Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-08-07, 01:31 AM   #1
Chris皇
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
淺談全港最冷清既商場

原文

大家講下自己果頭有冇類似的商場~
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:37 AM   #2
saintvenus
Crazy Gamer
網絡上有很多弗人弗事

註冊日期: Mar 2006
唔知新蒲崗果個越秀廣場算唔算?

而家先0黎壞冷氣, 唔係呀嘛?! 天哪!
saintvenus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:38 AM   #3
碧克

註冊日期: Aug 2003
哇...原文果D相影出來入面都裝修得幾靚wo...

其實香港好多商場都面臨類似問題...
九龍城廣場夠晒大啦,結果現在還是破落不堪...

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:39 AM   #4
Chris皇

XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
作者: 碧克 查看文章
哇...原文果D相影出來入面都裝修得幾靚wo...

其實香港好多商場都面臨類似問題...
九龍城廣場,仲記得上次去是98年6月尾,上天台影飛機
舊 01-08-07, 01:42 AM   #5
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
銅鑼灣的糖街銅鑼廣場

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:42 AM   #6
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
link入面講既佐敦廣場都好正
睇見門口一定唔想入去
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:43 AM   #7
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
其實兆萬對面都有個隱型地庫場

以前都好地地有d 貼紙機同幾間有人行既鋪頭

之後改間左d超細鋪
之後變左鬼城

唔係睇有線財經台介紹都唔知
旺角最旺個條街
一樣死直
(有興趣做生意既可以諗諗, 2-3千蚊租之廣)

黃金附近又有一個類似死法既場
又係間埋d超細鋪
又係兩三層都無人租

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已

此篇文章於 01-08-07 01:54 AM 被 jamsquare 編輯。
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:45 AM   #8
Chris皇

引用:
作者: jamsquare 查看文章

之後改間左d超細鋪
之後變左鬼城

2-3千蚊租, 旺角最旺個條街
一樣死直
日日行都唔覺有個隱型地庫場
附近有咩地標ga...?
舊 01-08-07, 01:48 AM   #9
pwacock
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
不過觀塘碼頭廣場真係一絕呀
想見識吓咩叫似鬼屋的商場
不妨入去行一轉~
pwacock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:50 AM   #10
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: Chris皇 查看文章
咁容易比你發現就唔係隠型場啦

個場好似叫銀城
樓上有丰澤既呢 (好似宜家無左)~~

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:52 AM   #11
天使之國
Banned
^0^

引用:

之後改間左d超細鋪
之後變左鬼城

旺角最旺個條街
一樣死直
(有興趣做生意既可以諗諗, 2-3千蚊租之廣)

黃金另外一個類似死法既場
又係間埋d超細鋪
又係兩三層都無人租
個度我係MK番咁學都未去過
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:52 AM   #12
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
應該係講緊銀城?
兆萬斜對面,即係做gym間野正對面(咁上下)

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:53 AM   #13
天使之國
Banned
^0^

引用:
咁容易比你發現就唔係隠型場啦

個場好似叫銀城
樓上有丰澤既呢 (好似宜家無左)~~
銀城呀?!原來咁都識..
佐敦廣場真係恐怖啦
舊 01-08-07, 01:53 AM   #14
光熱斗
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
引用:
九龍城廣場,仲記得上次去是98年6月尾,上天台影飛機
呢個都好d,
有幾間學校在附近,
附近也不少人住.
有不少人的
(不過不在那返工/學/住就唔會去...)
引用:
作者: 碧克
裝修緊...
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 01:53 AM   #15
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: ultrachiu 查看文章
應該係講緊銀城?
兆萬斜對面,即係做gym間野正對面(咁上下)
附近有間豐X~
舊 01-08-07, 01:56 AM   #16
天使之國
Banned
^0^

灣仔有國泰88同298前一條間既328定338..一樣冇人行
舊 01-08-07, 02:25 AM   #17
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 天使之國 查看文章
銀城呀?!原來咁都識..
佐敦廣場真係恐怖啦
佐敦廣場... 我都想見識下~
新聞都講到好恐怖~ 好似鬼域一樣~
仲有人吸毒又呢樣果樣咁... @_@

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 02:33 AM   #18
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
銀城即係上一樓有貼紙相影o個度?

講真之前唔係上樓拎信用卡贈品,都唔會發現呢個商場(雖然經常行過)
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 02:36 AM   #19
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
銀城?

上 過去捐血
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 02:40 AM   #20
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
以前有次約左人去銅鑼灣
時間未到走去某地庫場涼下(當時係夏天)
點知行入之後﹐又暗又無人既??
望下D櫥窗﹐先知道...
...
...
...
...原來我走入一個用品既地庫場
急急腳鬆人

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 02:48 AM   #21
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 天使之國 查看文章
灣仔有國泰88同298前一條間既328定338..一樣冇人行
328見佢本來想做好似188咁,
初時都人流ok, 但唔知點解人流越來越少, 鋪越執越多

引用:
作者: Oruma 查看文章
以前有次約左人去銅鑼灣
時間未到走去某地庫場涼下(當時係夏天)
點知行入之後﹐又暗又無人既??
望下D櫥窗﹐先知道...
...
...
...
...原來我走入一個用品既地庫場
急急腳鬆人
世貿間隔離?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 02:55 AM   #22
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
北角新時代商場
95%吉鋪

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 03:00 AM   #23
GateHacker
Baned

Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: pwacock 查看文章
不過觀塘碼頭廣場真係一絕呀
想見識吓咩叫似鬼屋的商場
不妨入去行一轉~
以前有grandmark個陣都ok下
不過已經係我細過個陣既事
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 03:03 AM   #24
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
觀塘碼頭廣場??
觀塘碼頭果度最大都係巴士總站…邊會有人咁神心去行呀…

不過,這些商場最好做既就係機鋪!!!!!霸晒成層開機鋪!!!!都唔知幾好!!!!!

舊 01-08-07, 03:10 AM   #25
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
紅磡漁人碼頭.....
鬼影都唔多隻.............
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版