Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-18, 11:23 PM   #1126
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
下星期女王開主教線奶力會上升

的確加隻奶騎就會唔錯

但到後期打超時空聽講要黑拜技打法 應該都係要練埋雪莉

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-18, 11:32 PM   #1127
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
女王D位唔夠用,冰錐破護衛太好用,單冰好難秒到槍坦,而且光頭果D仲1定秒唔到,所以冰左佢里昂撞其他人好過,呢度2格位,癒合被動補身邊2格咁屈又要裝,又要2格位,得番1格位

群補我咁耐都冇裝過,靠奶騎1個補算,女王個癒合都係得閒幫補下,唔係主要搵佢補,諗唔到有位可以裝驅散/再生,真係想用呢兩招不如落埋安娜好過 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-18, 11:33 PM   #1128
GUSTAV
The One
poor

遲D一街都係賢者就冇咩用架啦....

佢問都係PVE

PVP 冇咩討論價值 大家60LV 先再講戰術

舊 11-05-18, 12:25 AM   #1129
GUSTAV
The One
poor

火龍真係戰力測量機 一升上50就覺得50好易打

舊 11-05-18, 08:57 AM   #1130
ShinDou

平時打冰錐都有用架,成日都有槍兵護衛,冰左殺快好多

後期鬥雞其實來來去去應該都係先手黑洞,map砲擋唔到,1次上你兩3個debuff,有莉亞娜放3下,到你郁果陣殘血又冇招出到可以點打?你又冇得5隻全免疫,我當你安娜出到驅散但1隻都驅唔晒,落埋隕石既話可能郁都唔駛郁

試打45火龍,隻粉毛未升得35,1開波俾火龍全場map砲滿血秒左,等有水升先打了,反正我都係岩岩45又未拎晒最尾招技

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 11-05-18, 10:31 AM   #1131
GUSTAV
The One
poor

50LV 要養生MOD水練下人先

升緊隻外掛里昂打雷同黑龍 但唔夠水有排等

D SSR 裝又有排等

舊 11-05-18, 11:02 AM   #1132
ShinDou

鬥雞排第6果個千7分人送分俾我 XD 手動拎我9分,我自動贏番佢嘔番22分俾我 XD 不過我3分人要打排第1千9分果個,佢萬5戰力高我5千唔敢打佢,排第6果個都係萬3高我3千反贏佢只係當佢2分人

舊 11-05-18, 03:03 PM   #1133
ShinDou

終於3星埋6-6,爭d磨唔死隻槍將軍3星唔到,里昂淨係可以係咁走佬拎下箱,1打好易自爆

舊 11-05-18, 04:32 PM   #1134
ShinDou

5-6精英慢左1turn 3星唔到,得里昂分兩條戰線打咁多槍兵好煩,又大地圖,等拎左蝙蝠先打番算

舊 11-05-18, 04:57 PM   #1135
ShinDou

5-7精英反而3星到

舊 11-05-18, 05:25 PM   #1136
GUSTAV
The One
poor

陸版解到4代主角個陣

新阵营: “传说彼端”
兰迪乌斯拥有超级buff技能:
璀璨的传说
[超绝强化]主动使用,范围内所有“传说彼端”友军,攻防能力大幅提升,并获得效果:与不发生克制关系的部队交战时,伤害额外提升12%。持续4回合。(该效果无法和其他的超绝强化技能叠加)

不過個超絕好似普普通通

4代主角技能似係TANK 估你唔到
仲以為TANK會留比提督條女

主角個妹就好似好勁 又係AOE 仲減魔防

舊 11-05-18, 08:55 PM   #1137
ShinDou

估唔到而家44RANK得1個有最尾招技已經可以3星埋50難既6-4精英,不過6-5精英唔夠火力殺得慢得濟俾隻電腦雷丁上左去條橋度塞住唔俾我打蘭斯同隻騎卒,搞到打唔切 @@ 再打要衝快D先得

陸版UPDATE
【其它調整】
1. SSR英雄“亞魯特繆拉”的天賦“無雙的霸主”效果調整為“每次進入戰鬥前,攻擊提升(3%,5%,7%,10%),遭受物理傷害傷害降低( 2%,3%,4%,5%),持續4回合,最高可以累積4個。”
2. “豪腕”技能的持續回合數由“2回合”調整為“3回合”
3. “狙擊”“狙足”“神射”“萬箭”技能額外添加“對飛兵克制”效果。
4. 所有槍兵職業,攻擊屬性提升。該提升只對玩家角色生效。
5. 所有步兵職業,攻擊、魔防屬性提升。該提升只對玩家角色生效。
6. 所有水兵職業,攻擊屬性提升。該提升只對玩家角色生效。

元帥又勁番,疊4層,6星40%攻減傷20% @@

鬥雞爭十分先千7,而家1690排33 @@

此篇文章於 11-05-18 09:36 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-05-18, 09:34 PM   #1138
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
打到8-1終於突爆第一把ssr武器

不過仲未刷得夠其他3個主力的進階素材...感覺好漫長下

仲考慮緊露娜應該拎超絕定去弓騎好
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:42 PM   #1139
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
唔知廢柴提督點SET能力值呢~我記得廢柴提督打到最後都係得31-2攻防~可以秒殺~故事就話佢戰術王~

有無得轉職做魔動巨兵~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散

此篇文章於 11-05-18 09:48 PM 被 (=v=)b 編輯。
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:44 PM   #1140
ShinDou

咁快凸爆SSR @@ 隻人夾埋幾多攻﹖

露娜睇你會唔會拎去撞滿血卒啦,我就除左里昂之外應該都唔會搵近戰撞非克制滿血卒了 XD 既然要執雞偷打人既話話不如直接用弓啦,雖然魔防係低好多搞到攻低,但俾你高攻但薄皮撞完同人自爆都冇用

你俾對鞋佢行6格行前3格打完行後3格就可以拉死行3格冇遠招既卒,如果有加射程弓就連鞋都唔駛著,不過近戰弓我覺得係俾刺客用的,因為弓攻速唔算快
舊 11-05-18, 09:57 PM   #1141
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ShinDou 查看文章
咁快凸爆SSR @@ 隻人夾埋幾多攻﹖

露娜睇你會唔會拎去撞滿血卒啦,我就除左里昂之外應該都唔會搵近戰撞非克制滿血卒了 XD 既然要執雞偷打人既話話不如直接用弓啦,雖然魔防係低好多搞到攻低,但俾你高攻但薄皮撞完同人自爆都冇用

你俾對鞋佢行6格行前3格打完行後3格就可以拉死行3格冇遠招既卒,如果有加射程弓就連鞋都唔駛著,不過近戰弓我覺得係俾刺客用的,因為弓攻速唔算快
文哥lv52, 攻 294 + 212
打人個陣好似顯示6百幾攻

我都稔露娜可能轉弓騎正路d,一來無幾多隻弓騎見得下人,二來公主聯盟超絕應該用家姐好d吧
不過弓我真係無咩勁武比佢用,得把精靈弓
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:58 PM   #1142
GUSTAV
The One
poor

文哥達人

公主多數都用露娜個超絕...

舊 11-05-18, 10:00 PM   #1143
GUSTAV
The One
poor

引用:
估唔到而家44RANK得1個有最尾招技已經可以3星埋50難既6-4精英,不過6-5精英唔夠火力殺得慢得濟俾隻電腦雷丁上左去條橋度塞住唔俾我打蘭斯同隻騎卒,搞到打唔切 @@ 再打要衝快D先得

陸版UPDATE
【其它調整】
1. SSR英雄“亞魯特繆拉”的天賦“無雙的霸主”效果調整為“每次進入戰鬥前,攻擊提升(3%,5%,7%,10%),遭受物理傷害傷害降低( 2%,3%,4%,5%),持續4回合,最高可以累積4個。”
2. “豪腕”技能的持續回合數由“2回合”調整為“3回合”
3. “狙擊”“狙足”“神射”“萬箭”技能額外添加“對飛兵克制”效果。
4. 所有槍兵職業,攻擊屬性提升。該提升只對玩家角色生效。
5. 所有步兵職業,攻擊、魔防屬性提升。該提升只對玩家角色生效。
6. 所有水兵職業,攻擊屬性提升。該提升只對玩家角色生效。

元帥又勁番,疊4層,6星40%攻減傷20% @@

鬥雞爭十分先千7,而家1690排33 @@
疊呢家野...要佢疊到先得
感覺佢一野就比人爆

舊 11-05-18, 10:07 PM   #1144
ShinDou

6百幾咁高 @@ 出面個數其實我都睇唔明點計出黎 XD

正常玩公主真係會用露娜開超絕,因為個超絕效果後期用真係唔差,前期因為D卒太易打,你克制基本都秒,又唔會成堆個個都係里昂既卒衝埋黎驚坦唔住

所以我都係1夠藍石夠35就拎超絕再轉過去弓騎先拎出黎用 XD 露娜可以是但裝D武用住先都得,都唔係好見有加魔防既武岩露娜用

元帥睇下同咩比啦,咁1定冇光頭咁硬,但應該好過皇帝少少既佢本身又係槍又帶槍兵,後期里昂千騎除左光頭有得復活之外都冇咩人唔會俾佢撞死啦 XD

精英6-5慢左1TURN 3星唔到 @@ 遲D先打番了

今日唔記得打世界鬥雞上番黃金段,俾人扣左1百分 @@ 拎少左野添

時空星數而家241排緊14 @@ 戰力就排210,第1果個成15899,我得10969 XD

此篇文章於 11-05-18 10:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-05-18, 10:15 PM   #1145
GUSTAV
The One
poor

引用:
6百幾咁高 @@ 出面個數其實我都睇唔明點計出黎 XD

正常玩公主真係會用露娜開超絕,因為個超絕效果後期用真係唔差,前期因為D卒太易打,你克制基本都秒,又唔會成堆個個都係里昂既卒衝埋黎驚坦唔住

所以我都係1夠藍石夠35就拎超絕再轉過去弓騎先拎出黎用 XD 露娜可以是但裝D武用住先都得,都唔係好見有加魔防既武岩露娜用

元帥睇下同咩比啦,咁1定冇光頭咁硬,但應該好過皇帝少少既佢本身又係槍又帶槍兵,後期里昂千騎除左光頭有得復活之外都冇咩人唔會俾佢撞死啦 XD

精英6-5慢左1TURN 3星唔到 @@ 遲D先打番了

今日唔記得打世界鬥雞上番黃金段,俾人扣左1百分 @@ 拎少左野添

時空星數而家241排緊14 @@ 戰力就排210,第1果個成15899,我得10969 XD
其實重點係家姐根本冇位放超絕....

舊 11-05-18, 10:19 PM   #1146
ShinDou

D MAP砲人正常都係自帶兩招MAP,裝埋時鐘係咁掃,咁露娜最好都係渣把弓放超絕周圍走偷打下,用飛兵唔係唔得,但執雞都驚扣血太勁,又冇雪莉增援

6-6精英雖然都係難50但真係打唔到了,爭成5個LV極限 XD 刷下兄貴同龍算

原來已經夠料拎騎士精神 @@ 掃掃下好多隻都夠45料了,而家爭露娜未拎最尾果招 XD

此篇文章於 11-05-18 10:31 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-05-18, 10:35 PM   #1147
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
終於升埋隻假面出呢順手禁埋隻高地:XDXD特別兵下隻到龍騎同天使

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 10:38 PM   #1148
ShinDou

你地打幾多場45先有彩書﹖我好似打左7場都未有1本 @@

原來掃定50D料已經好快燒晒D體,都唔駛刷龍同兄貴 XD

聽日里昂終於夠50碎升4星了,後日就奶騎,應該會好用好多了,露娜而家先27碎,暗王子唔得閒俾佢刷得12碎,雪莉24碎但雪左好耐 XD 應該都係繼續刷里昂奶騎露娜每隻3碎先 @@

此篇文章於 11-05-18 10:43 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-05-18, 10:54 PM   #1149
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
陸版解到4代主角個陣

新阵营: “传说彼端”
兰迪乌斯拥有超级buff技能:
璀璨的传说
[超绝强化]主动使用,范围内所有“传说彼端”友军,攻防能力大幅提升,并获得效果:与不发生克制关系的部队交战时,伤害额外提升12%。持续4回合。(该效果无法和其他的超绝强化技能叠加)

不過個超絕好似普普通通

4代主角技能似係TANK 估你唔到

搞錯 明明蘭迪斯應該官設係走騎/飛騎路線

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 10:56 PM   #1150
ShinDou

又有得換RANDOM SSR武,中碎星,即碎唔駛諗,碎完再換,封印守護者,又係垃圾 @@ 成日中埋晒D垃圾

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1284 03-29-24 09:35 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[ios]古の女神と宝石の射手 HOIHOI 手機平板遊戲討論版 1 11-21-13 06:50 AM

現在的時間是 06:29 AM

手機版 | APP版