Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-07, 07:52 PM   #1
天星碼頭高達
Insane Gamer
簡稱:天碼高達

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagEdinburghPier
Post 《驚天奪寶》續篇 (National Treasure: Book Of Secrets):林肯之死的背後真相

官網
http://disney.go.com/disneypictures/nationaltreasure/

預告
http://movies.yahoo.com/movie/180983...tv-s.37382620-

女皇陛下

此篇文章於 06-06-07 07:58 PM 被 天星碼頭高達 編輯。
天星碼頭高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 08:28 PM   #2
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
估唔到呢套有續集,
不過上集不過不失啦~

舊 06-06-07, 11:06 PM   #3
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
我反而覺得上集唔錯
呢類"奪寶奇兵"片好像以買小見小.....
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 11:10 PM   #4
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
我反而覺得上集唔錯
呢類"奪寶奇兵"片好像以買小見小.....
整體娛樂性不錯,但壞人們好像太善良了.......

舊 06-06-07, 11:16 PM   #5
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
Disney電影的壞人壞極也有個限度......

上集經常被拎o黎同Da Vinci Code比
我覺得娛樂性方面National Treasure其實仲好
o的謎又唔會太深奧
作為Disney電影絕對係水準作

唯一要挑剔係個人唔太受落Nicolas Cage演呢類英雄人物...

此篇文章於 06-06-07 11:20 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 11:48 PM   #6
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Disney電影的壞人壞極也有個限度......

上集經常被拎o黎同Da Vinci Code比
我覺得娛樂性方面National Treasure其實仲好
o的謎又唔會太深奧
作為Disney電影絕對係水準作

唯一要挑剔係個人唔太受落Nicolas Cage演呢類英雄人物...
引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
o個班反派
一時又醒到爆
佢地有o既資訊比起主角小好多,但係佢地搵線索速度都貼得上主角
最近困左主角o係個山洞入面又唔kill左佢地,傻傻的去中主角計....
壞蛋們就是被這樣設定...真可悲

我睇完divinci 都覺得個feel 強烈地似
個人覺得divinci d迷無噤常理,即係無噤易估到下一步,但又比較難信服,呢套就係偏向反方
第一次睇o個陣都不斷地預計到佢下一步想點

但係我係好鐘意divinci個女主角

尼古拉斯我覺得都ok o既,只係唔鐘意佢o個套鬼騎士
佢之前套face off 同 the rock 都係佢o既頂級動作片...係佢擔正 o既兩套必看之作
舊 06-08-07, 01:03 AM   #7
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
呢套"達文西奪寶"竟然有續集
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 08:00 PM   #8
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
衰在係敵視你製作, 唔會見血
再加美國公民教育
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 08:47 PM   #9
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
呢套"達文西奪寶"竟然有續集
第一集我覺得ok好睇喎

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 10:58 PM   #10
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
衰在係敵視你製作, 唔會見血
再加美國公民教育
看這種片入場前一向都以"娛樂性為先"的心態入場
就會覺得很好看了

脫離現實,神樣的頭腦也要理所當然地覺得合羅緝才行
商業性質片子看得多,慢慢地就會對美國主意麻木了

引用:
作者: Razgriz 查看文章
第一集我覺得ok好睇喎

我好記得我同個fd去戲院睇(仲好記得係o係銅鑼灣總統睇)
我睇完其實覺得幾正,至小都叫有頭有尾有劇情
我個fd就覺得勁悶,無乜爆炸打鬥,畫面又黑之類....
我只好沉默了.....汗 ^^;

只能說各花入各眼
因為佢鐘意睇o既片我都有好多唔會覺得好睇,而且不欠大作.....
舊 06-10-07, 12:16 AM   #11
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: Razgriz 查看文章
第一集我覺得ok好睇喎
先入為主關係, 而且"達文西"下一集都係講"共濟會", 加上謎題太過淺, 所以覺得唔好睇
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-07, 12:57 PM   #12
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
o個班反派
一時又醒到爆
佢地有o既資訊比起主角小好多,但係佢地搵線索速度都貼得上主角
最近困左主角o係個山洞入面又唔kill左佢地,傻傻的去中主角計....
壞蛋們就是被這樣設定...真可悲

我睇完divinci 都覺得個feel 強烈地似
個人覺得divinci d迷無噤常理,即係無噤易估到下一步,但又比較難信服,呢套就係偏向反方
第一次睇o個陣都不斷地預計到佢下一步想點

但係我係好鐘意divinci個女主角

尼古拉斯我覺得都ok o既,只係唔鐘意佢o個套鬼騎士
佢之前套face off 同 the rock 都係佢o既頂級動作片...係佢擔正 o既兩套必看之作
因為次次都係搵到線索.班友驚又係搵到另一個線索無人解到所以要留活口.
其實個班反派只係想發財啫.唔係要攞人命嘛.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 11:22 PM   #13
寂靜山丘
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code5155 3643 7013
XBox Live GamertagSilent Hill X
呢套我有興趣....唔錯...NICOLAS CAGE我幾鍾意以前(FACE OFF......CON AIR..THE ROCK年代)......

舊 06-11-07, 12:44 PM   #14
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
我覺得第一集幾好睇
雖然唔算乜嘢blockbuster, triller
不過very entertaining

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 《遊戲機實用技術》2007年8B·9A合刊經已到港 岸邊露伴 電視遊戲討論版 462 07-25-07 03:11 PM
recommend good english book sarawang 學術文化綜合研討區 2 11-23-06 05:12 PM
水月visual fans book haha3156 H-GAMEの部屋 4 12-07-02 11:02 PM

現在的時間是 12:45 AM

手機版 | APP版