Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-16, 05:47 PM   #276
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: JanSeiji 查看文章
想請問一下
PS4 SFV season pass
買咗之後佢話可以約半價買"對像內容"
(有了SEASON PASS便能以約半價的價格購買對象內容,比單獨購買更划算。)
是否代表日後出新角可以半價(50000fm)買?
定係season只包6個角色使用權同幾件衫?唔包日後discount?
求指教
今晚last chance半價買了
佢意思係, 如果你真金白銀買哂6個DLC同6件衫, 所花的錢係season pass售價的2倍.

就咁多. 同日後出的其他新角無關.

舊 11-29-16, 06:33 PM   #277
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
引用:
想請問一下
PS4 SFV season pass
買咗之後佢話可以約半價買"對像內容"
(有了SEASON PASS便能以約半價的價格購買對象內容,比單獨購買更划算。)
是否代表日後出新角可以半價(50000fm)買?
定係season只包6個角色使用權同幾件衫?唔包日後discount?
求指教
今晚last chance半價買了
-del- 原來樓上大大覆了
我之前有買VOLCANIC EDITION, 有1500zeni.
後來zeni廢除左, 換算番應該係三十萬FM

此篇文章於 11-29-16 10:08 PM 被 tao 編輯。
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 08:34 PM   #278
JanSeiji
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
咁其實大家建唔建議買?
定係儲fm換就得?
利申,我唔多時間玩,但又想要齊。。
咁應該都係買吧
JanSeiji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 09:50 PM   #279
JanSeiji

奶咗嘢。。
一直主力用日服,有psn+
玩中文game都係用港服下載dlc, 用返日服玩
點知今次買完season pass, 只可以港服用。。。
煩死。。。
舊 11-29-16, 11:20 PM   #280
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
咁唔小心呀,所有香港PSN下載的野都唔可以日本PSN度用的
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:57 PM   #281
JanSeiji

引用:
作者: lwmanroy 查看文章
咁唔小心呀,所有香港PSN下載的野都唔可以日本PSN度用的
之前啲dlc又無問題。。。
例如我玩人中之龍呀,閃亂神樂呀咁
都係中文版,都係dlc(free or paid)都無問題的。。
點估到Gapcoin呢次跣我一鑊。。。sosad
舊 11-30-16, 12:42 AM   #282
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
奶咗嘢。。
一直主力用日服,有psn+
玩中文game都係用港服下載dlc, 用返日服玩
點知今次買完season pass, 只可以港服用。。。
煩死。。。
你的CONCEPT錯了。

呢隻GAME係ONLINE用,STORAGE都係ONLINE

而用SEASON PASS係買果個PSN A/C 的PSN SERVICE,唔係DLC DATA

所以你買HK PSN上的任何SEASON PASS SERVICE係用唔到係JP PSN上的。

但DLC類唔係SERVICE性質的話就應該無影響。

例:
之前PS3時代隻SEGA球會GAME都有SERVICE做ONLINE FREE球員
作用係SAVE起指定球員在當時的年齡/能力狀態等等
隨時可以在球員不在隊中時從FREE球員STORAGE內買回來用
但又係對應日本A/C ONLY(個SERVICE係日本的)
用香港PSN去玩就應該做唔到呢件事。

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 04:11 AM   #283
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
引用:
作者: Irwin 查看文章
你的CONCEPT錯了。

呢隻GAME係ONLINE用,STORAGE都係ONLINE

而用SEASON PASS係買果個PSN A/C 的PSN SERVICE,唔係DLC DATA

所以你買HK PSN上的任何SEASON PASS SERVICE係用唔到係JP PSN上的。

但DLC類唔係SERVICE性質的話就應該無影響。

例:
之前PS3時代隻SEGA球會GAME都有SERVICE做ONLINE FREE球員
作用係SAVE起指定球員在當時的年齡/能力狀態等等
隨時可以在球員不在隊中時從FREE球員STORAGE內買回來用
但又係對應日本A/C ONLY(個SERVICE係日本的)
用香港PSN去玩就應該做唔到呢件事。
唔係喎,我用日戶口,術霸5買行,佢送D衫係香港PSN下載完係日本戶口係出唔到的,G-GEN都係一樣。
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 01:12 PM   #284
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

我習慣係咩版就用咩 account 玩隻 game,
要買 DLC 就可以買到用到,
唔使之後煩買咗用唔到。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 03:17 PM   #285
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: lwmanroy 查看文章
唔係喎,我用日戶口,術霸5買行,佢送D衫係香港PSN下載完係日本戶口係出唔到的,G-GEN都係一樣。
有冇將個HKPSN登錄為常用PS4?

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 12:11 PM   #286
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
capcom cup 2016 32強對戰表

http://challonge.com/capcomcup2016
del...

此篇文章於 12-04-16 05:32 PM 被 Alpha2 編輯。
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 06:53 PM   #287
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Humanbomb 第一場對Infiltration ... 其實佢打贏過Infiltration 幾次... 對上一次有印象韓國Cash 時炒對家三個,包括Infiltration

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 02:19 PM   #288
Alpha2

capcom cup 2016 比賽時間表
del

香港時間慢日本一個鐘,即今晚凌晨一點開始

此篇文章於 12-04-16 05:32 PM 被 Alpha2 編輯。
舊 12-03-16, 10:40 AM   #289
newb
Crazy Gamer

Capcom Cup 2016

http://www.twitch.tv/capcomfighters

Infil, tokido 同 Justin 第一輪已出局
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 04:57 PM   #290
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
係咪psx時公佈新人物?

舊 12-03-16, 05:03 PM   #291
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
應該打完決賽會講

舊 12-03-16, 11:21 PM   #292
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

XBox Live GamertagSleepyEyes23
引用:
作者: wing 查看文章
係咪psx時公佈新人物?
引用:
作者: 信長 查看文章
應該打完決賽會講

小野義德:我沒說過街霸5要加豪鬼,你們不要聽風就是雨

法米通:在之前的比賽上,我們得知了能在12月美國的Playstation Experience(PSX)上玩到豪鬼,我想問一下這方面的問題。
小野:誰也沒說過豪鬼要出來了哦(笑)。

法米通:誒?那是宣布他什麼呢?
小野:我沒有說要有新的角色出現。這個視頻的細節只是說,你可以在PSX體驗。(笑)

法米通:怎麼會是這樣!所以我們現在可以確定一定會在PSX上體驗到他咯?
小野:是,毫無疑問的。我認為這可以給大家期待的空間。新情報總是被洩露很多,這次我們做的限制蠻好,請大家期待。

原文:
http://www.famitsu.com/news/201611/22121269.html
舊 12-03-16, 11:28 PM   #293
信長
The Flash

PR野, 可能真豪鬼,神人豪鬼,超級豪鬼...
有人話場景都唔奇

舊 12-04-16, 12:22 AM   #294
安安

註冊日期: Jan 2002
https://twitter.com/Yoshi_OnoChin/st...82565308620800
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 02:25 AM   #295
信長
The Flash

獅頭豪鬼

舊 12-04-16, 02:35 AM   #296
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

引用:
作者: 信長 查看文章
獅頭豪鬼

豪鬼+5新角...
就是2017角色pass lineup
舊 12-04-16, 03:13 AM   #297
Gary Gary
Junior Member

註冊日期: May 2005
引用:
作者: tao 查看文章

豪鬼+5新角...
Dee Jay? Hugo?
Gary Gary 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 03:16 AM   #298
Alpha2

引用:
作者: tao 查看文章

豪鬼+5新角...
第二幅圖似係泰王
舊 12-04-16, 03:19 AM   #299
newb
Crazy Gamer

Completely New? ...
舊 12-04-16, 03:38 AM   #300
newb
Crazy Gamer

http://www.capcom-unity.com/harrison...reet-fighter-v

豪鬼能力介紹

同埋20號就出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Street Fighter V 情報區 2 | 已售 鈴蘭 電視遊戲討論版 1001 02-12-17 11:47 AM
[多機種] ULTRA Street Fighter IV 討論區 [已售] 八仙果 攻略及心得交流區 1202 07-22-15 06:03 PM
Street Fighter IV romrom2004 PC電腦遊戲討論版 0 05-28-08 10:06 AM
street fighter~ seraph 電視遊戲討論版 32 01-28-05 11:40 PM
Street Fighter Zero 4 Rivky2003 電視遊戲討論版 24 03-22-04 12:34 AM

現在的時間是 04:23 AM

手機版 | APP版