Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
信長 11:36 AM 09-04-17
死守唔比人ko ,自然有殺數,
我幾次中場殺3 個,上晒塔,狂come on,都無人出黎幫手
推唔到上去都係輸,一個block 位都過唔到
我計過,同時滅人地團,有十秒空隙,足夠打反擊

有d人就係輸左早段,守左兩三分鐘,就轉唔到意識,要攻時就仲停留防守mode,無留意最頂ui,敵人死晒一輪
仲有類人,車都唔敢膽上
所以依家有理無理,搶上車先,識打的,好快跟到,狂推人地,唔ko 都大半
ROCAS 12:04 PM 09-04-17
作者: 信長:

有d人就係輸左早段,守左兩三分鐘,就轉唔到意識,要攻時就仲停留防守mode,無留意最頂ui,敵人死晒一輪
仲有類人,車都唔敢膽上
有部分玩家不論係搶魚頭佔地還是搶塔...都只係顧住殺人..其他野完全唔理...
八仙果 02:10 PM 09-04-17
我幾次中場殺3 個,上晒塔,狂come on,都無人出黎幫手

仲有類人,車都唔敢膽上
所以依家有理無理,搶上車先,識打的,好快跟到,狂推人地,唔ko 都大半
有時同街外人玩,
真係要睇吓你遇唔遇到好隊友,
有次搶箱,
我上前油地開路殺敵叫 come on,
連殺 4 個,
都仲未有人上箱,
望吓地圖,隊友又係喺中後場食花生,
到我自己走返上箱,
敵人返生又到。

真係 ......

當然,好隊友都有唔少,
玩魚頭,我一面開路,一面叫 come on,
隊友亦不負所望,搶到魚頭,
由開始到達終點,
前後唔夠 30 秒左右就完咗。

真係想組隊開 chat 玩。
catho7 05:19 PM 09-04-17

仲有類人,車都唔敢膽上
哩d真係心理層面,俾人埋伏過就會驚再有埋伏咁
有時輸到荒左真係未必知做緊咩
所以識帶起隊波個士氣好緊要
leungky1 05:59 PM 09-04-17
作者: catho7:
哩d真係心理層面,俾人埋伏過就會驚再有埋伏咁
有時輸到荒左真係未必知做緊咩
所以識帶起隊波個士氣好緊要
士氣帶得起
攞住砲/控住塔嗰位怕死到寧願輸未又係咁

魚砲呢幾日都好似搶地盤咁
一近A-就不停遇著啲關鍵位置前原地射嘅B-隊友