Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-05, 12:12 PM   #1
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
This world is unfair

下面是NewType4月號的動畫人氣排行榜:

1. Gundam Seed Destiny
2. 舞-HiME
3. Gundam Seed
4. 今天開始是魔王
5. 魔法先生
6. 嚴窟王
7. 機動戰士Gundam(0079)
8. 心動的日子~歡迎來到鳴瀧莊
9. 喜歡就是喜歡
10. School Rumble
11. ONE PIECE
12. 網球王子
13. 鋼之煉金術師
14. 新世紀福音戰士
15. Starship Operator
16. AIR
17. 豪爾的移動城
18. 我的女神
19. KERORO軍曹
20. 蒼穹之Fafner
===========================
Orz

是的......你沒看錯,蔥魔排在第5名,而AIR卻只有第16名。
廠商說不定在想「大家對於我們的作畫品質非常滿意」
誰來跟我解釋一下這個排名啊啊啊啊啊!!!!!

此篇文章於 03-14-05 12:14 PM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:12 PM   #2
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
1. Gundam Seed Destiny
3. Gundam Seed

這兩個才令人ORZ||||||||

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:15 PM   #3
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
14. 新世紀福音戰士
咁耐都仲榜上有名

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:16 PM   #4
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
9. 喜歡就是喜歡
呢種片都搒上有名@[]@!?

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:17 PM   #5
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: 真!DC
14. 新世紀福音戰士
咁耐都仲榜上有名
7. 機動戰士Gundam(0079)

呢個仲耐

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:18 PM   #6
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
我覺得十分之正常

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:19 PM   #7
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
5. 魔法先生 動無睇好耐....
8. 心動的日子~歡迎來到鳴瀧莊 ... 乜來...???
16. AIR ... 無打過隻game都睇得明的可謂神人... 超壓縮的故事實在.....

19. KERORO軍曹 .... 呢個世界...太唔公平了...
20. 蒼穹之Fafner ... the world is unfair~!!!!

舊 03-14-05, 12:23 PM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
>8. 心動的日子~歡迎來到鳴瀧莊 ... 乜來...???
this?
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=106180
>7. 機動戰士Gundam(0079)
>呢個仲耐

不斷有game出
(game數目多過eva卦)

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:26 PM   #9
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
GL有第2
唔錯唔錯

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:26 PM   #10
BeBop

註冊日期: Jun 2003
原來Samurai Champloo係日本係冇名氣o既...
BeBop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:28 PM   #11
小黑

PSN  IDEternalkin
要知道主觀和客觀的問題
同埋日本人既口味係同香港人唔同的
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 12:51 PM   #12
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
Newtype就系捧出名既動
唔信系真就唔好睇

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:13 PM   #13
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
女神既人氣都幾低喎,真係估唔到呀,希望播耐d人氣高番d。

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:15 PM   #14
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
有乜咁唔公平,
你鍾意睇, 地就要鍾意睇gala咩

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:16 PM   #15
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
依d書不嬲都係唔可信嫁啦
就好似fami通game評

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:28 PM   #16
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
[歪理]留意一下有幾多隻係日昇/笨大有分o既,就會知呢個調查係幾咁公平[/歪理]

舊 03-14-05, 01:34 PM   #17
暗黑流星cal
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
人氣梗係勁啦.....壞人氣ma....
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:38 PM   #18
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
NewType o既排名榜 睇下得淡笑就算,
無須太認真
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:47 PM   #19
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 廢人
依d書不嬲都係唔可信嫁啦
就好似fami通game評
比法米通game評更差啦

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:49 PM   #20
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: ☆星野琉璃☆
比法米通game評更差啦
講真同我既排名差唔多,不過Air應該更低才對

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 01:52 PM   #21
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
如果以收視黎講,呢個表的確同事實幾相符,一個無玩個遊戲 的人去睇空氣,相信睇兩集已經放棄

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 02:07 PM   #22
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
好老實講
我無玩過Air隻game
我睇到第四隻已經無睇落去
要等到有心情才看

而魔法先生的作畫質數無可否認以"屎"來形容也可以
但以漫畫的名氣而上到咁高的確唔出奇

我反而感興趣的是"6. 嚴窟王"
D人果然識貨
呢套野幾好睇嫁

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 02:20 PM   #23
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: mikemike
好老實講
我無玩過Air隻game
要等到有心情才看

而魔法先生的作畫質數無可否認以"屎"來形容也可以
但以漫畫的名氣而上到咁高的確唔出奇

我反而感興趣的是"6. 嚴窟王"
D人果然識貨
呢套野幾好睇嫁
>我無玩過Air隻game
要等到有心情才看

一樣情況

基上NewType的讀者群唔同
如果megami有呢類投票結果可能o岩你地d

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 02:34 PM   #24
STPHEN
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
鋼鍊13...乜跌得咁快
STPHEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-05, 02:34 PM   #25
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
9......orz....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM
NEW:Konami將推出柯拿米世界3??(Konami Wai Wai World 3) 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 03-03-05 10:52 PM
[NDS]NINTENDO WORLD Touch! DS neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-12-04 02:01 AM
[全機種]Bandai數碼暴龍新作"Digimon World 4"圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 05-16-04 11:19 PM
我想問下pocket world 係每個月既幾時出ga..? seraph 手提遊戲機討論版 1 03-16-03 10:50 AM

現在的時間是 12:52 AM

手機版 | APP版