Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 46 50 51 52 53 54 55 56 57 58 
日本動漫畫討論版>八神太一、17歳高校生の物語「デジモンアドベンチャー tri.」11月21日公開!丨今、再び 冒険が進化する―
忍床仁 07:42 PM 06-04-20
作者: 魔法王國:
好難得一套日本動畫電影可以係香港上映咁耐仲咁多院播

==================
題外話見到呢篇新聞 好明顯個記者都係fans嚟

《數碼暴龍》被選中的細路 拯救香港戲院?
https://ps.hket.com/article/2656218
每星期有特典,吸引人幾刷
已經上千萬票房
呂鳳仙 06:55 AM 06-05-20
作者: pet3:
你等TVB購買左後某年暑假播放的可能

不過套貓垃圾版權在viu道
而且配太一嘅阿福去咗ViuTV、而大和技安仍向CCTVB(網傳裁員名單有佢名)、光子郎大雄阿媽一早退休收山⋯⋯

睇怕都冇可能有原聲演出
mario0606 09:29 AM 06-05-20
作者: 呂鳳仙:
而且配太一嘅阿福去咗ViuTV、而大和技安仍向CCTVB(網傳裁員名單有佢名)、光子郎大雄阿媽一早退休收山⋯⋯

睇怕都冇可能有原聲演出
依家叮噹D電影阿福同技安係用舊版
係CCTVB先轉左人
最大問題係甲蟲獸係叮噹

又,有無人記得01有2班人配
TVB同VCD唔同人
anyone 10:38 AM 06-05-20
01 02 vcd同tvb都唔同人
甚至翻譯都唔同
6eo 04:07 PM 06-08-20
睇左, 覺得唔算太感動, 純粹真係為情懷, 一聽到butterfly真係想

感覺好多位都可以做好D, 例如:

含劇透
- 說得女boss個度太少對白同唔夠力, 明明求其都作到十個理由反駁, 但大和同太一就淨係識不停係到驚訝, 搞到好似女boss既取態先係大義咁。張力唔夠, 結果打敗女BOSS個陣燃又唔夠燃, 滾動又唔夠滾動, 一整個燃燒不完全...

- 吹雞令D fd清醒番其實個idea幾好, 可以繼續賣友情之力之類, 但依家劇入面做出黎感覺好hea, 一黎對個戰局無咩大幫助, 二黎成班連究極體都無變係到渣流灘
與其無咩伏線就夾硬要兩個主角整個新進化出黎贏, 倒不如一齊合體啦

- 後日談可以著墨多D, 岩岩開始進入狀態就完咗...

Heaven 10:52 PM 06-08-20
依家D暴龍機賣三舊水 真係賣情懷
https://p-bandai.jp/item/item-1000146242
新デジモン含む100体以上を収録した「デジモンペンデュラムZ」
販売価格
:4,070円(税込)
予約受付終了
:2020年7月31日 23時
お届け日
:2020年11月発送予定

jason 仔 12:26 AM 06-09-20
咁多年前既舊嘢下下當新野賣,你整個彩色版都話算丫

呢間賤廠真係越做越貪得唔厭
casio 02:58 PM 06-09-20
作者: iamleoluk:
睇左, 覺得唔算太感動, 純粹真係為情懷, 一聽到butterfly真係想

感覺好多位都可以做好D, 例如:

含劇透
- 說得女boss個度太少對白同唔夠力, 明明求其都作到十個理由反駁, 但大和同太一就淨係識不停係到驚訝, 搞到好似女boss既取態先係大義咁。張力唔夠, 結果打敗女BOSS個陣燃又唔夠燃, 滾動又唔夠滾動, 一整個燃燒不完全...

- 吹雞令D fd清醒番其實個idea幾好, 可以繼續賣友情之力之類, 但依家劇入面做出黎感覺好hea, 一黎對個戰局無咩大幫助, 二黎成班連究極體都無變係到渣流灘
與其無咩伏線就夾硬要兩個主角整個新進化出黎贏, 倒不如一齊合體啦

- 後日談可以著墨多D, 岩岩開始進入狀態就完咗...
我咁諗
其實太一、大和同女boss都對自己係咪正確呢點有迷惘
大和係最終戰本來就同空一樣唔想再落場打,太一雖然決定落場打,但個前提係已經冇其他人幫到手(雖然我覺得太一嘅立場係加多個唔想見到有其他人倒數),打嘅時候都就住就住,怕亞古獸同加布獸加速消失,亦因為正正係倒數中嘅當事人,所以當聽到其他人變返細過時就更加猶豫,(兩個都唔想見到朋友同拍檔有倒數)
至於女boss,我係覺得佢去揾太一佢哋前都唔肯定自己係咪正確,因為就算唔攞光子郎手上嘅資料,佢隻人造數碼獸都會自己去揾被選中嘅細路,所以佢其實可以坐埋一邊食花生乜都唔做
感覺係到見到太一同大和開始倒數,再加上之後太一直接揾佢問有冇方法阻止拍檔離開先開始正式暴走
至於新進化,我係覺得接返無印最後話進化係冇正確同錯誤,因為所有都係被選中嘅小細路嘅可能性

另外有件事一直覺得好搞笑,正義朋友話呢幾年一直揾緊女boss嘅罪証但一直都揾唔到,但女boss其實係三個月前異常極光出現後先開始搞事

尼路 08:40 PM 06-09-20
作者: casio:
我咁諗
大和係最終戰本來就同空一樣唔想再落場打,太一雖然決定落場打,但個前提係已經冇其他人幫到手(雖然我覺得太一嘅立場係加多個唔想見到有其他人倒數),打嘅時候都就住就住,怕亞古獸同加布獸加速消失,亦因為正正係倒數中嘅當事人,所以當聽到其他人變返細過時就更加猶豫,(兩個都唔想見到朋友同拍檔有倒數)
至於女boss,我係覺得佢去揾太一佢哋前都唔肯定自己係咪正確,因為就算唔攞光子郎手上嘅資料,佢隻人造數碼獸都會自己去揾被選中嘅細路,所以佢其實可以坐埋一邊食花生乜都唔做
感覺係到見到太一同大和開始倒數,再加上之後太一直接揾佢問有冇方法阻止拍檔離開先開始正式暴走
至於新進化,我係覺得接返無印最後話進化係冇正確同錯誤,因為所有都係被選中嘅小細路嘅可能性

另外有件事一直覺得好搞笑,正義朋友話呢幾年一直揾緊女boss嘅罪証但一直都揾唔到,但女boss其實係三個月前異常極光出現後先開始搞事
認真講的話
FBI係日本拉人本身就好好笑

怪盜小G 03:47 AM 06-10-20
作者: 尼路:
認真講的話
FBI係日本拉人本身就好好笑
你睇柯南成隊FBI CIA乜都有係日本添啦
6eo 09:11 AM 06-10-20
作者: casio:
我咁諗

你既講法都有道理, 但劇情上刻畫實在太唔夠
如果本身真係想拍到咁, 完全係眼高手低
本身我都好眼淺又易覺得燃, 但我竟然都無乜感覺

正義朋友食哂書個度真係醒唔起
尼路 09:30 PM 06-28-20
空太冷靜了吧……
GN00508771 09:32 PM 06-28-20
太冷靜+1www

成班都2周目咁
定係依家既細路仔真係咁早熟 只係我地跟唔上時代
leungky1 11:11 PM 06-28-20
太冷靜+2

係咪為左畫好啲獸而盡量減少人物表情?
由手機版發出
qwe 07:51 AM 06-29-20
作者: leungky1:
太冷靜+2

係咪為左畫好啲獸而盡量減少人物表情?
由手機版發出
應該武漢肺炎所以搞到畫唔切差左?隻螳螂獸小兒麻痹咁
但兼用卡進化畫面ok
GN00508771 12:56 PM 07-05-20
今集叫做解釋左今輯
被選中細路同拍擋デジモン的關係

依家既拍擋係究極體力盡轉生

迷之聲專登搵番前任大和同美美既CV
肯定有d野
qwe 10:51 PM 07-05-20
比多大絕OK
巴多拉繼續崩

開始期待故事,數碼世界reset左去平行時空?
yuhchan5 03:58 PM 07-06-20
作者: qwe:
應該武漢肺炎所以搞到畫唔切差左?隻螳螂獸小兒麻痹咁
但兼用卡進化畫面ok
我上網見人講睇番credit,之前幾集,包括1-3同第5都集有10幾個作畫,但第4集唔知點解得一個頂晒成集........
qwe 01:29 PM 07-12-20
咁樣一集出一個有啲悶⋯
leungky1 01:55 PM 07-12-20
作者: yuhchan5:
我上網見人講睇番credit,之前幾集,包括1-3同第5都集有10幾個作畫,但第4集唔知點解得一個頂晒成集........
隔離光美間中都會搵超級原畫師頂成集
但人地多啲生活情景用到靜止畫
呢套兼用都未儲齊,格硬頂住會好明顯
由手機版發出
GN00508771 06:44 AM 07-15-20
作者: qwe:
咁樣一集出一個有啲悶⋯
當年無印開頭咪一樣一集進化一個⋯
GN00508771 02:12 PM 07-26-20
下一集就要打完全體
快到
casio 01:55 AM 08-11-20
冇咗喪失暴龍獸硬係好似差D嘢
qwe 09:34 AM 08-11-20
作者: GN00508771:
當年無印開頭咪一樣一集進化一個⋯
其實當年無睇我係暴龍機同DW1的
yuhchan5 12:52 AM 08-13-20
作者: GN00508771:
下一集就要打完全體
快到
但食個係年番,成60集...
第一 ... 6 46 50 51 52 53 54 55 56 57 58 

返回主題版面