Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-21-20, 01:47 AM   #951
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
香港7093/6035先係皇道,過多排落狗屎就見真張內外濕晒返工食晏放工就1日3個

重松有無防水+講到野嘅型號?

3M諗過轉HF 800, 但睇片又唔覺好大分別, 棉細唔防水仲要難入手
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 10:26 AM   #952
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: qwe 查看文章
香港7093/6035先係皇道,過多排落狗屎就見真張內外濕晒返工食晏放工就1日3個

重松有無防水+講到野嘅型號?

3M諗過轉HF 800, 但睇片又唔覺好大分別, 棉細唔防水仲要難入手
只要手上有對200J
2096/7簡直P100中不二之選

HF800不如重松一樣下下要訂
不過新罐最平都要貴過6092X就不了

TW X系罐根本可以用水直接洗唔太需要防水

重松單罐都已經傳到聲但價錢重貴過7501/3炒價
雙罐個價直追MMM6800

香港人連豬咀都玩到五花八門

MSA東九都有人用
有間雙罐同真Getter3個咀一樣都有人用緊

你都係FB豬隊員谷?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 04-21-20 10:35 AM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 10:31 AM   #953
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
延多14日, 跟住14日又14日, 直到永遠, 政府帶頭攬炒, 政治凌駕抗疫...
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 08:12 PM   #954
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Tano 查看文章
只要手上有對200J

MSA東九都有人用

你都係FB豬隊員谷?
200J 嫌佢貴,我用 TB 貨 (即係清記賣嗰隻)。
不過硬塞落 2097 有少少變形。15 蚊貨仔就放過佢啦。
不過上左保護罩真係安心好多,唯一擔心既超高仇恨值即時減一半。

HF800 有買好襯手,Digikey 講到明,而家加左 ECCN code ,短期唔比出口。
不過,有人開發左 3M 用刺刀座傳聲器,如果 OK,用 QL 加單邊罐加傳聲器應該係唔錯既配搭。

重松單罐咀賣咁貴咩?早知賣貴 d ...
聲我覺得唔太好,但比起 3M 係好少少。
至於雙罐有傳聲器,大碼要訂,要落單生產,結果無買到。

舊 04-21-20, 10:52 PM   #955
Tano
嫑憅

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
200J 嫌佢貴,我用 TB 貨 (即係清記賣嗰隻)。
不過硬塞落 2097 有少少變形。15 蚊貨仔就放過佢啦。
不過上左保護罩真係安心好多,唯一擔心既超高仇恨值即時減一半。

HF800 有買好襯手,Digikey 講到明,而家加左 ECCN code ,短期唔比出口。
不過,有人開發左 3M 用刺刀座傳聲器,如果 OK,用 QL 加單邊罐加傳聲器應該係唔錯既配搭。

重松單罐咀賣咁貴咩?早知賣貴 d ...
聲我覺得唔太好,但比起 3M 係好少少。
至於雙罐有傳聲器,大碼要訂,要落單生產,結果無買到。
HF800其實當歐洲先行版

單罐重松係林雪網有售
不過TW雙罐係靚過(HF800中間個掣太怪)

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-22-20, 09:37 AM   #956
qwe
Game Master

引用:
只要手上有對200J

MSA東九都有人用

你都係FB豬隊員谷?
no ar,都係用開自己研究下
今日落毛毛雨見班人唔開遮又濕口罩,睇見到辛苦
舊 04-22-20, 12:34 PM   #957
Tano
嫑憅

引用:
no ar,都係用開自己研究下
今日落毛毛雨見班人唔開遮又濕口罩,睇見到辛苦
落雨豬咀係不二之選
HF-52/3200+3700係絕配
雖然就會買3D印駁改用5N11不過重量相信還是3700最輕巧

班豬友中有不少專業人仕學到唔少新知識

2097刷新紀錄
每日使用約12個鐘
>45日

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-22-20, 04:19 PM   #958
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
落雨豬咀係不二之選
HF-52/3200+3700係絕配
雖然就會買3D印駁改用5N11不過重量相信還是3700最輕巧

班豬友中有不少專業人仕學到唔少新知識

2097刷新紀錄
每日使用約12個鐘
>45日
6092X可以用幾耐?
每日返工放工搭巴士兩個鐘到only

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-20, 05:25 PM   #959
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
一直都係6200 3dprint 2對口罩filter 一大一細剪口罩用

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-20, 01:16 PM   #960
Tano
嫑憅

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
6092X可以用幾耐?
新開計冇一頭都最少有大半個月

每日都用6092X唔覺得辛苦咩?
6035/ 7093/C重平
不過都好難平得過209X

反而對200J真係貴都要買

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-23-20, 01:18 PM   #961
Tano
嫑憅

引用:
作者: anyone 查看文章
一直都係6200 3dprint 2對口罩filter 一大一細剪口罩用
最新版本係口罩要剪成長方型?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-23-20, 04:59 PM   #962
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:

我用6800...重到死
平時係office入面就O2

舊 04-23-20, 11:01 PM   #963
Tano
嫑憅

引用:
我用6800...重到死
平時係office入面就O2
6800要小心最近有斷帶同鏡花報告
(配埋6092x係MMM中最重配塔之一)
夏天轉番7502/6502QL

不過連室內都戴O2
寫字樓好舊?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 04-23-20 11:05 PM 被 Tano 編輯。
舊 04-24-20, 12:42 AM   #964
qwe
Game Master

引用:
6092X可以用幾耐?
未見過入面棉嘅結構,如果同7093差唔多(唔濕水)可以好耐

引用:
我開頭都係3D print剪口罩,但用左7093個吸入阻力嘅差別真係返唔到轉頭⋯

引用:

6092x最大賣點係埋隔煙味/裝修味
舊 04-24-20, 11:00 AM   #965
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
6800要小心最近有斷帶同鏡花報告
(配埋6092x係MMM中最重配塔之一)
夏天轉番7502/6502QL

不過連室內都戴O2
寫字樓好舊?
好好好近QEH

舊 04-24-20, 11:06 AM   #966
Tano
嫑憅

引用:

我開頭都係3D print剪口罩,但用左7093個吸入阻力嘅差別真係返唔到轉頭⋯

6092x最大賣點係埋隔煙味/裝修味
6003/6+5N11+501夠隔味有凸
6001i重等緊減價至買

引用:
好好好近QEH
2096/7

2097K我都係用一嚿水入有2對

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-24-20, 12:02 PM   #967
qwe
Game Master

引用:
6003/6+5N11+501夠隔味有凸
6001i重等緊減價至買

2096/7

2097K我都係用一嚿水入有2對
N95 vs P100嘛
不過而家7093行過街市陣雪藏味好嘔心,隔剩嘅化學味好得人驚⋯
舊 04-24-20, 05:16 PM   #968
anyone
The One
↘嫁

引用:
最新版本係口罩要剪成長方型?
一直剪緊正方形 圓形filter

濾罐懶得去搵

舊 04-24-20, 07:01 PM   #969
Tano
嫑憅

引用:
N95 vs P100嘛
不過而家7093行過街市陣雪藏味好嘔心,隔剩嘅化學味好得人驚⋯
600X+5N11肯定高過N95
7093/C,6035硬係覺得高不成低不就

引用:
一直剪緊正方形 圓形filter

濾罐懶得去搵
圓形口罩碎最擔心有效時間
的確配件運費=自身價錢近半

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-24-20, 07:27 PM   #970
anyone
The One
↘嫁

同口罩一樣je都係

此篇文章於 04-24-20 07:29 PM 被 anyone 編輯。
舊 04-24-20, 09:20 PM   #971
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
江湖傳聞係同 7093 差唔多咁大,所以可以放心使用。

舊 04-24-20, 09:23 PM   #972
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:

有 200J 就 200J,無就逃仔野都照殺,擋得幾多得幾多。
咁樣 2097 最大隱憂都無埋。

舊 04-24-20, 11:20 PM   #973
Tano
嫑憅

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
有 200J 就 200J,無就逃仔野都照殺,擋得幾多得幾多。
咁樣 2097 最大隱憂都無埋。
完全唔介意外型的話
$12店有日製食物盒買2個執一執就得

仇視度大減之餘
兼且可外掛超強勁強化配件

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 04-26-20, 09:07 AM   #974
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
愈黎愈多指控武漢肺炎係人工整既

同埋我諗已經有變種...

引用:
法媒:武漢P4實驗室初由中法共建 後被中國據為己有

【Now新聞台】中國疫情爆發以來,武漢病毒研究所的國家生物安全實驗室,被指控同新型冠狀病毒的來源有關。法國有傳媒報道,這間專門研究伊波拉病毒的實驗室,起初由法國及中國合作,但結果中國據為己有。

法國前總理卡澤納夫為武漢國家生物安全實驗室剪綵,但原來近五十名法國研究人員,從來沒有進駐這間P4實驗室。

法國廣播電台的調查報道,重組這項充滿爭議的項目當初是怎樣啟動。

經歷過沙士衝擊,中國和法國在2004年簽署協議,合作建造中國首間P4實驗室,其中一個理由是要避免中國胡亂處理高度傳染力的病毒。

國際上將生物安全實驗室分為四個級別,P4屬於最高等級,中國宣稱在這裏研究伊波拉病毒,這裏使用的保護、室內正氣壓安排等密封規格,可以同核動力潛艇相比,全球只有法國、美國、加拿大等發達國家擁有這些研究設施。

當時有法國細菌戰專家反對,擔心可能成為生物武器庫;另外法國在沙士後,資助中國成立的數間P3實驗室透明度很低,憂慮這個項目會有同樣下場。法國政府沒有理會反對意見,最後選址在武漢市郊興建。

法國《費加羅報》引述一名專家透露,法國在合作中一直處弱勢,因為政府承受不起停止項目後的經濟報復,一名外交官承認天真,錯信中國會執行和遵守協議上的書面保證。

法國製藥家梅里埃2015年辭去中法指導委員會共同主席後表示,項目已經成為中國的工具,原本同里昂建立的科研合作亦都無以為繼。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-20, 10:41 AM   #975
Rv250

註冊日期: Aug 2002
又係法國...台山核電廠又係佢
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:35 PM