Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-15-18, 04:36 PM   #1676
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: HM 查看文章
其實呢d咪同當年通街都係既eva考察一樣
我地玩開既都知高橋鍾意整一堆梗落去架啦

引用:
...
我比較在意既係如果GATE真係佐哈魯
XB1/XB2既世界好大機會就係XG/XS中消失左去另一個次元既地球,即係失去的耶路撒冷
另外天之聖杯既定位應該係類似接觸者咁既存在
會不會
我論XBX既惑星米拉先係失去的耶路撒冷既可能性
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 06:12 PM   #1677
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
其實呢d咪同當年通街都係既eva考察一樣
我地玩開既都知高橋鍾意整一堆梗落去架啦

會不會
我論XBX既惑星米拉先係失去的耶路撒冷既可能性
終於有人講呢個話題

個人認為
1) XB2的神係地球0(用一用DC術語)玩佐哈魯出事
2) 世界變成幾個:
宇宙1) XB2
宇宙2) XB1
宇宙3) XBX >XS > XG

3)
XB2發生事件後,宇宙海產/謎之敵人襲地球
XBX > 第1-4個其中一個耶路撒冷(人類地源之一)
XS > 第五耶路撒冷 + 失落的耶路撒冷 + EP3 KOSMOS半截回到XB2 + XS EP1有暗示地球0存在可能的位標上
XG > XS後佐哈魯新受害者 + 戰略兵器回家失敗

話唔定XG既15000年就是REX打爆劫波的日子

此篇文章於 01-15-18 06:18 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 08:10 PM   #1678
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
終於有人講呢個話題

個人認為
2) 世界變成幾個:
宇宙1) XB2
宇宙2) XB1

3)
XS > 第五耶路撒冷 + 失落的耶路撒冷 + EP3 KOSMOS半截回到XB2 + XS EP1有暗示地球0存在可能的位標上

關於XBX
XBX時間設定於公元2054年,
地球被捲入兩大外星人戰爭而毀滅,
咁近代又未必有XB2自己人打自己人嘅科技(塞壬、海蛇、刼波),
所以當係spin off好啲。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 09:37 PM   #1679
HM

註冊日期: May 2007
引用:
終於有人講呢個話題

個人認為
2) 世界變成幾個:
宇宙1) XB2
宇宙2) XB1

3)

...
其實我當XS同XG係兩個世界
唔係好多野講唔通
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-18, 04:24 PM   #1680
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
我覺得卡拉姆遺跡幾好升 我八十幾打左陣就99

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-18, 05:34 PM   #1681
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
其實100LV個堆是但打得贏一隻就好快直升....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 09:30 AM   #1682
PatrickNo42

トキハ個任去到最終章先做既話即刻難左10倍…
舊 01-17-18, 09:39 AM   #1683
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
主線解任睡覺,不用怎練應該可以上到80~85
85~86之後去打那些90~91的普通暴龍1~2隻可以升1級

之後打到95去打自己養的99,很快練滿

和敵人相差約10級就可以在"裝備沒怎搞下"與之一戰
相差約5級則是輕鬆打..

舊 01-17-18, 10:16 AM   #1684
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
Switch 冇連制⋯⋯好想全員SS
舊 01-17-18, 10:37 AM   #1685
RPG之鬼

引用:
トキハ個任去到最終章先做既話即刻難左10倍…
トキハ好易

舊 01-17-18, 11:17 AM   #1686
GUSTAV
The One
poor

引用:
Switch 冇連制⋯⋯好想全員SS
食貴D既野食 搵D其他野做 其實比想像中快完工

雖然我覺得要咁升係痴線

舊 01-17-18, 11:35 AM   #1687
HM

焰個料理同換人都係一大鬼門
舊 01-17-18, 11:36 AM   #1688
GUSTAV
The One
poor

引用:
焰個料理同換人都係一大鬼門
料理我放棄左 D料太煩

舊 01-17-18, 11:37 AM   #1689
PatrickNo42

引用:
トキハ好易
問題係工場入面成堆9字頭driver果下煩呢
舊 01-17-18, 11:54 AM   #1690
RPG之鬼

引用:
問題係工場入面成堆9字頭driver果下煩呢
唔難打,係要留意果隻百幾級既松鼠
試過差不多打死松鼠時將佢打到下一層
我班豬隊友就走落去兼拉咗個9X級
結果掛了

舊 01-17-18, 12:55 PM   #1691
ZERO NEKO

你地話麻煩既野我一早做曬 光同貓女一早SS
我而家長期掛住個bug任務望佢有日會開 XD 一刀流精英算室外定室內?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
舊 01-17-18, 06:10 PM   #1692
ZERO NEKO

升倒了 thx

此篇文章於 01-17-18 06:14 PM 被 ZERO NEKO 編輯。
舊 01-17-18, 06:25 PM   #1693
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
第7章打幻影, 愈打愈多毫無頭緒之際諗住上網搵攻略
放低控制器由佢自己打等全滅反而逐個擊破咗過關..

即係唔使好似網上所講咁每隻HP打到20%再出範圍技

此篇文章於 01-17-18 06:30 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 06:59 PM   #1694
PatrickNo42

引用:
作者: aquarius 查看文章

我果陣都係咁,打夠一定數量就冇再生,清埋就過關

可能有人打極都唔完所以先咁建議卦
舊 01-18-18, 08:16 AM   #1695
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:

我打左勁耐,最後都唔知點解贏左
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 09:18 AM   #1696
HM

引用:

果場如果有光係度
一早贏左
由手機版發出
舊 01-18-18, 12:03 PM   #1697
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 12:14 PM   #1698
HM

仲諗住擺低一排做其他野先
又要開番黎玩
舊 01-18-18, 02:01 PM   #1699
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
果場如果有光係度

一早贏左
由手機版發出

光招範圍技喺室內用唔到

另外想問之後劇情坐船去到山道後
行到盡搵唔到路, 係咪要有跳躍2先過到

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 02:09 PM   #1700
HM

引用:
光招範圍技喺室內用唔到

另外想問之後劇情坐船去到山道後
行到盡搵唔到路, 係咪要有跳躍2先過到

Sent from my iPhone using Gaforum
lv.1-3一樣打範圍喎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 08:31 PM

手機版 | APP版