Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

查看投票結果: 你係幾多歲開始玩 H-Game o架???
18歲前 55 87.30%
18歲後 8 12.70%
投票者: 63. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 04-14-02, 10:44 PM   #1
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
你係幾多歲開始玩 H-Game o架???

試一試個統計先~~!! :p
只可投一票
最好post埋第一隻game係邊隻..... :)
我的是"同級生"

此篇文章於 04-14-02 10:57 PM 被 彩子 編輯。
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 10:56 PM   #2
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
唉..個個未夠秤就玩H-GAME..世風日下囉~~
(我都係~ )

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:40 PM   #3
samug
Game Master
迷失方向X_X

註冊日期: Feb 2002
18歲前冇錢買game玩,所以....:redface:
第一隻係河原崎之家族 不過依家果window玩唔番隻舊game

舊 04-14-02, 11:58 PM   #4
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
first time...??
forget law.....
i think in F.4........
may be

舊 04-14-02, 11:59 PM   #5
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

18歲前我就玩架咯~
反而而家我就冇玩,
主要原因係我部電腦由幾年前用到黎而家,
係唔夠容量玩近期既電腦GAME...所以先戎左玩
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 12:07 AM   #6
akito
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
我第一次玩H-GAME過陣時係F2岩岩買了電腦個年,隻H-GAME係D好多合一的老翻入面d DOS H-GAME
akito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 12:07 AM   #7
小嘉
The One

第一隻game係:"同級生2"
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 12:15 AM   #8
彩子
Moderator
めんどくさいな。

To samug:

你係用乜Windows???

To 藍色的麥斯:

o甘咪好多Game(我指普通Game)你都無玩囉~!!
而家一隻普通Game都有機會裝過1GB....

To akito:

我初初玩H-game個陣連o的 "X合1 CD-ROM老翻" 都未有呀....
全部floppy install
都唔記得幾多錢一隻floppy囉....
舊 04-15-02, 12:18 AM   #9
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

PSN  IDsatoshi_negi
Arrow

我F.5時玩第一隻
叫艾倫希亞戰紀,最正係我到爆左機都唔知E隻係H-GAME (到爆左機都未出現過一幅H圖)我竟然到一兩個月前先知E隻係H-GAME

舊 04-15-02, 12:26 AM   #10
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
我第一隻玩既H-game 係"聖少女戰隊" (華義國際買左applepie 個版權出既dos 中文版H-game)

舊 04-15-02, 01:14 AM   #11
Xena
Junior Member
世界の果て

第一次玩H-Game係X-68000 o既沙織
Xena 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:22 AM   #12
雙星
God of Gamer
GAF足球隊15號

PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
第一隻玩的H-game好似係叫鬼畜王,個陣時好似15歲到

雙星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:24 AM   #13
烈火戰車
Account Locked
FullThrotle

引用:
Originally posted by 雙星 :
第一隻玩的H-game好似係叫鬼畜王,個陣時好似15歲到
咁依家呢
烈火戰車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:34 AM   #14
Kojiro Fuuma
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
如果無記錯以前係好景下面有檔野抄GAME~
我有係個樹抄過H-GAME架,好似五蚊隻碟!
仲要係軟野個隻~哈哈哈哈~~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:38 AM   #15
雙星
GAF足球隊15號

引用:
Originally posted by 泰坦斯兵 :

咁依家呢
依家d H-game 好鬼大map 數 ,所以冇玩

舊 04-15-02, 01:43 AM   #16
Xena
Junior Member
世界の果て

雙星 :

講開鬼畜王,我覺得第2集係最好玩同賤:)
Xena 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:43 AM   #17
samug
Game Master
迷失方向X_X

To 片桐彩子
我用xp,我試過install但run時佢彈左句什麼EMS error(唔知有冇記錯) 是否新window不能玩以前D dos game

舊 04-15-02, 01:44 AM   #18
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

果時候要install Dos-V先可以玩到
第一隻H game係同級生1同河崎源家族

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 02:12 AM   #19
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
Red face

這個嘛... 唔記得係「同級生」先定係「天使們的午後」先...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 02:22 AM   #20
雙星
GAF足球隊15號

To Xena :

乜女仔都玩H-game 嗎?

舊 04-15-02, 11:18 AM   #21
彩子
Moderator
めんどくさいな。

To samug :

原來你講緊Dos/V版...
有o的舊Dos/V Game要求Base Memory要有600KB以上.....
XP可能唔得(未試過)
有無裝Win9x試???

To 雙星:

有o架~~!!
以前GPF o個陣都有幾個....
舊 04-15-02, 11:43 AM   #22
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
Originally posted by 片桐彩子 :

To 藍色的麥斯:

o甘咪好多Game(我指普通Game)你都無玩囉~!!
而家一隻普通Game都有機會裝過1GB....
講漏左第一隻game係玩乜添,
唔多記得喇,好似係同級生2...

係呀,而家連普通正常既電腦game都玩唔到,
就算係install得到,玩得到,都超級超級窒...
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 12:10 PM   #23
☆~ Horny Gamer ~★

我第一次玩HGAME... 好似叫"下級生" D 女仔好靚
彩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:39 PM   #24
darkangel
Account Locked

同級生 / 天使之午後
唔多記得 ..
darkangel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 02:47 PM   #25
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
我係無聊打下麻雀,點知打完有餘興節目....
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB,PS2]HeadHunter: Redemption圖片及影片,9/21發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 07-27-04 10:40 AM
NEW:AIAS Awards得獎名單 - Call of Duty nabs Game of the Year at D.I.C.E. 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 03-08-04 12:19 PM
E3参展游戏列表提前曝光 Raymondz 電視遊戲討論版 8 03-03-04 05:07 PM
IGN The Best of 2003 Award Janus 電視遊戲討論版 0 01-19-04 11:17 AM

現在的時間是 04:50 AM

手機版 | APP版