Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-19, 06:24 PM   #26
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
好忙好忙。

好有懸疑氣氛,好似幾好玩;但唔似笑片,亦冇隻經典主題曲。

咁樣接個故事,完全錯晒。
個trailer一下笑料都無。

重有點低能…
而且d仔路個樣咁sad…
有裝備都完全唔興奮咁。

此篇文章於 12-10-19 06:27 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 11:26 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
進遲到出年三月

舊 04-13-21, 04:11 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

最新個期暫時係 11 月 11 號

舊 07-28-21, 03:35 AM   #29
肉羊哩咖
griffin611

有新予告

最尾!!!

舊 07-30-21, 12:10 AM   #30
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
有新予告

最尾!!!
正!原班人馬終於有份再上場啦!必睇!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-30-21 12:31 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 04:50 PM   #31
肉羊哩咖
griffin611

噚日開始拉維搞緊影業博覽,Sony 係第一晚,所以有條予予告;席間播播晒成套套片,其實拍好晒好耐~ 又係一致好評,連 Honest Trailer 「原創人」都讚,(佢覺得《尚氣》都係 OK 唧)噉應該都幾得。

舊 10-19-21, 12:53 AM   #32
肉羊哩咖
griffin611

最新國際版予告:

舊 11-09-21, 06:21 AM   #33
肉羊哩咖
griffin611

最終予告:

飛已訂,好期待。

舊 11-16-21, 04:27 AM   #34
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問下E套值唔值得睇IMAX版?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 02:01 PM   #35
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
原版fans
無睇trailer 入場

兩個字:感動

要坐到最後一刻
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 06:34 PM   #36
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 420secured 查看文章
原版fans

要坐到最後一刻
由手機版發出
沒錯,真的很感動(還好看之前正式再看第一集),有看舊版而且知道一些幕後事情(netflix的電影的故事有說到)真是會很感動

始終續篇由舊版導演的兒子負責真的沒有失禮他的父親

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 08:47 PM   #37
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
你地講到咁,搞到我好想睇。

其實之前買梅姐飛見到呢套都有d心郁

舊 11-18-21, 08:47 PM   #38
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 420secured 查看文章
原版fans

要坐到最後一刻
由手機版發出
居然咁得,好!入場睇下先…

舊 11-18-21, 10:35 PM   #39
420secured

我依家睇番Trailer
佢Take out左個Context, 以及出場節奏唔同
件事已經差好遠

更加唔好計無睇trailer 下好多驚喜
舊 11-18-21, 11:10 PM   #40
Rv250

註冊日期: Aug 2002
對原作有印象(即係唔計對上個reboot )會覺得好睇
冇睇trailer, 除咗第1集睇過無數次, 睇過吓動畫版同曾經擁有本儲唔齊嘅俾你貼之外, 應該唔算fans?
感想:雖然似乎遲咗但係總算嚟到 (同故事本身一樣

睇完google先知有兩個post credits,第二個要坐到最後

有冇人可以講第二個係點?頭先全場走晒唔好意思坐...

女主角

一開頭以為男仔嚟, 直至個同學叫佢
google同搵youtube啲片睇...真係同一個人嚟?

此篇文章於 11-18-21 11:29 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 11:34 PM   #41
420secured

引用:
作者: Rv250 查看文章

有冇人可以講第二個係點?頭先全場走晒唔好意思坐...
END CREDIT 2

你Miss左好多..........

一開始播放1984片段 (應該係deleted scene,Ghostbuster 1 大戰前),Annie送個lucky coin比Egon,Egon話唔拿得,但Annie話佢仲有另一個 Coin;

鏡頭一轉現代版 Annie拿住果個Coin,同 撈得起的Winston傾計; Winston段說話都幾長下,大致提過Egon係Ghostbusters大腦,Ray係心臟,佢自己係Sex Appeal (笑)

有提過佢幫Ray交鋪租,有提過最初做Ghostbusters係為左Paycheck,但做過Ghostbusters讓佢無所畏懼,最後有句類似係 "做其他野都好,內心永遠都係一個ghostbusters"

然後畫面見到Ghostbusters Firehouse內部,入面空無一物地版都起哂,架Ecto 1駛番一去,然後鏡頭再一轉,見到個containment grid,鏡頭推埋去,紅燈閃閃下,tease下一集吧

此篇文章於 11-19-21 10:40 PM 被 420secured 編輯。
舊 11-19-21, 01:50 AM   #42
肉羊哩咖
griffin611

有啲影評彈太過賣啲「殺必死」,話知佢,週末睇咗先算。

問:係咪睇咗第一部會好啲?

舊 11-19-21, 02:44 AM   #43
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:

Yes
因為與第一集某大事件有D關係

利申:睇左K11正日IMAX早場

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 11-19-21, 02:47 AM   #44
mrk

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問下E套值唔值得睇IMAX版?
如你係系列fans既話,
建義一定要睇IMAX/全景聲版

舊 11-19-21, 08:50 AM   #45
420secured

引用:

有種karate kid 同 cobra kai關係 的情況
由手機版發出
舊 11-19-21, 09:53 AM   #46
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:

原作第一部好好睇, 就算唔係為呢套戲, 都好值得睇

舊 11-19-21, 07:14 PM   #47
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
好感動的一套續作!連片後的2個彩蛋都有感動位!

真心建議先找回84年的第一集重温才入場看。

孫女的演技真係好好!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-21, 12:19 AM   #48
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完IMAX, 冇IMAX比例畫面,亦大場面欠奉,但真真正正係正統續作,如果有睇舊作,最尾段同啲蛋系會令你好感動

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-21, 02:41 PM   #49
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完,內容以為係更灰的,結果係好愉快的兩小時,孫女(之前一路以為係仔 )功不可沒!

為食鬼都老左?
棉花糖怪惡意賣萌

唯一最終戰有D抱怨....
d路人去晒邊?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-21, 08:07 AM   #50
肉羊哩咖
griffin611

Busting makes me feel good!

節奏有問題?!唔覺,係頭一幕要編排到噉先至去到後面。兩粒幾鐘完全唔覺長。

太過賣懷舊?致敬有心思誠意,呢個年頭有邊幾套一隻手數得晒。更何況故仔唔算重覆,直頭接戲,新人担得重但無唔尊重舊人。

啲笑位玩得似足第一部,人物鮮明,絕對係正宗續集。唔係完美,講電影感爭 Dune 仲好遠,但好耐無睇過套噉賞心悅目嘅電影,最後嗰幕令人極感動,絕對要睇多次捧場。老實講,TFA 識佢噉玩會仲好啲。

幕後:據聞元導演,啫係阿爸有份落場「監督」畀意見,而製作費「只係」柒仟万左右,睇美國嗰邊走勢,應該單靠票房都收得返製作費。估佢 Sony 今年會成為票房最賺錢嗰個。

總結:唔該快啲有續集。

此篇文章於 11-21-21 08:19 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Godzilla vs. Kong (2020) 信長 電影版 81 02-15-24 07:25 AM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[特撮] 官方宣布哥斯拉vs King Kong (2020) wing 日本動漫畫討論版 0 10-15-15 03:40 PM
吹水專區 2020《 》 神龍 吹水專區 1005 08-01-13 01:37 AM
天 文 台 以 最 壞 情 況 推 算 2020 年 香 港 無 冬 天 IamO ~清談館~ 58 03-23-08 12:58 AM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版