公海捕魚應該唔使下下經關口出
闖入別國領海就冇得講
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 09:55 PM   #175
T.K.
很黃很暴力

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:58 PM

手機版 | APP版