Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 
攻略及心得交流區>Devil May Cry 5 駁招駁到手軟攻略區
HAKAIDER 06:29 PM 03-11-19
作者: 赤兵尉SETH:
正常咁玩大約三週倒已經差唔多買齊d招,
係個招三百萬x3既野唔用Dr.Faus屈真係唔知要玩幾耐
噤買豪華版有十萬魂開game 都易玩好多添
darkvolver 06:47 PM 03-11-19
作者: STRIFE:
呢樣真,4其實應該就要加

4se都有爬梯...不過失色小小..

Sent from my iPhone using Gaforum
赤兵尉SETH 08:14 PM 03-11-19
爆SOS後Dante可以解放帶晒所有武器, 7格swords&6格guns
真係想玩到班hardcore個腦燒Ram
darkvolver 08:27 PM 03-11-19
爆SOS後Dante可以解放帶晒所有武器, 7格swords&6格guns

dmc係一隻自虐及發掘bug的地方,正正係此地方皮姐就有點失色..

Sent from my iPhone using Gaforum
Sar8 09:06 PM 03-11-19
我就唔信一個JC換到6格武器啦
赤兵尉SETH 09:43 PM 03-11-19
值得參考(最終Boss戰)
FxxK You timing好正, 仲要塞個炸彈入下體

HAKAIDER 02:17 AM 03-12-19
值得參考(最終Boss戰)
FxxK You timing好正, 仲要塞個炸彈入下體

Vergil 招飛機撞可以硬接再背投?!

我以為只可以避
darkvolver 08:33 AM 03-12-19
昨日打了2場坦丁....感覺捉怪...追怪很難攪...

另外拳腳點樣有火...
Sar8 09:46 AM 03-12-19
作者: HAKAIDER:

我以為只可以避
你用Dante royal guard都可以用一閃夾硬撞返佢落來

當然你唔中就硬食一野
Sar8 09:47 AM 03-12-19
作者: darkvolver:
昨日打了2場坦丁....感覺捉怪...追怪很難攪...

另外拳腳點樣有火...
拳靠hit數
腳要地面Hold melee
s2001154 02:28 PM 03-12-19
作者: Sar8:
我就唔信一個JC換到6格武器啦
等Gapcom出埋DMC專用跳舞墊用腳踩掣
赤兵尉SETH 03:47 PM 03-12-19
作者: HAKAIDER:

我以為只可以避
據DMC4經驗, 第一次見呢招就知可以用鬼手接
不過我無成功

二週目隻buster arms變左垃圾
赤兵尉SETH 04:21 PM 03-12-19
無玩冷飯HD版, 相隔19年仲記得呢首BGM, Remix得好正
作者: :

qwertyhk 01:30 PM 03-13-19
據DMC4經驗, 第一次見呢招就知可以用鬼手接
不過我無成功

二週目隻buster arms變左垃圾
Buster arms 大力過鬼手㗎,叉左仲變態,DMD秒卒打boss超實用
赤兵尉SETH 04:15 PM 03-13-19
睇漫畫版序章, 連初代第一版隻蜘蛛Boss都有

作者: qwertyhk:
Buster arms 大力過鬼手㗎,叉左仲變態,DMD秒卒打boss超實用
竟然?! 生返隻手之後無再用過, DMD又執唔到手
小昭Teddy 12:14 AM 03-14-19
爆左devil hunter喇, 齊晒技能真係唔同晒. 今集都仲係未習慣到nero油門個timing, 有排練
darkvolver 07:02 AM 03-14-19
作者: 小昭Teddy:
爆左devil hunter喇, 齊晒技能真係唔同晒. 今集都仲係未習慣到nero油門個timing, 有排練
我昨日都爆左,今日由devil開始打第2周目
Sar8 10:02 AM 03-14-19
練緊dante返唔到轉頭玩Nero
darkvolver 10:46 AM 03-14-19
作者: Sar8:
練緊dante返唔到轉頭玩Nero
nero除左玩手...基本會很快悶...

但係nero有二段追撃很吸引
赤兵尉SETH 04:33 PM 03-14-19
dante可以用預設操作玩, Nero唔改操作用有d招好難用
darkvolver 04:48 PM 03-14-19
dante可以用預設操作玩, Nero唔改操作用有d招好難用
L2已經好難

我當小個掣算
小昭Teddy 06:34 PM 03-14-19
Nero要改鎗做R2
明明4果時油門我好似係改R2,點解今集好似用L2順手d既?
大家係點改?
Sar8 07:12 PM 03-14-19
Dante: 正方melee,三角shot,圓Style,叉Jump,L2L1換裝,R2魔人化,R1不變
Nero: 正方melee,三角鬼手,圓炸手,叉Jump,L2叉劍,R2SHOT,L1義手,R1不變
STRIFE 09:26 PM 03-14-19
要刷紅魂好快d刷,用紅魂打dmd mode好爽,輕鬆又愉快
只限但丁版圖,但強烈推薦
darkvolver 09:34 PM 03-14-19
nero 支槍定位都係當儲氣一發算...正常情況真係少用...
1 2 3 4 5 6 

返回主題版面