Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-30-19, 03:52 PM   #3201
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: wing 查看文章
我只見呢個
#1Jan #民陣 #元旦 #遊行 #工會 #街站

毋忘承諾,並肩同行
【民陣元旦大遊行】
日期:2020年1月1日 (三)
時間:14:00
路線:維園中央草坪 至 遮打道行人專用區
✅已獲發不反對通知書

Link: https://t.me/CivilHumanRightsFront

❗️當日三罷工會將聯同民陣及廿十個工會出旗遊行
並於修頓中途站及中環遮打道終點一帶設置街站❗️
https://twitter.com/hkisnotchina11/s...46280946540545
twitter見到

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 04:09 PM   #3202
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
呢個拎到不反對??呢個真係高風險
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 04:30 PM   #3203
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
不嬲遊行親都有港獨旗
應該沒差
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 04:44 PM   #3204
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: J+1 查看文章
呢個拎到不反對??呢個真係高風險
由手機版發出
梗係無啦
路線上其實接近係同民陣果個係接龍咁濟

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-30-19, 06:01 PM   #3205
J+1
望過黎呀!!!!!!

犬:哈哈哈民陣都割呀

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

民陣:無錯

https://m.facebook.com/story.php?sto...D%7D&__tn__=-R
由手機版發出
舊 12-30-19, 06:19 PM   #3206
真!DC
Banned User
奉行我道

民陣不嬲以和理非號召聲明上唔會讚同暴力
而且鼓勵犯法可能有法律責任
都係果句
好多野心照唔洗出聲

簡單問句
見到裝修有冇報警?

希望義士明白唔好同和理非割席
由手機版發出

此篇文章於 12-30-19 06:22 PM 被 真!DC 編輯。
舊 12-30-19, 09:41 PM   #3207
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
都係果句
好多野心照唔洗出聲

簡單問句
見到裝修有冇報警?

由手機版發出
對家有玩分化

舊 12-30-19, 10:35 PM   #3208
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
梗係無啦
路線上其實接近係同民陣果個係接龍咁濟
就咁望唔知邊個搞手,睇落似似地熱普城...

引用:
引用:
作者: 真!DC 查看文章
都係果句
好多野心照唔洗出聲

簡單問句
見到裝修有冇報警?

由手機版發出
引用:
對家有玩分化
民陣不嬲都係咁
係佢地活動範圍內要守規矩唔好出事
以外既唔到佢地理
佢地保護到和理非就夠

此篇文章於 12-30-19 10:38 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 11:07 PM   #3209
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有諗過張裝修海報係咪對家整, 又有無可能係真心膠, 假膠, 泛民定熱狗.

中國造 CPU 飛機大炮唔叻, 講到呢 d 心理戰手段真係頭三位.

不過其實都唔重要, 如果真係對家搞既, 多左鋪頭裝修, 最傷都係佢地自己 d 中資公司/親中公司.

呢半年黎, 佢地做既選擇, 無論係真心膠定另有計謀, 往往都係將佢地自己推去最不利既情況.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 11:36 PM   #3210
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
民陣呢個回應係得體得黎又有智慧

大佬你當前線班人真係傻架咩......
其實講黎講去......成日開口埋口就話人同前線割既,除左班差佬之外就係....白票黨......

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-31-19, 10:01 AM   #3211
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
有諗過張裝修海報係咪對家整, 又有無可能係真心膠, 假膠, 泛民定熱狗.

中國造 CPU 飛機大炮唔叻, 講到呢 d 心理戰手段真係頭三位.

不過其實都唔重要, 如果真係對家搞既, 多左鋪頭裝修, 最傷都係佢地自己 d 中資公司/親中公司.

呢半年黎, 佢地做既選擇, 無論係真心膠定另有計謀, 往往都係將佢地自己推去最不利既情況.

張海報似乎係藍絲傳出來先, 我估九成係對家玩分化.

舊 12-31-19, 11:24 AM   #3212
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
張海報似乎係藍絲傳出來先, 我估九成係對家玩分化.
真假係人係鬼唔重要,重要既係對你既敵人做出幾大 dmg
由手機版發出
舊 12-31-19, 07:30 PM   #3213
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: HM 查看文章
就咁望唔知邊個搞手,睇落似似地熱普城...
搞果個鄭實絕對唔係熱普城
佢從一而終遊行揮獨旗認為獨立係唯一出路
唔同熱普城果d忽下又反港獨忽下又自認貨真價實

可以睇下佢最近條live講,主要回應其他人講無本錢獨立,獨立有咩事會發生果d
佢係有一套自己相信堅定既理念可以好流暢講出黎,唔係朝秦暮楚昨日的我打今日的我果d政黨

引用:
另外獨派家駒,值得一睇

此篇文章於 12-31-19 08:01 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-19, 07:47 PM   #3214
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
直接D問,馬交咁成功啦,幾時來個普選比我哋學習下丫

(禁止事項)發表新年賀詞
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 12:04 AM   #3215
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

屯門市廣場有人放煙花,仲要係樓中間....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-01-20, 12:19 AM   #3216
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

晚上10點半,荃灣警署毗鄰警察專用停車場發生火警,有停泊車輛著火焚燒

#街坊來圖 #風高物燥 #小心火種
由手機版發出
舊 01-01-20, 01:09 AM   #3217
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

可以睇下佢最近條live講,主要回應其他人講無本錢獨立,獨立有咩事會發生果d
佢係有一套自己相信堅定既理念可以好流暢講出黎,唔係朝秦暮楚昨日的我打今日的我果d政黨
唔緊要 我其實都唔割佢地
但調番轉係佢地都唔可以割其他人
最唔想見到就係大家一齊行,之後你又話我騎劫你,我又話你騎劫我
年年71遊行本身都一堆唔同既訴求同主張一齊表達,其實本身無話邊個騎劫邊個
但就係近幾年熱普城為左要屌someone就左一句騎劫、右一句騎劫,目的變左純粹分化就非常介意

我一路主張都係而家未係時候,但呢條路一定要有人做人柱去打地基
唔好心急,同埋合力搞左共產黨先
講真 而家香港政府果種唔要臉既程度,佢地係自己不斷咁推班後生仔行獨立條路
但而家呢刻未夠數量同論述,要再多D
要先做到個論述係入到屋、受廣大民主戰士所認同先

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 01-01-20 01:12 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 01-01-20, 10:22 AM   #3218
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

好,明白了
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 10:25 AM   #3219
真!DC
Banned User
奉行我道

唔理咩理念
反政府就係同路人
由手機版發出
舊 01-01-20, 11:56 PM   #3220
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
乜原來重興捉鬼

搞到今晚真係傷和氣......

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-20, 12:01 AM   #3221
真!DC
Banned User
奉行我道

我覺得插贓嫁禍哩樣野冇專利
將哩d虛榮讓比對家未嘗不可
由手機版發出
舊 01-02-20, 09:56 AM   #3222
J+1
望過黎呀!!!!!!

今日蘋果有月曆送,記得買
由手機版發出
舊 01-02-20, 12:34 PM   #3223
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

無人捉鬼啦下話?

引用:
公屋夫婦 藏10槍86發子彈被捕

昨晚10時許,警方接獲報案,指深水埗麗閣邨麗芙樓一單位內,藏有一批槍械。警員趕至現場調查,在單位內發現6支懷疑曲尺手槍、4支懷疑左輪手槍、86發子彈及一副手扣,屋內一對涉嫌夫婦被捕帶署扣查。

被捕夫婦姓梁62歲及姓何61歲,涉嫌無牌管有槍械或彈藥、藏有攻擊性武器及藏有仿製槍械被捕,警方稍後將該批手槍及子彈作進一步檢驗,案件交由深水埗警區刑事調查隊跟進。

https://hk.news.appledaily.com/break...tent=link_post
由手機版發出
舊 01-02-20, 11:40 PM   #3224
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

頂,又有新廣告,d內容越來越核突,咩好彩有犬喺度吠....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-03-20, 12:45 AM   #3225
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
拆晒你D牆再日日新廣告洗腦呢D無敵COMBO啦

主題工具