Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-13, 03:16 PM   #101
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ammms 查看文章
Goblin Bombardment 我諗我有成打 ...
今次又係兩年一度買 sol ring 送垃圾O既季節
我如果順利入手到日文版條氣都順少少
如果唔係真係散收好過
副紅藍黑同我而家果副一樣打法
估唔到連 Memory Jar 都唔係送俾人就顯得有 d 小家
memory jar 係Reserved list 入面
所以應該唔會reprint 了

會reprint 3國的卡真係估唔到...
仲要reprint 不少貴卡 囧

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 03:42 PM   #102
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: Cancer 查看文章
memory jar 係Reserved list 入面
所以應該唔會reprint 了

會reprint 3國的卡真係估唔到...
仲要reprint 不少貴卡 囧
三國果堆都係價高唔實際...
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 03:58 PM   #103
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
我都唔知佢 reprint 三國咭黎做乜

新圖好樣衰
俾番卡恩我啊

舊 10-18-13, 04:11 PM   #104
mgsyfw

引用:

新圖好樣衰
俾番卡恩我啊
好嘔心
唔俾打姐,都唔駛咁多對眼"喼"著人呀
舊 10-18-13, 08:02 PM   #105
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
我想問下互鬥fight
lifelink同deathtouch果d會唔會有效?
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-13, 09:31 PM   #106
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
我想問下互鬥fight
lifelink同deathtouch果d會唔會有效?
點解你覺得會冇效?

舊 10-19-13, 12:24 AM   #107
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

其實我只不過唔係100%肯定, 想確定一下
即係有效啦, thx
舊 10-19-13, 03:45 AM   #108
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:

新圖好樣衰
俾番卡恩我啊
呢張圖又真係...十足B級恐怖片..........
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-13, 06:36 AM   #109
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

祝各位比賽能有好成績

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 10-20-13, 01:37 AM   #110
mgsyfw

今日唔知發乜瘟 宮永咲上身 打左3場和局出黎,聽聞gp硬性規定數turn唔計血量強制結束sosad
舊 10-20-13, 01:55 AM   #111
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
今日唔知發乜瘟 宮永咲上身 打左3場和局出黎,聽聞gp硬性規定數turn唔計血量強制結束sosad
除左你你有無見其他人多和局? 都幾有趣 三場和 其實好似好難
舊 10-20-13, 06:30 AM   #112
ammms
渣根懦夫

和係因為夠鐘果陣 1-1?
咁聽日咪可以安心去收 dual land 囉

舊 10-21-13, 06:38 PM   #113
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
舊 10-23-13, 08:11 AM   #114
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...ly/arcana/1346
這張JACE真的突破天際的醜…
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-13, 09:27 AM   #115
ammms
渣根懦夫

果日先講開
而家 d 畫家畫野好靚
想搵番以前靜態平衡 d style 應該好難
估唔到今時今日老威仲俾到驚喜大家
如果 Duel Deck 有中文版
張咭應該叫做『杰斯 淚流滿面』

舊 10-23-13, 04:55 PM   #116
mgsyfw

引用:
果日先講開
而家 d 畫家畫野好靚
想搵番以前靜態平衡 d style 應該好難
估唔到今時今日老威仲俾到驚喜大家
如果 Duel Deck 有中文版
張咭應該叫做『杰斯 淚流滿面』
仲要恭起黑綠PW昇格成喪女 lol
舊 10-23-13, 04:57 PM   #117
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期6 有冇人出?
今個星期6係game day...
卡迷宮亦應該冇位...

我提議MK LC 對面間 starbucks
如果星期5前冇人reply...咁星期6的聚會就取消了

舊 10-23-13, 06:35 PM   #118
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

想問問
對手已融咒的Far/Away
能否以far果邊target我的Fiendslayer Paladin(Fiendslayer Paladin can't be the target of black or red spells your opponents control)?

眼殘睇少一行, 應該是唔可以
702.101b702.101b 已融咒的连体咒语具有两组特征及一个总法术力费用。已融咒的连体咒语之总法术力费用等同于该咒语两边法术力费用数量的总和,与颜色无关。

702.101b A fused split spell has two sets of characteristics and one converted mana cost. The converted mana cost of the spell is a number equal to the total amount of mana in its two mana costs, regardless of color.

702.101c702.101c 已融咒的连体咒语每边的法术力费用都会计入该咒语的总费用当中。(参见规则601.2e)

702.101c The total cost of a fused split spell includes the mana cost of each half. (See rule 601.2e.)

702.101d702.101d 于已融咒的连体咒语结算时,该咒语的操控者依照从左到右的顺序,依次执行连体牌两边的叙述。

======================
咁能否在融咒的左邊結算後, 右邊結算前, 作出回應?

此篇文章於 10-23-13 06:40 PM 被 女裝少年 編輯。
舊 10-23-13, 08:17 PM   #119
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
想問問
對手已融咒的Far/Away
能否以far果邊target我的Fiendslayer Paladin(Fiendslayer Paladin can't be the target of black or red spells your opponents control)?

眼殘睇少一行, 應該是唔可以
702.101b702.101b 已融咒的连体咒语具有两组特征及一个总法术力费用。已融咒的连体咒语之总法术力费用等同于该咒语两边法术力费用数量的总和,与颜色无关。

702.101b A fused split spell has two sets of characteristics and one converted mana cost. The converted mana cost of the spell is a number equal to the total amount of mana in its two mana costs, regardless of color.

702.101c702.101c 已融咒的连体咒语每边的法术力费用都会计入该咒语的总费用当中。(参见规则601.2e)

702.101c The total cost of a fused split spell includes the mana cost of each half. (See rule 601.2e.)

702.101d702.101d 于已融咒的连体咒语结算时,该咒语的操控者依照从左到右的顺序,依次执行连体牌两边的叙述。

======================
咁能否在融咒的左邊結算後, 右邊結算前, 作出回應?
有錯請插:
不可以
融左之後就是一個咒語,正如一張有複數效果的巫術/瞬間牌,是以一張牌為單位結算的,結算中沒有任何使用瞬間動作的時間。就像Martial Glory一樣,兩個效果之間不可以施放瞬間,不過結算前同結算後都可以。

此篇文章於 10-23-13 08:20 PM 被 孤鎗客 編輯。
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-13, 11:03 PM   #120
ammms
渣根懦夫

引用:
今個星期6 有冇人出?
卡迷宮亦應該冇位...

應該有機會過黎玩到一陣
預 4 點玩到 6 點左右

舊 10-24-13, 02:54 PM   #121
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
今個星期6 有冇人出?
卡迷宮亦應該冇位...

本週skip orz

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 03:00 PM   #122
mgsyfw

引用:
今個星期6 有冇人出?
卡迷宮亦應該冇位...

如果星期六打modern,有冇興趣?
舊 10-24-13, 03:26 PM   #123
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
我地2個?
去邊打?

舊 10-24-13, 05:33 PM   #124
ammms
渣根懦夫

引用:
我 ok 的

舊 10-24-13, 08:06 PM   #125
popomo

註冊日期: May 2006
新set EDH邊度有得訂, 想要GWU
popomo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 05:29 PM

手機版 | APP版