Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-28-15, 12:39 AM   #201
Gashapon™
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
今日買左game,有d野想問
single mode有無用?見有野upgrade
map係rank 10之前都係得兩個玩?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-15, 02:06 AM   #202
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
今日買左game,有d野想問
single mode有無用?見有野upgrade
map係rank 10之前都係得兩個玩?
single mode同online mode算係分開的
online mode既裝備武器只可以係online度賺錢去買
online升rank可以unlock武器

single 賺唔到錢亦升唔到rank
但打boss拎到既設計圖可以unlock武器
雖然咁講,但只係玩online既話唔掂single都無所謂

至於map...係老任揀定俾你
每個time slot,一個mode只得兩個地圖
過time slot就會轉圖
同rank無關

舊 06-28-15, 02:37 PM   #203
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
嚟緊splatfest 真係勢均力敵

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 11:02 AM   #204
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
雖然唔太中意幼兒向公仔,但起呢個熱潮下都入左隻。

有 d 似 xb 隻 titanfall,操作簡單歡樂 game , 但要打戰術又可以好講究。

幾分鐘一場好快過
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 12:28 PM   #205
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

有 d 似 xb 隻 titanfall,操作簡單歡樂 game , 但要打戰術又可以好講究。

幾分鐘一場好快過
由手機版發出
Event時成個廣場啲人跳哂舞咁,啲舞姿我覺得幾萌架
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 10:27 AM   #206
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
single mode 爆機會送兩套 4能力既裝, 唔衝RANK 既我建議衝左single mode 先 (同埋其實好短, 幾個鐘打得晒)

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 11:32 AM   #207
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: 一小英口 查看文章
single mode 爆機會送兩套 4能力既裝, 唔衝RANK 既我建議衝左single mode 先 (同埋其實好短, 幾個鐘打得晒)
單人重點係開Aerospray MG/RG

想自虐可以買隻Squid Boy Amiibo用roller打大佬
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 12:24 PM   #208
chibiyuchan
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:

幾分鐘一場好快過
由手機版發出
你不如去pixiv search下Splatoon

我覺得一d都唔幼兒向,幼兒向點會咁工口
chibiyuchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 12:52 PM   #209
野良猫
肥倫

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
單人重點係開Aerospray MG/RG

想自虐可以買隻Squid Boy Amiibo用roller打大佬
我係大掃控,一啲都唔覺自虐
仲易打過用機槍
舊 06-30-15, 02:16 PM   #210
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
新開的風筒型SHOTGUN好難用XD
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 11:21 PM   #211
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
聽日記住Update,
Rank mode 會加tower control

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-15, 12:14 AM   #212
一小英口

引用:
作者: sonic 查看文章
新開的風筒型SHOTGUN好難用XD
頭先都手痕買左黎玩
基本上近戰打法
射中必死
爆風兩野死(用黎打啲龜喺後面唔出黎既人或者潛緊水既人

遠距離就要用special 了

舊 07-01-15, 09:17 AM   #213
野良猫
肥倫

http://www.famitsu.com/news/201507/01082116.html

新玩法

不過有問題
罩的話已經確保到行一定距離,如果好彩隊友用完一個補上一個的話…
同埋丟個炸蛋上去上面個人已經要走,即係好難長時間企上面
時間又加長到5分鐘
舊 07-01-15, 11:03 AM   #214
hap3afrien
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
http://www.famitsu.com/news/201507/01082116.html

新玩法

不過有問題
罩的話已經確保到行一定距離,如果好彩隊友用完一個補上一個的話…
同埋丟個炸蛋上去上面個人已經要走,即係好難長時間企上面
時間又加長到5分鐘
貨櫃場咁細連續罩好似好快玩完

睇片搶塔mode地圖都會有小改動

舊 07-01-15, 09:34 PM   #215
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
罩的話已經確保到行一定距離...
開罩被攻擊既話彈開既距離畀平時遠,應該好容易被推走.

舊 07-02-15, 12:13 PM   #216
一小英口

其實打GRADE 有冇咩特別野拎 a 除左寫著A GRADE 睇落勁啲之外

舊 07-02-15, 12:22 PM   #217
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

係咪大部份人同我一樣都係 ROLLER 攞分最多 ?
舊 07-02-15, 12:42 PM   #218
野良猫
肥倫

引用:
其實打GRADE 有冇咩特別野拎 a 除左寫著A GRADE 睇落勁啲之外
高grade錢會多啲

不過你話勁唔勁,遇到豬隊友你就算有s級身手都冇用
舊 07-02-15, 12:42 PM   #219
hap3afrien
Game Master

引用:
Turf War roller攞分最多係正常
Rank係睇kill數

舊 07-02-15, 12:44 PM   #220
SilverShadow

註冊日期: Jan 2012
引用:
升LEVEL升得快D(如果勝率有50%UP的話)
Rank A既人應該好勁,我Rank C+已經有難度
引用:
我剩係識用roller,rank成日都係DEAD=KILL,turf就易D高分
無玩開槍GAME唔識用槍,不過今日新開的tower rank mode,好似對roller 不利
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-15, 12:54 PM   #221
野良猫
肥倫

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
升LEVEL升得快D(如果勝率有50%UP的話)
Rank A既人應該好勁,我Rank C+已經有難度

我剩係識用roller,rank成日都係DEAD=KILL,turf就易D高分
無玩開槍GAME唔識用槍,不過今日新開的tower rank mode,好似對roller 不利
唔係呱

個貨櫃碼頭對我已經好不利
有時開機見到有佢都唔想打

佢埸地設計又好難玩逆轉,基本搶到一次就先贏七成
舊 07-02-15, 01:09 PM   #222
SilverShadow

註冊日期: Jan 2012
引用:
唔係呱

個貨櫃碼頭對我已經好不利
有時開機見到有佢都唔想打

佢埸地設計又好難玩逆轉,基本搶到一次就先贏七成
RANK有一兩個場我覺得roller好難用,好似Saltspray Rig
我用roller打一定要teammate carry,有制高點,用roller打唔死上樓上

其它大部份場,我都覺roller易用
尤其Port Mackerel,用roller不停兩個point遊走就得
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-15, 01:16 PM   #223
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

roller 攬抄係最開心既
舊 07-02-15, 01:29 PM   #224
野良猫
肥倫

引用:
roller 攬抄係最開心既
但九成都係爆對面先搞到啲油都係對面色
最正係成班人企埋一齊,一嘢死三件

安全鞋雖然下修咗但都叫用得,唔用佢真係100%企定定等爆
有佢起碼都可以試下走佬
舊 07-02-15, 03:00 PM   #225
一小英口

其實用支連射快既槍周圍射好易拎高分 (k/d 0/0 都千幾分)
驚射得唔準射唔爆對面就靠bomb / special...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] AKB 1/149 恋愛総選挙 l PSV PSP 已售 l PS3 真.完全版 已售 (奬杯分開NBGI 有良心) 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 86 09-10-13 08:17 PM
Kung Fu High Impact (Kinect專用|橫向ACT|已售) ahleung 電視遊戲討論版 4 03-08-13 11:12 AM
[PSV] シェルノサージュ 已售| シェルノサージュ RE:Incarnation 明年2/21發售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 1000 01-02-13 05:27 PM
『怒首領蜂大復活』(已售)&『ピンクスゥイーツ&ムチムチポーク!』(已售) 森羅 電視遊戲討論版 79 05-04-12 01:13 AM
Under Defeat (已售| G.Rev| Dreamcast舊作移植| 直向STG) ahleung 電視遊戲討論版 19 02-24-12 11:40 PM

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版