Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-20, 10:29 PM   #1
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
ドラゴンクエスト ダイの大冒険 2020年10月放送開始

https://dq-dai.com/

此篇文章於 05-28-20 12:04 AM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 10:44 PM   #2
cancerman
Game Master

舊 05-27-20, 10:46 PM   #3
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
最希望動畫做年番把劇情全部做完
唔好再有頭無尾,唔好再浪費
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 11:13 PM   #4
cancerman
Game Master

前傳故事都出埋,Game又有幾款,
有心攪大佢,老鬼當然高興,
不過要睇新一代受唔受。

舊 05-27-20, 11:15 PM   #5
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
為沒有爆炸!!!

奇蹟
又是奇蹟

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 11:39 PM   #6
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
ダイの大冒険

・2020年秋放送
・新作は完結まで作る気満々
・絵は古臭さの残る昔の絵のリメイクって感し

ダイ役・種崎敦美
ポップ役・豊永利行
マァム役・小松未可子
レオナ役・早見沙織
アバン役・櫻井孝宏
ヒュンケル役・梶裕貴

話就話想做哂成個故事 實際唔知得唔得

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 07:36 AM   #7
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
最多隔季咁播
當年鋼錬se都有參一腳,有水源射住唔太驚爛尾

係game方面出得太頹
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 02:06 PM   #8
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
反手聖光劍 !!!!!

那些年閃電傳真機的遺憾

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 03:14 PM   #9
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 09:10 PM   #10
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
新作既畫風都OK喎, 有返那些年的feel
有冇講做幾多季? 如果半年先, 又係做到打老豆?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 10:37 PM   #11
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
好似叫 反手聖光劍?
好細個睇唔太記得。

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-20, 11:15 AM   #12
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
舊版去到巴藍同達爾見面就完
巴恩未出場
巴特拉仲係小物
阿布仲係廢物一個

全部精髓都未講到
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-20, 01:15 AM   #13
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
https://www.youtube.com/watch?v=Vxm_QdQA9zI

opening PV
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-20, 01:37 AM   #14
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
D色水好奇怪

舊 09-08-20, 07:27 AM   #15
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
一貫電腦上的色比舊版鮮色左啫
保留倒原作畫風很好
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-20, 04:10 PM   #16
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
公主係咪鍾意達爾?
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-20, 10:04 PM   #17
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 拓飛 查看文章
公主係咪鍾意達爾?
係有好感,但好似未到愛嘅地步……
因為隔離七國咁亂太創眼,公主自己都走咗去食花生

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-20, 11:48 PM   #18
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: casio 查看文章
係有好感,但好似未到愛嘅地步……
因為隔離七國咁亂太創眼,公主自己都走咗去食花生
算係愛架啦, 公主由細到大都係得注意國事, 大個左都一樣, 感情上都唔會太偏重描寫. 冇得突然變懷春少女要人追架, 而且都同王道漫畫唔夾
而公主嘅偶像芙蘿拉女王響最後大戰巴恩前有教過佢, 鐘意嘅人係要捉到實, 好似 芙蘿拉女王捉住阿邦咁先得. 可惜呢件事變成FLAG

大જિંગ
大징

此篇文章於 09-16-20 11:54 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-20, 11:35 PM   #19
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: D.K. 查看文章
算係愛架啦, 公主由細到大都係得注意國事, 大個左都一樣, 感情上都唔會太偏重描寫. 冇得突然變懷春少女要人追架, 而且都同王道漫畫唔夾
而公主嘅偶像芙蘿拉女王響最後大戰巴恩前有教過佢, 鐘意嘅人係要捉到實, 好似 芙蘿拉女王捉住阿邦咁先得. 可惜呢件事變成FLAG
如果有傳說的魔界編的話,話唔定會成真

舊 09-26-20, 09:47 AM   #20
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
1-6 集先行一小時版已出,質素似乎不錯

已確認是兩年番了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-20, 11:26 AM   #21
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
1-6 集先行一小時版已出,質素似乎不錯

已確認是兩年番了
點知係兩年番
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-20, 12:31 PM   #22
leungky1

註冊日期: Jul 2009
呢個畫風配旋轉Pan視角,意外地有啲潮
畫嘅難度其實都好高
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-20, 06:15 PM   #23
真!DC
Banned User
奉行我道

兩年番咁好?
有望做到結局
由手機版發出
舊 09-27-20, 01:31 AM   #24
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
兩年!? 真係兩年??
東映當係大IP咁做喎(星矢, 美少女), 有點意外啊

當然作為fans, 我是很樂見的
睇黎會有好多周邊出
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 01:42 AM   #25
真!DC
Banned User
奉行我道

話左會出game又出figure
應該都係大project來既
比較擔心係開頭劇情太王道吸引唔倒新觀眾
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] インフィニティ ストラッシュ ドラゴンクエスト ダイの大冒険 | 2023年9月28日發售 seed2005 電視遊戲討論版 64 10-14-23 02:06 PM
[多機種] ドラゴンクエスト XI 過ぎ去りし時を求めて (Dragon Quest 11) | 已售 neo2046 電視遊戲討論版 780 05-05-21 03:08 PM
[多機種] Dragon Quest Builders『ドラゴンクエスト ビルダーズ』 money 電視遊戲討論版 67 06-05-16 07:52 PM
ドラゴンクエスト モンスターパレード okabe PC電腦遊戲討論版 120 10-28-13 06:57 PM
[ETC] 『ドラゴンクエスト』の歴代武器・盾人気投票スタート 1位の武器・盾は100%商品化! neo2046 電視遊戲討論版 0 01-21-13 11:59 AM

現在的時間是 02:44 PM

手機版 | APP版