Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-24-19, 01:38 PM   #1351
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 風之將 查看文章
玩claire b縮短到爭5分鐘先達標
又要度下點打

Leon b我諗我都應該打唔切,因為claire b第二次返警局啲路大致順路,好快就過(見tyrant>開203>千斤頂>西辦公室去圖書館>鐘樓>署長室)
琴日整左個影片冇時間upload... 22分鐘G1,今晚record G1大戰

舊 05-25-19, 08:49 PM   #1352
darkvolver
頹冗

update番個G1打法
https://www.youtube.com/watch?v=ESF2FJvvdN4

G2另類打法在14:00
https://www.youtube.com/watch?v=eI6x0KOGiPs

G3打法
https://www.youtube.com/watch?v=rLNfYxdz5zk

此篇文章於 05-25-19 08:53 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-19, 09:01 PM   #1353
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
依, 原來留酸彈會終止G3連爪技

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-19, 09:39 PM   #1354
darkvolver
頹冗

引用:
作者: harakuma 查看文章
依, 原來留酸彈會終止G3連爪技
溜酸彈可以停大部份招式,但我個人建議keep住個距離等佢連攻擊我,硬直會有很多..

舊 05-25-19, 10:11 PM   #1355
harakuma
Game Master

引用:
作者: darkvolver 查看文章
溜酸彈可以停大部份招式,但我個人建議keep住個距離等佢連攻擊我,硬直會有很多..

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 05-25-19, 10:32 PM   #1356
風之將

註冊日期: Jan 2005
G3我都係硫酸彈>電槍>閃光彈屈,leon就全程火槍>閃光彈
攞槍瞄準射眼我真係麻麻

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-19, 10:48 PM   #1357
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
本人 FREE 放出

BIO2 RE 96衫 CODE 一組。大家要嗎?

先PM先得。 請盡快PM 我
唔係free?

引用:
近期又玩返,原本研究所個警衛件避彈衣連硫酸彈同火焰彈都防到,對住佢射4粒硫酸彈都唔死
有冇人可以俾b線S+第二次出警局時間參考,打極都唔夠快
之前錄落:

leon b s+ 01:37:
https://www.youtube.com/watch?v=q4MT...7vDm71PJb_ZZqD

claire b s+ 01:34:
https://www.youtube.com/watch?v=7A5G...y81VMuKCX5WoC9

唔係咩speedrun,手殘嘅可以參考下

引用:
你B線是leon / claire?

研究所個警衛用手槍射頭加刀仔旁身便ok....但問題手槍子彈彈數有限自己小心...

出警局時間大約1:10分,打G3去到G5 (開眼才dps開始)要10-15分鐘左右,時間好趕bb,所以你睇我樓上個時間很緊..

補充打G2要在天橋開始打,打近一定距離他不會跑,直到自己落地按掣等reset,G2隻眼掃多幾槍便紅,一跪地再按掣閃光ko..

遲d會做recording walkthrough..試下效果如何(主要用作休閒人仕使用)。
警衛多數散彈一槍爆佢頭算
一係執完刀仔出去擋一下就走得

g2如果speedrun打法就門口掟兩粒菠蘿(唔好太早掟),佢會即刻爆門
如果冇就企死位等佢爆門
我就會落去先打,用散彈打疾佢一次之後火槍燒到最尾佢會跪低,就可以一嘢推到落街
簡言之就係佢跪兩次推得

如果唔夠散彈/技術唔好
就火槍燒到佢跪第一次,用刀仔狂片佢,去到起身就用火槍燒到佢跪第二次
可以好冇技術就ko到

此篇文章於 05-26-19 04:52 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-19, 10:52 PM   #1358
darkvolver
頹冗

引用:
G3我都係硫酸彈>電槍>閃光彈屈,leon就全程火槍>閃光彈
攞槍瞄準射眼我真係麻麻
電槍打G4好很多...可以直接射停人加有傷害提供(連結7:58),G3用近攻可以縮很多時間。

https://www.youtube.com/watch?v=DEwN_u_tMFs

我剛才爆機都係1:52快了3分鍾。G5我諗修改左,不能用刀打...

================================

我想補充一句﹕
leon B為什麼我保住火槍盡量不用,係因為想燒死研究所最小4隻植物人,因為頭2隻太阻路,另外植物園我計過有5隻可以RNG出來,風險太高燒死2隻再講。按計畫進行可以用剩50下。

此篇文章於 05-25-19 10:58 PM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-25-19, 11:01 PM   #1359
風之將

引用:
作者: 爽神 查看文章
唔係free?

之前錄落:

leon b s+ 01:34:
https://www.youtube.com/watch?v=q4MT...7vDm71PJb_ZZqD

claire b s+ 01:37:
https://www.youtube.com/watch?v=7A5G...y81VMuKCX5WoC9

唔係咩speedrun,手殘嘅可以參考下

警衛多數散彈一槍爆佢頭算
一係執完刀仔出去擋一下就走得
麻煩哂
但claire無散彈,我都係攞刀反擊之後射頭

引用:
電槍打G4好很多...可以直接射停人加有傷害提供(連結7:58),G3用近攻可以縮很多時間。

https://www.youtube.com/watch?v=DEwN_u_tMFs

我剛才爆機都係1:52快了3分鍾。G5我諗修改左,不能用刀打...

================================

我想補充一句﹕
leon B為什麼我保住火槍盡量不用,係因為想燒死研究所最小4隻植物人,因為頭2隻太阻路,另外植物園我計過有5隻可以RNG出來,風險太高燒死2隻再講。按計畫進行可以用剩50下。
G4直接攞菠蘿打了,計過8粒中哂就嬴,G5用格靈打

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
舊 05-26-19, 04:51 PM   #1360
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
攞槍瞄準射眼我真係麻麻
夠硫酸彈就全程唔理弱點射到完場
基本上打佢一下疾一下咁濟,其實你唔理個時間係仲易過leon
冇記錯廿幾粒左右就打得死,之前一粒都唔用又執得齊合成藥就一定夠

引用:

我想補充一句﹕
呢啲咁大差別嘅改動我諗佢唔會改
1.04更新後我玩咗咁耐,覺得佢只係改咗啲機率問題,而唔係判定問題
即係佢出啲最難情境嘅機率係高過以前咁

植物人唔使燒的,你打一下已經走得
火槍留晒嚟殺g3係最簡單﹐頭一波用散彈,理論上連現場嗰個火槍彈藥都唔使執都夠完場

引用:
麻煩哂
但claire無散彈,我都係攞刀反擊之後射頭

G4直接攞菠蘿打了,計過8粒中哂就嬴,G5用格靈打
冇錯係,最簡單真係菠蘿
基本上g4同tyrant都係用菠蘿可以屈死佢
當然tyrant你夠技術嘅,用刀仔片疾佢3次再企手位再等1分鐘完場就ok

舊 05-26-19, 05:13 PM   #1361
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 爽神 查看文章
夠硫酸彈就全程唔理弱點射到完場
基本上打佢一下疾一下咁濟,其實你唔理個時間係仲易過leon
冇記錯廿幾粒左右就打得死,之前一粒都唔用又執得齊合成藥就一定夠

呢啲咁大差別嘅改動我諗佢唔會改
1.04更新後我玩咗咁耐,覺得佢只係改咗啲機率問題,而唔係判定問題
即係佢出啲最難情境嘅機率係高過以前咁

植物人唔使燒的,你打一下已經走得
火槍留晒嚟殺g3係最簡單﹐頭一波用散彈,理論上連現場嗰個火槍彈藥都唔使執都夠完場

冇錯係,最簡單真係菠蘿
基本上g4同tyrant都係用菠蘿可以屈死佢
當然tyrant你夠技術嘅,用刀仔片疾佢3次再企手位再等1分鐘完場就ok
Leon G3我反而用claire B upload方法...更快死..而且散彈回彈快,一下一眼感覺很良好。
植物人真係好伏..

舊 05-27-19, 09:31 AM   #1362
風之將

琴日又苦戰
我諗唔攞機槍同203,起碼快到15分鐘,最快都係55分鐘先回到署長室準備離開警局
31-32 完G1
40返到警局

此篇文章於 05-27-19 09:45 AM 被 風之將 編輯。
舊 05-27-19, 10:19 AM   #1363
darkvolver
頹冗

引用:
琴日又苦戰
我諗唔攞機槍同203,起碼快到15分鐘,最快都係55分鐘先回到署長室準備離開警局
31-32 完G1
40返到警局
你睇番樓上當時的影片,其實冇禁大壓力。

舊 05-27-19, 11:06 AM   #1364
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
G3根本係一打到後半佢搬柱果段你由頭燒到尾燒晒成支槍 佢就已經死
現場果舊彈藥係比你用黎打暴君

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-19, 11:22 AM   #1365
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
G3根本係一打到後半佢搬柱果段你由頭燒到尾燒晒成支槍 佢就已經死
現場果舊彈藥係比你用黎打暴君
暴君我昨日掉8粒手榴彈KO...手榴彈一爆有無敵時間
另外,暴君始終計時,時間有得縮短最好。而且個area對leon不利...走位不是一定走得好...

今晚補完個boss 影片

此篇文章於 05-27-19 11:36 AM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-27-19, 12:05 PM   #1366
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
你留到咁多粒手榴彈去到打暴君就當然最好
我改版前Run果次好似最後留到6定5粒就變左要噴火同手槍補數

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-19, 02:06 PM   #1367
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你留到咁多粒手榴彈去到打暴君就當然最好
我改版前Run果次好似最後留到6定5粒就變左要噴火同手槍補數
公道講句先,我玩的時候手榴彈真係好小用。

手榴彈通常有以下3個地點會用(不計算boss G1 / 暴君 / G4)﹕

1) B路線一開頭開門炸條路出來入警署,因為RNG原因5隻喪屍夾埋有很多變數。
2) 開線路圖後,一下閃光對暴君,一下手榴彈對屍群 (節省時間及瞄準時間)。
3) 警署頂層大堂2隻喪屍,因為很多時候有暴君追上來,沒有選擇之下掉一粒手榴彈。

此篇文章於 05-27-19 02:14 PM 被 darkvolver 編輯。
舊 05-27-19, 02:20 PM   #1368
風之將

引用:
公道講句先,我玩的時候手榴彈真係好小用。

手榴彈通常有以下3個地點會用(不計算boss G1 / 暴君 / G4)﹕

1) B路線一開頭開門炸條路出來入警署,因為RNG原因5隻喪屍夾埋有很多變數。
2) 開線路圖後,一下閃光對暴君,一下手榴彈對屍群 (節省時間及瞄準時間)。
3) 警署頂層大堂2隻喪屍,因為很多時候有暴君追上來,沒有選擇之下掉一粒手榴彈。
1.通常我會預中一下唔死就衝入去,反正厠所有噴霧
2.行左邊引tyrant,行出去用閃光彈
3.基本上唔用,用槍刀殺哂

我自己用手榴彈只有leon第二次返到警局,警察分屍嗰個位一下炸三件

舊 05-27-19, 02:32 PM   #1369
darkvolver
頹冗

引用:
1.通常我會預中一下唔死就衝入去,反正厠所有噴霧
2.行左邊引tyrant,行出去用閃光彈
3.基本上唔用,用槍刀殺哂

我自己用手榴彈只有leon第二次返到警局,警察分屍嗰個位一下炸三件
2. 我通常一掉直衝,不引
3. 好睇彩數。

分屍嗰個位一下炸三件,我用散彈掃死算。

舊 05-27-19, 08:56 PM   #1370
darkvolver
頹冗

分享番個不正常boss打法.....leon B

https://www.youtube.com/watch?v=2rU9ZW4mIC4

舊 05-27-19, 10:38 PM   #1371
harakuma
Game Master

引用:
分享番個不正常boss打法.....leon B

https://www.youtube.com/watch?v=2rU9ZW4mIC4
liked , 會唔會出埋CLAIRE?, 我仲未爆HARD CLAIRE

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 05-28-19, 08:33 AM   #1372
darkvolver
頹冗

引用:
作者: harakuma 查看文章
liked , 會唔會出埋CLAIRE?, 我仲未爆HARD CLAIRE
claire 用番個post便可以..

http://gaforum.org/showpost.php?p=11...postcount=1352

舊 05-28-19, 09:17 AM   #1373
harakuma
Game Master

好的.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 05-28-19, 09:19 AM   #1374
風之將

琴日終於完成claire b 01:57:34
完G1 約0: 32:00 (最不穩定係tyrant出現場所,我通常會攞電池前行前引發tyrant event,之後經2樓圖書館去3樓,不過好大機會tyrant係3樓出現,要落返圖書館轉個圈上去,建議只帶榴彈開路,緊急可射停tyrant,又可以快手搞掂隻女喪屍)
上返警局 約0:40:00 (審訊室>大齒輪>遇見tyrant>洗衣房,沿路落返去黑房>203>千斤頂(最好帶定閃光彈,甩唔走tyrant入圖書館前閃佢拉櫃最安全)>圖書館>鐘樓)
電路版前 0:55:00
下水道監控室 約1:10:00
G2前 約1:25:00
研究所 約1:30:00
G3前 1:45:00
G4前 1:50:00

完G3到G5只係需要7分左右就ok,只要你有8粒菠蘿,手槍用到離開警局就唔再用,轉用mq11,因為上彈快
上面時間攞哂MQ11,203,研究所腰包

如果leon b估計攞哂玩唔到呢個時間,因為停車場已經無claire咁快,仲要攞千斤頂同203係唔順路

此篇文章於 05-28-19 10:19 AM 被 風之將 編輯。
舊 05-28-19, 09:55 AM   #1375
darkvolver
頹冗

Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區

引用:
琴日終於完成claire b 01:57:34
完G1 約0: 32:00 (最不穩定係tyrant出現場所,我通常會攞電池前行前引發tyrant event,之後經2樓圖書館去3樓,不過好大機會tyrant係3樓出現,要落返圖書館轉個圈上去,建議只帶榴彈開路,緊急可射停tyrant,又可以快手搞掂隻女喪屍)
上返警局 約0:40:00 (審訊室>大齒輪>遇見tyrant>洗衣房,沿路落返去黑房>203>千斤頂(最好帶定閃光彈,甩唔走tyrant入圖書館前閃佢拉櫃最安全)>圖書館>鐘樓)
電路版前 0:55:00
下水道監控室 約1:10:00
G2前 約1:25:00
研究所 約1:30:00
G3前 1:45:00
G4前 1:50:00

完G3到G5只係需要7分左右就ok,只要你有8粒菠蘿
上面時間攞哂MQ11,203,研究所腰包

如果leon b估計攞哂玩唔到呢個時間,因為停車場已經無claire咁快,仲要攞千斤頂同203係唔順路

leon b你預爆機1:58左右。
我有影片遲小小upload。

下水道剛入save point時間為1:15-16

另外,感覺claire容易過leon。
claire第一次過1:55
第二次過1:52

Sent from my iPhone using Gaforum

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版