Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-25-20, 09:39 AM   #76
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: J+1 查看文章
全滅了?

[閒聊]互相傷害!中國玩家惡鬥舉報 PS跟Xbox都被

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1590362671.A.0A1.html

由手機版發出
咁強國一向有兩大絕招,大門開小門唔開同大門唔開小門開。
佢地有本事封埋水貨就話佢叻嘞。

舊 05-25-20, 09:46 AM   #77
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我真係想睇呢個社會實驗最後去到咩地步
人民要被奪走幾多娛樂先會發覺已經無娛樂
定係個個睇抖陰已經滿足了。。?

我好好奇
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 09:54 AM   #78
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

我好好奇
由手機版發出
當沒有其他娛樂時就會將需要娛樂的人集中在一點
這一點會有很大利益

舊 05-25-20, 10:17 AM   #79
神人ではない!新人だ

引用:

我好好奇
由手機版發出
首先冇STEAM冇PSN冇XLIVE冇NS都好,佢地都仲有水貨,唔會冇野玩。
就算冇野玩,又唔會真悶死,所以唔會有人出聲,事關一出聲就會生不…
…雖則香港都命不久矣…

此篇文章於 05-25-20 10:20 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 10:41 AM   #80
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁強國一向有兩大絕招,大門開小門唔開同大門唔開小門開。
佢地有本事封埋水貨就話佢叻嘞。
即係大清帝國禁鴉片, 同時又俾自己友私下種鴉片賣鴉片.

你懂的
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 11:31 AM   #81
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
中国行機玩唔倒咪買水貨
除非佢封埋海外連線
遲d唔止game,香港主機都比中国人掃晒
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 11:38 AM   #82
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
中国行機玩唔倒咪買水貨
除非佢封埋海外連線
由手機版發出
雖然冇太留意,不過應該唔駛等遲D,SWITCH唔係已經做咗啦咩?

舊 05-25-20, 04:19 PM   #83
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 真!DC 查看文章
中国行機玩唔倒咪買水貨
除非佢封埋海外連線
由手機版發出
遲D香港包括埋唔比有咁多驚,水貨都封埋你

舊 05-25-20, 04:39 PM   #84
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
雖然冇太留意,不過應該唔駛等遲D,SWITCH唔係已經做咗啦咩?
Switch係早前大陸無行,寶源扣貨運上去炒
其實早排供應穩定+無行已經無(所以本地價持續低位)

而家傳支那要Switch攬炒PS/XBOX
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 05:15 PM   #85
安安

註冊日期: Jan 2002
https://gamebiz.jp/?p=267500
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E...084935768.html
騰訊收購20%股份 成marvelous Inc. 最大股東
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 08:49 PM   #86
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
國行Switch插卡帶咩game都玩到 無得update online姐
對大陸人黎講夠做啦
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-20, 05:24 PM   #87
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
他還是個大人呀

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-20, 09:06 AM   #88
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
文明吃播,珍惜糧食

即係連飲食節目都唔比播???

https://www.storm.mg/lifestyle/2940323

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-20, 01:11 PM   #89
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
農業大國竟然唔夠糧。。。係真節約定唔夠糧
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-20, 01:46 PM   #90
真!DC
Banned User
奉行我道

中国不嬲都係全球最大糧食進口國

舊 08-16-20, 04:05 PM   #91
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
農業大國? 問過美國同澳洲未?

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-20, 10:11 PM   #92
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
依家大陸咁多地方係咁落雨都唔知損失左幾多糧食...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-20, 10:32 PM   #93
Heaven
Game Master

見隔壁客一堆剩菜! 葉璇嫌浪費食物不好「拿來吃光光」...自嘲噁心雷人
https://www.ettoday.net/news/20200816/1785909.htm

返大陸搵食係唔同D 人民幣真香
舊 08-18-20, 02:08 PM   #94
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
電視廣播(00511.HK) +0.380 (+4.270%) 沽空 $2.67萬; 比率 5.928% 公布,日前與內地三大視頻平台之一優酷簽訂戰略合作協議,將在影視、綜藝、藝人、電子商貿、串流媒體平台等五大方向全力發展,進一步在內地建立具廣泛影響力的「新港味泛粵娛樂」產業和市場陣地。

在影視領域方面,將進一步開拓版權開發與發行、劇集及綜藝合拍、合製的空間。藝人方面,公司的豐富經驗將和內地行業資源和市場更加深入互動,大大提升其商業價值。另外,公司的內容IP和藝人資源會更進一步和優酷平台資源結合,在電商直播等新業務方面謀求新的突破和發展。

自我審查lv up
迎合支味lv up
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-20, 03:13 PM   #95
真!DC
Banned User
奉行我道

TVB D垃圾製作比中国人嫌棄左好耐啦
以前就話有香港文化有新奇感
而家同中国同行鬥點鬥呀
由手機版發出
舊 02-10-21, 07:22 PM   #96
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
生存意志要在危機前才顯現到出來

[閒聊] B站發出道歉公告了
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1612949109.A.D12.html
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-21, 07:55 PM   #97
Heaven
Game Master

醒阿 跪得慢要封網
由手機版發出
舊 02-10-21, 08:15 PM   #98
真!DC
Banned User
奉行我道

讓字幕組再次強大?
由手機版發出
舊 02-10-21, 09:06 PM   #99
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
如果鬥死左FGO 中蟈server 同碧藍航線就好笑了................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-21, 01:58 AM   #100
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
無聊 我要看血流成河.jpg

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版