Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-14-06, 08:18 AM   #101
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
audio technica真係喜歡出這些東西的...

舊 04-20-06, 10:45 AM   #102
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
在 citysuper 試完 e4c 之後.....
去了德發買 er4p + p 轉 s 線(原先只係想看望望價錢....)
之前用cm 7 ti 聽一首鋼琴獨奏聽到吐血,換 er4p 一聽~覺得沒花錯錢~好期待再 run in 之後的表演
不過暫時不能亂買東西~360 可以推遲2~3個月再考慮
小玩半天的心得:原來唱歌d人要呼吸之外,連演奏樂器d人都要呼吸嫁

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線  
舊 04-20-06, 10:59 AM   #103
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
作者: 司狼神威
在 citysuper 試完 e4c 之後.....
去了德發買 er4p + p 轉 s 線(原先只係想看望望價錢....)
之前用cm 7 ti 聽一首鋼琴獨奏聽到吐血,換 er4p 一聽~覺得沒花錯錢~好期待再 run in 之後的表演
不過暫時不能亂買東西~360 可以推遲2~3個月再考慮
小玩半天的心得:原來唱歌d人要呼吸之外,連演奏樂器d人都要呼吸嫁
用什麼source ?

舊 04-20-06, 11:17 AM   #104
司狼神威
Game Master
我懶故我在

nano
+ p 轉 s 線 都推到~這比較意外

司狼神威 目前離線  
舊 04-20-06, 11:26 AM   #105
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
nano
只是ohm高
都出到聲的...
只不過出得好唔好就.....
我未用過高ohm的耳機在我mp3上
我怕會浪費金錢

聽320mp3嗎?

舊 04-20-06, 03:15 PM   #106
司狼神威
Game Master
我懶故我在

剛剛工事出門~現在才回公司

p 轉 s 線是打算留在家用
192 / 320 aac 同 aiff ~ 一首 mp3 都沒有

司狼神威 目前離線  
舊 04-21-06, 08:22 PM   #107
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
又有少少心思思想玩靜電...
聞說5k左右已經好好聲...
不過都係驚保養問題
Kenji少 目前離線  
舊 04-21-06, 09:03 PM   #108
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
作者: Kenji少
不過都係驚保養問題
耳機必用的防潮盒

舊 04-21-06, 09:04 PM   #109
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:

192 / 320 aac 同 aiff ~ 一首 mp3 都沒有
在家是用什麼source?

4g放到幾多aiff ?
其實我建議用行hdd的機

舊 04-22-06, 10:23 AM   #110
chammi
強化超(獸)人

PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
引用:
nano

其實用ipod來推e4c有無必要呢~~
其實可以加個迷你耳擴~咁會好些~

如果再家用~建議買個headphone+耳擴~效果好些~

舊 04-22-06, 11:28 AM   #111
司狼神威
Game Master
我懶故我在

nano 之前用 4g 20g,唔夠3個月就比我入完,所以nano 的 aiff 都係選擇放歌

屋企就用一台6~7年以上的akai 的hifi ~ 又或者....pc,因為 pc 近我

我的不是zs ,不過找不到audigy 2 platinum 的圖~知道是什麼就好
pc 時就大插轉細插 + p 轉s 線
====================
迷你耳擴都有興趣,不過會用番4g ,因為用nano 就是貪佢細,
不過先要拿4g 去維修~因為有點毛病
又或者直接考慮其他 hdd player

屋企我是想換部好一點~有耳機插孔的cd / sacd 盤,因為要在房裡玩,以後玩 360 想加套5.1 實在冇位放 5.1 + 2 隻speaker
因為可以選的話 我是選影音分家的,不過係房玩都唔會d咩高級野~所以想玩好d 唯有去玩 earphone / headphone

不過全都是錢的問題啊~~~~暫時都是在紙上談兵的階段

=====================
講番隻 er4p , 聽純音樂真係聽得好開心,不過聽人聲還是覺得 cm7 ti 比較有感覺 尤其是女聲時
不過樂器表達 er4p 真的好很多 , 絕對可以滿足現在的需求\/
暫時是有個問題,入耳式耳塞隔音真的一流~連公司電話響都聽唔到

司狼神威 目前離線  
舊 04-22-06, 02:43 PM   #112
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
講番隻 er4p , 聽純音樂真係聽得好開心,不過聽人聲還是覺得 cm7 ti 比較有感覺 尤其是女聲時
不過樂器表達 er4p 真的好很多 , 絕對可以滿足現在的需求\/
暫時是有個問題,入耳式耳塞隔音真的一流~連公司電話響都聽唔到
個個都話er4p好正
不過無這麼多錢買
iem我的目標是1000以內的
(看來你都有不少正野 )

舊 04-22-06, 08:18 PM   #113
ICil
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Kenji少
不過都係驚保養問題
邊個話
STAX的0202
太平唔好聲的

ば ゲージがアップ!
レーディ~ ゴゥゥーーーー!!!
ICil 目前離線  
舊 04-23-06, 01:00 PM   #114
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
引用:
作者: ICil
邊個話
STAX的0202
太平唔好聲的

um..那我不如一炮過吧
Kenji少 目前離線  
舊 04-26-06, 10:14 AM   #115
choy9353
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
5.1 Headphone
MDR-DS1000 有冇人用個?
choy9353 目前離線  
舊 04-26-06, 10:15 AM   #116
choy9353
Crazy Gamer

Sony MDR-DS1000 5.1 Headphone
有冇人用過?想打Xbox360用,有冇其它推介?
舊 04-26-06, 01:50 PM   #117
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:

用e4c以上既級數聽mp3我聽到第一個反應係:

一朵鮮花插在牛糞上

ps:
用nano播歌既質素普普通通....

舊 04-26-06, 09:49 PM   #118
mkman
Junior Member

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: choy9353
Sony MDR-DS1000 5.1 Headphone
有冇人用過?想打Xbox360用,有冇其它推介?
呢舊嘢我叫fd去日本買都買唔到, 香港更加難搵......

可以試吓Creative HQ-2300D:

http://hk.creative.com/products/prod...&product=11430

公價$898, 我係黃金買都係呢個價
mkman 目前離線  
舊 04-27-06, 09:32 AM   #119
choy9353
Crazy Gamer

引用:
作者: mkman
呢舊嘢我叫fd去日本買都買唔到, 香港更加難搵......

可以試吓Creative HQ-2300D:

http://hk.creative.com/products/prod...&product=11430

公價$898, 我係黃金買都係呢個價
係旺角見到Sony要7xx,以為好貴tim,Creative個好似一定要用Battery,Sony個用火牛好D
舊 04-28-06, 12:59 AM   #120
mkman
Junior Member

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: choy9353
係旺角見到Sony要7xx,以為好貴tim,Creative個好似一定要用Battery,Sony個用火牛好D
http://www.dchome.net/viewthread.php...ght=MDR-DS1000

旺角邊間有?? 仲要7XX, 上面條link 二手價都唔得
PM我話我知邊度有na~~

Creative 仲support 埋Dolby Headphone ga ~
mkman 目前離線  
舊 05-02-06, 09:56 PM   #121
yeahmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
唔好意思, 我想問下有乜earphone係比較好
我Budget大約300-500港元(可能比較少, 不過只係要來聽MP3 ), 咩國家牌子都得(最好香港有得買)
不過隻earphone首要既係唔好漏音(即隔音, 外人聽唔到你聽既野), 因為我本身個隻全世界都聽到
隻earphone咩型式都得(in-ear, 掛耳等), 不過我想問下係唔係in-ear最隔音? 相反掛耳最易漏音? 如果in-ear係最隔音的話我都想買
其次當然係音質 其他野我都冇乜所謂
唔該各位

舊 05-04-06, 04:54 PM   #122
司狼神威
Game Master
我懶故我在

引用:
作者: 某F
用e4c以上既級數聽mp3我聽到第一個反應係:

一朵鮮花插在牛糞上

ps:
用nano播歌既質素普普通通....
出街 / 公司 用我以輕巧為優先~暫時應該唔會換 nano
反而我想房換部 cd player 玩下
不過要一步步慢慢玩 ~ 咁我先夠錢玩呢個遊戲

引用:
作者: yeahmonkey
唔好意思, 我想問下有乜earphone係比較好
我Budget大約300-500港元(可能比較少, 不過只係要來聽MP3 ), 咩國家牌子都得(最好香港有得買)
不過隻earphone首要既係唔好漏音(即隔音, 外人聽唔到你聽既野), 因為我本身個隻全世界都聽到
隻earphone咩型式都得(in-ear, 掛耳等), 不過我想問下係唔係in-ear最隔音? 相反掛耳最易漏音? 如果in-ear係最隔音的話我都想買
其次當然係音質 其他野我都冇乜所謂
唔該各位

300~500.....
俾多 100 左右玩e2c? 行貨大約600內

司狼神威 目前離線  
舊 05-11-06, 10:58 PM   #123
vincent01
Senior Gamer
夢蛋

註冊日期: Jan 2006
追左post...
好想問下大家一個勁既ear phone,
係唔係真係可以令d聲好好多?

而,又係唔係要俾好多錢先得?
一般百幾二百既in-ear 係唔係做唔到呢個效果~?
thx~

舊 05-11-06, 11:21 PM   #124
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: vincent01
追左post...
好想問下大家一個勁既ear phone,
係唔係真係可以令d聲好好多?

而,又係唔係要俾好多錢先得?
一般百幾二百既in-ear 係唔係做唔到呢個效果~?
thx~
其實二百開始果d earphone都唔算話太差
不過講清晰度一定差好遠
一係就唔好試聽, 一聽大左個癮一定返唔到轉頭
不過當然個sourse都好重要啦~

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 05-15-06, 08:29 AM   #125
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
sony headphone MDRG42LP

我想問依隻ok唔ok?

因為想買依類既headphone但budget低...

唔該哂

F/GO 834697628
NexTony 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 10:51 PM

手機版 | APP版