Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-29-06, 12:49 PM   #76
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: DC 97
迪路系咪7號、大恩就18,睇得唔清楚
一木了言~~~>

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 11:20 PM   #77
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
意大利隊備戰中迎來壞消息 森保達確診無緣小組首輪

在本週二的時候,正在費倫天拿備戰世界杯的意大利隊無奈的宣布,球隊的絕對主力之一,邊後衛森保達將因為受傷的原因缺席6月12日意大利隊和加納隊的世界杯首場交鋒。

森保達是在上周的訓練中左腿大腿肌肉拉傷的,當時有消息稱他需要兩周的時間來恢復。

意大利隊的隊醫卡斯特拉奇表示,”如果一切都進展順利的話,他將在15天到20天的時間來復出,過一周後他將進行再一次檢查,不過我們現在表示樂觀“。

森保達是納比的國家隊的常客,他應該能在 意大利隊6月17日對陣美國之前復出,不過他看起來不會和意大利隊一起去參加迎戰瑞士和烏克蘭隊的兩場熱身賽了。

對於納比來說,森保達不能出場是一個很快的消息,此前 羅馬隊前衛柏路達因為右腿膝蓋的傷勢未能完成訓練。

納比現在期待著頭號球星托迪盡快恢復狀態,來讓意大利隊重新振作起來,“托德現在的情況正在不斷的好轉,他正在完成很多特殊的訓練課目,這樣他受傷的腿上可以增加不少力量。”

如果托迪無法恢復到最佳狀態的話,派路可能會取代他的位置,出現在和瑞士的比賽中。意大利隊可能繼續使用4-3-3陣型,基拿甸奴,東尼和迪比亞路將充當藍色艦隊的三叉戟。

-----------------------------------------
派路都好耐冇打進攻中場呢個位
托迪都係快d好番啦
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 10:46 AM   #78
clie

1982世界杯 這支意大利創造了奇跡

1982年,第十二屆世界杯在西班牙舉行,意大利隊奪取了冠軍,繼巴西之後成為歷史上第二支三奪世界杯的球隊。7月5日,在巴西同意大利的關鍵一戰中,羅斯上演了帽子戲法,巴西以2比3被意大利淘汰。圖為參加該場比賽的意大利主力陣容,上排左一為索夫、左三為貝爾戈米、下排左一為孔迪、左二是羅斯、右二為卡布里尼、右一是塔爾德利。

奪冠之旅

日期 對陣
6月14日 意大利0-0波蘭
6月18日 意大利1-1祕魯
6月23日 意大利1-1喀麥隆
6月29日 意大利2-1阿根廷
7月5日 意大利3-2巴西
7月8日 意大利2-0波蘭
7月11日 意大利3-1西德
舊 05-31-06, 10:54 AM   #79
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
納比話托迪今晚對瑞士會踢全場.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 10:57 AM   #80
clie

納比宣布意大利新陣迎擊瑞士 托迪迪比亞路罕見聯袂

意大利隊明天將進行世界杯的第一場熱身賽,對手是“東道主”瑞士隊,儘管森保達和柏路達受傷,但信心十足的納比還是在賽前就透露了一些關於本場首發陣容的資訊,托迪將在這場比賽中小試牛刀。

納比說:“迪比亞路將首發出任左邊鋒,托迪的位置將會回撤一些,迪比亞路的上場將減小托迪的壓力。”

托迪在今年2月對恩波利的比賽中受傷之後,就沒有在正式比賽中首發過,他只是在意大利杯對國際米蘭,以及聯賽最後一輪對AC米蘭兩場比賽中替補登場,他的首次首發即是代表國家隊比賽。

“托迪沒有特別的問題,他也不會擔心在比賽中的拼搶會有什麼關係,他在訓練中已經經歷了隊友的鏟球,他現在恢復得不錯,你們會看到一個和週日訓練賽上不同的托迪。”

在通常的情況下,迪比亞路是在托迪不上場的情況下才會首發,納比這樣做的目的,是出於保護托迪,讓迪比亞路更多的拿球,減小托迪在前場拿球的壓力。

納比解釋說:“如果我們繼續沿用在托迪面前放兩名前鋒的打法,這將意味著他將在中場做更多的工作,但是迪比亞路將在左路幫助他,迪比亞路在這個位置上表現非常好,他會減輕托迪的壓力。”

在單前鋒的位置上,首發的可能是近來在訓練賽中狀態更好的基拿甸奴,東尼有可能替補登場。

意大利隊今天將在科爾維恰諾訓練基地進行最後一堂訓練課,然後飛往瑞士日內瓦備戰這場熱身賽。森保達因傷肯定不能參加這場比賽,此外納比這場比賽有可能在後防線雪藏肌肉疲勞的尼斯達。柏路達是在訓練中扭傷了膝蓋,他將在明天進行進一步的診斷。

--------------------------------------------
若然能夠善用一支由能打多個位置既球員組成既球隊
戰術上會更加多變

從今次排的4-3-3:

基拿甸奴
迪比亞路 托迪

我覺得納比完全有能力發揮呢支球隊
(真係冇諗過用基拿唔用東尼然後迪比托迪齊上
咁樣派路完全成為中場自由人)
講隊形變化真係ac米蘭同祖雲達斯都遠遠及唔上
舊 05-31-06, 11:41 AM   #81
clie

有冇人買左件意大利呀?
可唔可以post d相,同分享穿著感受
舊 05-31-06, 12:11 PM   #82
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
有王子係到,可以8強止步

舊 05-31-06, 02:13 PM   #83
clie

引用:
作者: Bigwater
有王子係到,可以8強止步
願聞其詳
舊 05-31-06, 02:20 PM   #84
Bigwater

引用:
作者: clie
願聞其詳
英雄主義

舊 05-31-06, 02:49 PM   #85
clie

引用:
英雄主義
如果可以16強淘汰巴西
咁8強止步我都接受
其實巴西都好驚意大利次名出線
舊 05-31-06, 03:00 PM   #86
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
唔好呀...唔出托迪得唔得呀

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 03:05 PM   #87
Bigwater

引用:
如果可以16強淘汰巴西
咁8強止步我都接受
其實巴西都好驚意大利次名出線
但意大利果組咁死亡,話唔埋嫁........

真係要打落先知......

唔係話出托迪唔好....
但係咪一定要出佢呢

舊 05-31-06, 03:06 PM   #88
clie

做乜個個都咁唔放心托迪既
佢已經唔係兩年前既佢
而家好成熟架
我相信佢同大恩會o係今屆世界杯閃亮
舊 05-31-06, 03:09 PM   #89
Bigwater

引用:
佢已經唔係兩年前既佢
而家好成熟架
希望啦

身為一個隊長,做返d理智少少的野啦

舊 05-31-06, 03:09 PM   #90
clie

引用:
但意大利果組咁死亡,話唔埋嫁........
唔死亡先死
前年同瑞典、丹麥、保加利亞同組
係人都話意大利抽到好纖
點知就遇弱越弱
我仲記得對瑞典o個場之後被評為該屆歐國杯最精彩賽事之一
舊 05-31-06, 03:10 PM   #91
clie

引用:
身為一個隊長,做返d理智少少的野啦
佢唔係意大利隊長
舊 05-31-06, 03:11 PM   #92
Bigwater

引用:
佢唔係意大利隊長
之前係丫ma...

唔係咩

舊 05-31-06, 03:18 PM   #93
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
真係唔放心俾托迪擔大旗...國家隊班球員始終高過球會唔少
加上D前科

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 03:29 PM   #94
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
托迪成熟?..真係唔多覺,睇下佢對卡斯辛奴既態度就知....
好波佢一定好波,但係真係唔夠class撐起一隊國家隊,即管睇下今屆又點啦...
(我撐意大利嫁 )

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 03:31 PM   #95
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
佢已經唔係兩年前既佢
而家好成熟架
偶對托迪好有信心

不過大恩有冇機會出都成問題,始終領隊愛將係東尼

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 04:30 PM   #96
clie

佢一個人緊係撐唔起啦(so far對國家隊都冇乜建樹)
所以意大利前後兩個腦,後面o個個就係派路
舊 06-01-06, 12:55 AM   #97
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
有冇人買左件意大利呀?
可唔可以post d相,同分享穿著感受
真係好著,好舒服
剩買都正~
相就遲d post啦

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-06, 01:05 AM   #98
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 王龍
真係好著,好舒服
剩買都正~
相就遲d post啦
唔知點解,我摸落去好似摸緊件風褸咁...
即時好感度大減...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-06, 02:56 PM   #99
海豚
Senior Gamer
(/>_<)/└──┘

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 柴崎幸
唔知點解,我摸落去好似摸緊件風褸咁...
即時好感度大減...
我反而覺得佢質感好特別,俾到我舒服同涼爽既感覺.
不過我都仲未買

不會結束的夢。
海豚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-06, 08:42 PM   #100
clie

引用:
作者: 王龍
真係好著,好舒服
剩買都正~
相就遲d post啦