Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-04-06, 11:44 AM   #176
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
我講過試左ok就買架喇
引用:
作者: monster8
你根本就無in過....
買隻百幾蚊ge headphone就想試, 個個試完唔買咁唔衛生, 邊個買? 有d headphone要剪瀾個盒至試到, 另外有好多head phone要煲左一百個鐘至出到佢最好ge聲, 唔通你企o係度聽一百鐘至決定買唔買? 有d shop係有d display比你試, 但係我就覺得唔衛生同埋唔會隻隻model都有得試la!
可能你隻headphone已經有好幾個人試過唔買就到你買左la...
就衛生問題我確實冇諗過
不過你買褲買鞋係咪都會試過先買呢?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線  
舊 07-04-06, 12:21 PM   #177
labeebilly
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
XBox Live GamertagBillyLamHK008
引用:
作者: labeebilly
想問下我睇中左兩款唔知叫咩式, 好似係掛耳式, eg
http://www.audio-technica.com.hk/sim...s_id=1&m_id=43

有Panasonic 同 audio-technica, 都係 $98

想問邊隻好d???

另想問德發o係邊 ???

唔該晒 !!!
唔該啦

3DS game: MK7, M3D land, Zelda, DOA
labeebilly 目前離線  
舊 07-04-06, 12:55 PM   #178
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
e2c水貨5xx-6xx到
行就預800-1000啦...我麻麻地記得

我想知鋪b響邊wor, pm我得唔得?
香港有得試earphone好難得
邊似日本咁樣

乜都放曬出黎俾你任試?

引用:
作者: labeebilly
想問下我睇中左兩款唔知叫咩式, 好似係掛耳式, eg
http://www.audio-technica.com.hk/sim...s_id=1&m_id=43

有Panasonic 同 audio-technica, 都係 $98

想問邊隻好d???

另想問德發o係邊 ???

唔該晒 !!!
你講呢隻我就冇
但我有全新既ath既EQ-3 同煲過下既p記既卦耳
你有冇興趣?因為我買左e3g之後都冇機會用得著

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

此篇文章於 07-04-06 01:03 PM 被 masaki 編輯。
masaki 目前離線  
舊 07-04-06, 03:50 PM   #179
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
請問....

想買一對新的好耳筒來聽Mp3,
(我用SE的W800i手機來聽Mp3的)
$350以內,不是入耳的,有乜好推介~!
傳統後兜型&掛耳果種都OK,
不太喜歡密封式(?)/完全隔音個類耳筒(過馬路危險.... )
宜家用緊W800i對跟機耳筒... 音質真係好一般~!

本身有對SONY的MDR-E888,
不過係長線版....
駁完W800i的HF再駁呢對長線版耳筒,
條線真係太長了,好唔方便~!!!

同埋唔知係咪對MDR-E888太舊老化了,
次次開Mega Bass/開大聲d,
左邊隻耳筒都會有d"支..支支"的怪聲...
有乜辦法攪返掂佢!?

另外,想問下其實好大對果d耳筒,
係咪好食電o架?

小弟對影音產品無乜認識,
請大家多多指教~!!!!

舊 07-04-06, 04:13 PM   #180
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: monster8
你根本就無in過....
買隻百幾蚊ge headphone就想試, 個個試完唔買咁唔衛生, 邊個買? 有d headphone要剪瀾個盒至試到, 另外有好多head phone要煲左一百個鐘至出到佢最好ge聲, 唔通你企o係度聽一百鐘至決定買唔買? 有d shop係有d display比你試, 但係我就覺得唔衛生同埋唔會隻隻model都有得試la!
可能你隻headphone已經有好幾個人試過唔買就到你買左la...
我覺得試野已經變為香港人習慣
確實有好多野我覺得不需要試的...
不過耳筒我買過幾次...次次都無得試的...隻隻都係密實式包裝...開左就難盒.....常理諗都知無得試..
所以我覺得可以既話當然買行貨,有壞上代理..
話時話...點解耳筒要煲先好聲?我自己用緊那隻audio technical...第一次用時d聲簡直入不得耳...仲差過d $30貨收音機既聲...係用左個幾星期先靚返聲...
嘿哈兒 目前離線  
舊 07-04-06, 05:19 PM   #181
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
作者: 機場美少年
請問....
同埋唔知係咪對MDR-E888太舊老化了,
次次開Mega Bass/開大聲d,
左邊隻耳筒都會有d"支..支支"的怪聲...
有乜辦法攪返掂佢!?
我果對都係咁, 成5年前

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線  
舊 07-04-06, 05:24 PM   #182
labeebilly

註冊日期: Feb 2005
XBox Live GamertagBillyLamHK008
引用:
作者: masaki

我想知鋪b響邊wor, pm我得唔得?
邊似日本咁樣

乜都放曬出黎俾你任試?

你講呢隻我就冇
但我有全新既ath既EQ-3 同煲過下既p記既卦耳
你有冇興趣?因為我買左e3g之後都冇機會用得著
點樣ga??? 有冇圖睇 ???
我budget 有限wor~~~

3DS game: MK7, M3D land, Zelda, DOA
labeebilly 目前離線  
舊 07-04-06, 09:17 PM   #183
~雪風~

註冊日期: May 2004
XBox Live Gamertagcyruslee159
引用:
作者: 天河名人
有人可以話我知嗎?
而家e2c行貨都係六百幾之嘛,水貨就五百幾到
budget唔夠不如入隻二手喇,新手入門用e2c的確唔錯
~雪風~ 目前離線  
舊 07-04-06, 09:20 PM   #184
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:

行e2c係$792, 不過好多shop都可以平d, 可能$680都買到

引用:
邊似日本咁樣
乜都放曬出黎俾你任試?
日本都唔係間間都得,大多數係大shop, 香港唔得係賣headphone d shop大多係小本經營, 另外就係香港人d公德心.....
monster8 目前離線  
舊 07-04-06, 10:37 PM   #185
CHO
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
I want to ask what is the different between E3c and E3g ?
thx~
CHO 目前離線  
舊 07-04-06, 10:56 PM   #186
~雪風~

引用:
作者: CHO
I want to ask what is the different between E3c and E3g ?
thx~
冇分別,只係長線同短線之分,不過短線都係短少少,都已經好長
~雪風~ 目前離線  
舊 07-04-06, 11:05 PM   #187
天河名人

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDBrian1942
where is 德發 la?
天河名人 目前離線  
舊 07-04-06, 11:05 PM   #188
CHO

引用:
作者: ~雪風~
冇分別,只係長線同短線之分,不過短線都係短少少,都已經好長
And can i pod mini 推到 ma? how many hours does it need to warm up ?
CHO 目前離線  
舊 07-04-06, 11:15 PM   #189
~雪風~

引用:
And can i pod mini 推到 ma? how many hours does it need to warm up ?
i pod一定得喇,佢推力咁大
應該200~300hrs以上喇
我而家用左200hrs到,不過已經想賣
~雪風~ 目前離線  
舊 07-04-06, 11:17 PM   #190
CHO

引用:
i pod一定得喇,佢推力咁大
應該200~300hrs以上喇
我而家用左200hrs到,不過已經想賣
why u want to sell it ?
CHO 目前離線  
舊 07-04-06, 11:20 PM   #191
~雪風~

引用:
why u want to sell it ?
愈聽就愈覺得佢人聲太出,自從買左M1之後更加頂佢唔順
~雪風~ 目前離線  
舊 07-04-06, 11:34 PM   #192
CHO

引用:
愈聽就愈覺得佢人聲太出,自從買左M1之後更加頂佢唔順
Can u tell me wt is M1 and i am using MDR-EX51LP , am I necessary to chang it ?
thx
CHO 目前離線  
舊 07-04-06, 11:34 PM   #193
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Xeroc
我果對都係咁, 成5年前
係...?
咁你宜家用緊邊隻耳筒?
推介一下~!

不太喜歡密封式(?)/完全隔音個類耳筒(過馬路危險.... )

舊 07-04-06, 11:40 PM   #194
~雪風~

引用:
Can u tell me wt is M1 and i am using MDR-EX51LP , am I necessary to chang it ?
thx
M1全名係Alessandro Music Series One,係headphone唔係earphone
sony果d雞野咪鬼用喇,未聽過正野可能覺得好好,聽過其他就知其實又貴又廢
你用ex 51轉h260 or e2c都得喇,唔洗咁快買e3c,咁快用e3c可能會覺得佢冇乜bass
~雪風~ 目前離線  
舊 07-04-06, 11:43 PM   #195
CHO

引用:
M1全名係Alessandro Music Series One,係headphone唔係earphone
sony果d雞野咪鬼用喇,未聽過正野可能覺得好好,聽過其他就知其實又貴又廢
你用ex 51轉h260 or e2c都得喇,唔洗咁快買e3c,咁快用e3c可能會覺得佢冇乜bass
why e3c 冇乜bass ? wt is the sound between e2c and e3c? Is the part of 高音 is better?

此篇文章於 07-04-06 11:45 PM 被 CHO 編輯。
CHO 目前離線  
舊 07-04-06, 11:43 PM   #196
~雪風~

引用:
作者: 機場美少年
$350內pk2應該係其中一款best buy
~雪風~ 目前離線  
舊 07-04-06, 11:47 PM   #197
~雪風~

引用:
why e3c 冇乜bass ? wt is the sound between e2c and e3c?
e3c唔係冇bass,係你聽唔慣果種bass,sony果d又濛又散又多,一開始可能會唔慣
e2c同e3c咪即係兩個level,e2c bass較多但高中音不及e3c,但音樂感較佳
~雪風~ 目前離線  
舊 07-05-06, 08:34 PM   #198
masaki
小峽谷肥安娜

引用:

果d 假bass黎既
其實升完e2c都會升e3c, 不如用多dd時間煲開個e3c仲好啦

e3c比同級有樣野好/唔好係佢靈敏度高
sourse好既會聽到好多細節
唔好就聽到好多雜音
聽歌時音樂會好出, 高中音都比e2c好
e2c既bass多dd...但如果你用md之類有得開xbs既話
e3c有非常足夠同實質既低音

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

此篇文章於 07-05-06 08:38 PM 被 masaki 編輯。
masaki 目前離線  
舊 07-05-06, 10:42 PM   #199
CHO

引用:
果d 假bass黎既
其實升完e2c都會升e3c, 不如用多dd時間煲開個e3c仲好啦

e3c比同級有樣野好/唔好係佢靈敏度高
sourse好既會聽到好多細節
唔好就聽到好多雜音
聽歌時音樂會好出, 高中音都比e2c好
e2c既bass多dd...但如果你用md之類有得開xbs既話
e3c有非常足夠同實質既低音
then how about ipod mini ? using ipod mini with which one is better ?
thx
CHO 目前離線  
舊 07-05-06, 10:50 PM   #200
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: 勃勃
乜都話要試
又唔諗下試過搵鬼買
有度上樓果d有得試, 壇主好好人

PS. 去佢果度試完, 冇買H260, 買左隻JVC既HA-FX55

一小英口 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 09:27 AM

手機版 | APP版