Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-07, 08:03 PM   #151
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
搞不懂
為什麼梨花會說記憶繼承不到?
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-07, 08:07 PM   #152
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
只差一點..可惜可惜
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-07, 08:37 PM   #153
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
以為rena好勁...

點知轉個頭比人秒左

希望唔洗停播啦
最後一篇應該無乜血掛
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-07, 09:06 PM   #154
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 紫月  查看文章
以為rena好勁...

點知轉個頭比人秒左

希望唔洗停播啦
最後一篇應該無乜血掛
rena都唔係L5
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-07, 09:50 PM   #155
LPSLPSLPS
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
搞不懂
為什麼梨花會說記憶繼承不到?
佢每次轉生都唔會記得死個日o既事

所以次次都唔知邊個先係兇手

唯君瞭我心。
LPSLPSLPS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 12:56 AM   #156
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
全滅了...全電視台好像全都放送中止了...
真係名副其實的皆殺篇喎,連電視臺播映機會都被殺過清光....

http://www.oyashirosama.com/web/kai/onair/index.htm

■放送時間帯変更情報 [07.09.27更新]
【サンテレビ】 放送休止のお知らせ [10/1放送]
【サンテレビ】10月1日深夜放送を予定しておりました、サンテレビでの放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

--------------------------------------------------------------------------------

【テレ玉】 放送休止のお知らせ [10/1放送]
【テレ玉】10月1日深夜放送を予定しておりました、テレ玉での放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

--------------------------------------------------------------------------------

【チバテレビ】 放送休止のお知らせ [10/1放送]
【チバテレビ】10月1日放送を予定しておりました、チバテレビでの放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

【tvk】 放送休止のお知らせ [9/29放送]
【tvk】9月29日深夜放送を予定しておりました、tvkでの放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

【AT-X】 放送休止のお知らせ [9/29放送]
【AT-X】9月29日放送を予定しておりました、AT-Xでの放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

【KBS京都】 放送休止のお知らせ [9/28放送]
【KBS京都】9月28日26:30~放送を予定しておりました、KBS京都での放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

【東海テレビ】 放送休止のお知らせ [9/26放送]
【東海テレビ】9月27日深夜放送を予定しておりました、東海テレビでの放送は、諸般の事情により休止させて頂きます。大変申し訳ございませんが、何卒宜しくお願い申し上げます。

此篇文章於 10-03-07 12:58 AM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 12:57 AM   #157
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
OTL...
好像7間電視台都停放了...

【サンテレビ】 放送休止のお知らせ [10/1放送]
【テレ玉】 放送休止のお知らせ [10/1放送]
【チバテレビ】 放送休止のお知らせ [10/1放送]
【tvk】 放送休止のお知らせ [9/29放送]
【AT-X】 放送休止のお知らせ [9/29放送]
【KBS京都】 放送休止のお知らせ [9/28放送]
【東海テレビ】 放送休止のお知らせ [9/26放送]

本來還很期待最後一篇祭0雜篇
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 01:36 AM   #158
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
唔知點解
解左迷到左高潮位
但係都係覺得唔係咁好睇既

tv1明明集集好緊湊格
tv2既感覺無曬
26集多得滯?
定係比兒童愛護協會悶左幾話, 悶到咩feel都無曬

定係呢個真相太唔吸引
謎真係好睇過解

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已

此篇文章於 10-03-07 01:40 AM 被 jamsquare 編輯。
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 01:40 AM   #159
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: jamsquare 查看文章
唔知點解
解左迷到左高潮位

tv1明明集集好緊湊格
tv2既感覺無曬
26集多得滯?
比兒童愛護協會悶左幾話, 悶到咩feel都無曬

定係呢個真相太唔吸引
謎真係好睇過解
可能係個氣氛唔同左掛

解篇有幾話睇得我好熱血!

舊 10-03-07, 04:11 AM   #160
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
[07.09.27更新]
寫住9月27日更新

サンテレビ同チバテレビ10月1日都播出左
如果停播照道理就唔會update預告

此篇文章於 10-03-07 04:23 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 04:57 AM   #161
九里貓
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
我想知有冇出中文板小說?
動畫我睇到綿流し編,睇到個頭著火

中文板漫畫得呢4編?
鬼隠し編
綿流し編
祟殺し編 
鬼曝し編

此篇文章於 10-03-07 05:14 AM 被 九里貓 編輯。
九里貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 06:44 AM   #162
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: jamsquare 查看文章
唔知點解
解左迷到左高潮位

tv1明明集集好緊湊格
tv2既感覺無曬
26集多得滯?
定係比兒童愛護協會悶左幾話, 悶到咩feel都無曬

定係呢個真相太唔吸引
謎真係好睇過解
可能因為謎有恐怖到...
而解就好熱血

引用:
作者: 九里貓 查看文章
我想知有冇出中文板小說?
動畫我睇到綿流し編,睇到個頭著火

中文板漫畫得呢4編?
鬼隠し編
綿流し編
祟殺し編 
鬼曝し編
冇, 只有原著的中文譯文

中文版漫畫暫時得呢4編

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 04:42 PM   #163
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: LPSLPSLPS 查看文章
佢每次轉生都唔會記得死個日o既事

所以次次都唔知邊個先係兇手
咁都得....
但係羽入一定記得啦
佢唔係轉生

仲話梨花唔記得都會講返佢聽
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 07:23 PM   #164
LPSLPSLPS

引用:
作者: LoliMoe 查看文章
咁都得....
但係羽入一定記得啦
佢唔係轉生

仲話梨花唔記得都會講返佢聽
梨花方面,有合理解釋,話在佢死個日,會做成記憶混亂,所以唔記得好正常

羽入方面,佢話會提梨花,姐係話佢一定記得啦,但點解會唔同梨花講?好似話羽入經過千年的洗禮,已經對打破命運絕望了,所以唔會對任何機會起期望.....應該係禁

唯君瞭我心。
舊 10-03-07, 07:29 PM   #165
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
提一兩次正常,但經過幾百年唔知幾多千萬次提之後,你覺得佢會唔會絕望?
提唔提結果都係一樣.死亡

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-07, 07:40 PM   #166
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
如果佢有提過咁梨花起碼應該會一早知道真凶是誰喎

係死o個日之前是但一日提咁佢死完都仲會記得啦
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 01:12 AM   #167
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
提一兩次正常,但經過幾百年唔知幾多千萬次提之後,你覺得佢會唔會絕望?
提唔提結果都係一樣.死亡
唔係提咁簡單...係爆響口直情話係鷹野三四

梨花上集先講由頭到尾咁耐都冇懷疑過鷹野
即係如果羽入有提過是但一次, 唔係響佢死果日提
梨花應該可以記住
所以我覺得羽入從來冇提過
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 01:23 AM   #168
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:

梨花應該可以記住
可能死左咁多次,

都唔係好似今次咁,知道兇手就係鷹野

羽入又好似好蠢(迷糊?)咁
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 01:50 AM   #169
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
佢兩個好似都未懷疑過係34姐係主謀黎~一直以為34好早死~
我覺得佢兩個係連 係山狗殺左梨花都唔知
如果知道梨花話有山狗會保護佢時羽入就唔會有咁既回應啦~

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 07:53 AM   #170
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:

梨花應該可以記住
羽入應該唔知
梨花被殺時是被迷魂才被殺的
所以羽入都應該中埋招

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 09:11 AM   #171
クリス.レッド

引用:
作者: chunwai0091 查看文章
羽入應該唔知
梨花被殺時是被迷魂才被殺的
所以羽入都應該中埋招
未見過咁冇用既背後靈

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 10-04-07, 09:18 AM   #172
利撒度

註冊日期: Sep 2007
那有沒有公告之類說明在下星期同樣時間會播什麼?
如果跟SD那一招(我想不少人會翻桌
利撒度 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 09:20 AM   #173
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
未見過咁冇用既背後靈
你咁講 , 小心佢一日到黑係你後面同你講"對唔住, 對唔住, 對唔住, 對唔住, ................."
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 11:05 AM   #174
HM

註冊日期: May 2007
其實點解鷹野要特登捉梨花上神社先殺佢咁麻煩?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-07, 11:22 AM   #175
LPSLPSLPS

引用:
作者: harry 查看文章
其實點解鷹野要特登捉梨花上神社先殺佢咁麻煩?
個人惡趣味

唯君瞭我心。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 神野オキナ「あそびにいくヨ!」BD BOX発売決定! money 日本動漫畫討論版 135 02-05-15 10:27 PM
[影像碟] RobbieWilliams|Live At Knebworth 10th Anniversary Edition[BD/BD+2DVD+2CD+BOOK] W!LL Neo Music UNIVERSE 1 07-30-13 01:11 AM
[動畫] 『伝説巨神イデオン』TVシリーズのBlu-ray BOX発売決定! money 日本動漫畫討論版 2 12-23-12 04:12 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 10:14 PM

手機版 | APP版