Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-19, 02:29 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021)

Director:

Scott Derrickson
Writers:

Steve Ditko (based on the Marvel comics by), Stan Lee (based on the Marvel comics by)
Star:

Benedict Cumberbatch

https://www.imdb.com/title/tt9419884/

睇翻資料,原來SCOTT除佐係上集導演,原來佢仲係SINISTER系列導演。

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 07-21-19 06:42 PM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-19, 07:11 PM   #2
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
上集「致敬」月光寶盒過頭。。。唔知今集又會唔會致敬其他港產片XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-19, 11:35 AM   #3
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
上集「致敬」月光寶盒過頭。。。唔知今集又會唔會致敬其他港產片XDDD
由手機版發出
如果有時間機, 梗係咁用ga la.
同樣用法姐, 好似冇直接致敬喎....有咩?

舊 07-21-19, 11:00 AM   #4
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 11:17 AM   #5
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
緋紅女巫會出場,這次會真正導入平行世界

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 02:31 PM   #6
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
今次係驚慄片 (不過都係PG-13)

舊 07-21-19, 03:52 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
有人估 Phase 5 入面登場嘅 Mutants (啫係 X人)會行呢條線,睇吓邊。

舊 07-22-19, 12:48 AM   #8
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Scarlet Witch及Doctor Strange都係Hulk及Captain Marvel以外MCU實力最強嘅地球人,兩者都可以同Thanos單對單。

前者能力來自Mind Stone,但後者能力幾乎係無師自通。

所以SW會喺Endgame後跟DS學嘢幾乎係無違和感。(可能驚SW冇咗Vision後能力會暴走先教佢控制能力)

呢套戲亦會緊接WandaVision劇集劇情

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有人估 Phase 5 入面登場嘅 Mutants (啫係 X人)會行呢條線,睇吓邊。
所以搵上SW合拍係正確,話晒佢喺漫畫係磁力王個女。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-19, 03:32 AM   #9
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 10:05 PM   #10
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 04:43 PM   #11
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Doctor Strange director Scott Derrickson quits sequel due to ‘creative differences’ with Marvel
https://metro.co.uk/2020/01/10/docto...rvel-12034091/

今次似乎比較溫和,因為Scott Derrickson仍然係executive producer。

此篇文章於 01-10-20 04:46 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-20, 02:21 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

「創作上有分歧」== 被炒
「撞咗期」== 一早被炒

舊 02-06-20, 10:03 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

而家話由《1917》個導演 Sam Raimi 執。

(更正)係元祖三部蜘蛛俠個導演先啱,誤作馬涼當馮京添~

此篇文章於 02-08-20 06:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-20, 04:19 PM   #14
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
而家話由《1917》個導演 Sam Raimi 執。
1917個導演係Sam Mendes, 即係拍上兩套007嗰個,
Sam Raimi係拍元祖蜘蛛俠三部曲嗰個導演~

舊 02-08-20, 06:13 PM   #15
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
1917個導演係Sam Mendes, 即係拍上兩套007嗰個,
Sam Raimi係拍元祖蜘蛛俠三部曲嗰個導演~
Sorry 又打錯嘢,執返先~~~

此篇文章於 02-08-20 06:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-20, 12:08 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

Ok,部戲個主線有新傳間,但開返個「防護罩」先:

故事會係⋯⋯

根據 1989 年套漫畫:Triumph and Torment,會有 Dr Doom 出場!!!

舊 10-20-20, 12:14 AM   #17
王小虎

註冊日期: Apr 2002
多咗個cast,懷疑會做Miss America。Miss America係平行世界的Captain America女年輕版,又曾經係Young Avengers,我估係為Young Avengers舖路。同埋佢有能力穿梭多重宇宙。
https://mcuexchange.com/xochitl-gome...ge-multiverse/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 12:48 AM   #18
肉羊哩咖
griffin611

又蹆!!!

引用:
DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS: 3/25/22 to 5/6/22

THOR: LOVE & THUNDER: 5/6/22 to 7/8/22

BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER: 7/8/22 to 11/11/22

THE MARVELS: 11/11/22 to 2/17/23

ANT-MAN 3: 2/17/23 to 7/28/23
遲吓更新返啲條目。

舊 12-23-21, 12:37 AM   #19
肉羊哩咖
griffin611

有正式予予告:

好多人之前都睇過~

舊 12-23-21, 07:00 AM   #20
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
https://www.youtube.com/watch?v=DbqFplo3yVM

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-21, 08:54 AM   #21
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
多元宇宙呢條水有排食
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-21, 01:45 PM   #22
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: Heaven 查看文章
多元宇宙呢條水有排食
睇落最少成個Phase 4都係關Multiverse事,食到2025

而且用番以前Phase 123的安排,Kang呢個Level 未必Phase 4就玩完,可以做Phase 5終極大佬
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-22, 07:01 PM   #23
肉羊哩咖
griffin611

啲玩具似乎又透咗有乜新角~

舊 02-14-22, 07:42 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

正式予告:

五月四號

舊 02-14-22, 08:09 AM   #25
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
台版

1:20
那個背影+聲.....pro x?
https://youtu.be/QeBXI9hM0Fs
由手機版發出

此篇文章於 02-14-22 08:52 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 4 (TBA) david 電影版 1 02-19-22 05:44 PM
[多機種] Life is Strange︱Before the Storm/True Colors︱Remastered Collection 安安 電視遊戲討論版 27 09-26-21 12:01 AM
[西片] Chucky 7 (TBA) david 電影版 3 07-01-17 02:20 AM
[西片] Doctor Strange (2016) david 電影版 136 11-04-16 08:29 AM
[畫廊] Strange Music KKH 照相館 0 06-19-07 12:29 AM

現在的時間是 10:35 PM

手機版 | APP版