Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-11-14, 01:12 PM   #151
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
反正社會人5船都是坐5望4,隨便啦

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 07-11-14, 01:35 PM   #152
Wath
Insane Gamer
一匹羊

註冊日期: Feb 2004
抱歉, 我想問D咩第幾ROUND同坐5望4 係咩EVENT?

舊 07-11-14, 01:40 PM   #153
Kaori Yae

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
反正社會人5船都是坐5望4,隨便啦
3船:........
Kaori Yae 目前離線  
舊 07-11-14, 02:00 PM   #154
懶人一個

引用:
作者: Wath 查看文章
抱歉, 我想問D咩第幾ROUND同坐5望4 係咩EVENT?
アークスship對抗戰,基本就是比上線人數和打指定的任務的人數。
目前總分是1、7船隊和4、6船隊領先

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
舊 07-11-14, 02:14 PM   #155
Wath
一匹羊

引用:
アークスship對抗戰,基本就是比上線人數和打指定的任務的人數。
目前總分是1、7船隊和4、6船隊領先
有D咁既事。。。。。
我淨係打ルーサー同マザーシップ同TA完全冇理到....
BTW有咩野景品?

最近準備緊防具比新JOB....

舊 07-11-14, 02:21 PM   #156
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
http://pso2.swiki.jp/index.php?%E3%8...8A%97%E6%88%A6

基本上唔中5位就無問題, 除非你係想要room goods/マグ
通常都係シンセザイサー同トライ50 ga la
係佢個round boost setting有問題, 基本上而家係叫你隻船搶1位同4位到尾就會贏
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 07-11-14, 02:41 PM   #157
懶人一個

我的目標是2-4位都有的拉比傢俱

舊 07-11-14, 03:01 PM   #158
Wath
一匹羊

引用:
作者: Thaws 查看文章
http://pso2.swiki.jp/index.php?%E3%8...8A%97%E6%88%A6

基本上唔中5位就無問題, 除非你係想要room goods/マグ
通常都係シンセザイサー同トライ50 ga la
係佢個round boost setting有問題, 基本上而家係叫你隻船搶1位同4位到尾就會贏
由手機版發出
引用:
我的目標是2-4位都有的拉比傢俱
明晒 3Q

舊 07-11-14, 05:15 PM   #159
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依家br無得春佢飛機蘭應該算係隻game最正常既近戰職(?
3隻近戰邊個有得主動飛住跑得遠邊個就正常
春蘭叫做唯一可以叉一秒就飛得遠少少的技

但現在入親防衛都有成6隻FO

有人會同你講HU有問題
但佢唔知家陣狼到人地故意或非故意拉遠D隻怪,
HU只要打唔到2刀就無gear,唔好講叉劍滑板呢D低能野
基本HU能做就係選個位,置OE,置叉劍,lag唔中? 中半下? 隻怪會走去老遠

防2既
咪成抽FO係中行、左右盡頭放鬼手,做近戰唔會行個度ge,怪左右出你去中行都無用

防1
wave1飛張卡上半空炸darker > 站高台飛張卡上半空把飛蛾引上天 > 3種近戰摸唔到
wave2企北面兩行中間,HU只能出怪個下置定OE或者叉定板求吉得中,而成日係吉中左隻野照走去隻FO度,其他生出黎的都走埋去隻FO度
wave3 北魔導,HU去北面又停唔到d怪,去南面等又無野打
wave4,來料,4成機會有北魔導拉住隻怪打晒,另外3成企南但放雷吸落中段等其他人摸唔到
wave5、6又係咁,餘下隻boss可能比人原地down埋,HU唯一選擇係等wave6第2次左右出怪時去柱度企下

成個問題其實就係HU只能被動地去追怪、被動地去打gear叉劍黎跑
有力的攻擊發生時間要幾秒,而且係原地短距打 > 叉得黎飛埋去已經死左

人地可以長距技拉hate,玩殘其他人

隻game迫你玩12人緊急,成日要去路人場
就算有公會,一定例牌鬼手GU加隻BR
其他集party的方法又無用,半夜見防衛個個訓晒
BL又無用

嘛,唔好同我講150pp摸到半刀、6wave有4wave9成時間睇住d怪死,叫摸到啊?

此篇文章於 07-11-14 05:24 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 07-11-14, 05:29 PM   #160
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
問題係br真係咁手殘追唔到都仲可以拎把弓出黎寄生下

hu唔用全職業共通既遠距武仲可以做乜

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 07-11-14, 05:37 PM   #161
飛燕
懺悔不用等

引用:
問題係br真係咁手殘追唔到都仲可以拎把弓出黎寄生下
hu唔用全職業共通既遠距武仲可以做乜
教你

專登去無人Block/非白金先入到的block打,入去見6/12就打得
無錯,就係敗走,遠離人類,或者去solo
我係咁樣"玩"期間限定1400pt

防衛我找緊2個傻既同我玩1人1柱

緊急いざない我試緊同2個人玩命鎖房
飛燕 目前離線  
舊 07-11-14, 11:27 PM   #162
chingwah2003
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 飛燕 查看文章
3隻近戰邊個有得主動飛住跑得遠邊個就正常
春蘭叫做唯一可以叉一秒就飛得遠少少的技

但現在入親防衛都有成6隻FO

有人會同你講HU有問題
但佢唔知家陣狼到人地故意或非故意拉遠D隻怪,
HU只要打唔到2刀就無gear,唔好講叉劍滑板呢D低能野
基本HU能做就係選個位,置OE,置叉劍,lag唔中? 中半下? 隻怪會走去老遠

防2既
咪成抽FO係中行、左右盡頭放鬼手,做近戰唔會行個度ge,怪左右出你去中行都無用

防1
wave1飛張卡上半空炸darker > 站高台飛張卡上半空把飛蛾引上天 > 3種近戰摸唔到
wave2企北面兩行中間,HU只能出怪個下置定OE或者叉定板求吉得中,而成日係吉中左隻野照走去隻FO度,其他生出黎的都走埋去隻FO度
wave3 北魔導,HU去北面又停唔到d怪,去南面等又無野打
wave4,來料,4成機會有北魔導拉住隻怪打晒,另外3成企南但放雷吸落中段等其他人摸唔到
wave5、6又係咁,餘下隻boss可能比人原地down埋,HU唯一選擇係等wave6第2次左右出怪時去柱度企下

成個問題其實就係HU只能被動地去追怪、被動地去打gear叉劍黎跑
有力的攻擊發生時間要幾秒,而且係原地短距打 > 叉得黎飛埋去已經死左

人地可以長距技拉hate,玩殘其他人

隻game迫你玩12人緊急,成日要去路人場
就算有公會,一定例牌鬼手GU加隻BR
其他集party的方法又無用,半夜見防衛個個訓晒
BL又無用

嘛,唔好同我講150pp摸到半刀、6wave有4wave9成時間睇住d怪死,叫摸到啊?
現在防衛戰一大堆遠程職搶攻,還要玩帶打跑戰術,一大堆直立種全場跑加分散。近戰辛苦衝到敵人附近,敵人就在面前被蒸發掉,近戰在防衛戰根本是被遠程職玩死......

近戰要打到怪,大概只剩下先讀敵人出現位置這一招,只不過遠程職也是可以先用儲力PA/TEC等敵人出場,而且因為是遠距離攻擊,站位有少訐偏差也無所謂。
chingwah2003 目前離線  
舊 07-11-14, 11:59 PM   #163
興奮噴泉
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
新記錄 野団いざない得1Round!
興奮噴泉 目前離線  
舊 07-12-14, 12:21 AM   #164
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 興奮噴泉 查看文章
新記錄 野団いざない得1Round!
打王果陣咪比d 機電炸到傻................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 07-12-14, 12:38 AM   #165
興奮噴泉
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
打王果陣咪比d 機電炸到傻................
全場入BOSS最高Damage係我・・・(Te
興奮噴泉 目前離線  
舊 07-12-14, 01:21 AM   #166
飛燕
懺悔不用等

兩個人打いざない頂到最後隻王打唔死輸左
佢飛冰個下太難避
飛燕 目前離線  
舊 07-12-14, 06:25 AM   #167
細路翔
The One

引用:
兩個人打いざない頂到最後隻王打唔死輸左
佢飛冰個下太難避
一d都唔難

你同佢單挑時招三連撞先無恥

一見佢升天就應該即刻行開睇狀況

基本上除左佢個兩招近戰技,其他時間你都可以一路埋身j佢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 07-12-14, 06:56 AM   #168
飛燕
懺悔不用等

引用:
一d都唔難

你同佢單挑時招三連撞先無恥

一見佢升天就應該即刻行開睇狀況

基本上除左佢個兩招近戰技,其他時間你都可以一路埋身j佢
我無打單機個隻
但緊急個隻強度一樣?

收劍慢少少已經有機會中,食一下半行血 + 結冰連打即死
有step的職都閃到

但旁邊主要火力FO唔係每一下都好運避到,要我掉moon救人個幾秒已經夠我死多次

比多幾分鐘應該打得完既
飛燕 目前離線  
舊 07-12-14, 07:50 AM   #169
子貓物語

已經用小跳迴避方法 但都係中招冰,受身後起身再中爆風

比暴走龍飛針 更密集 更快
子貓物語 目前離線  
舊 07-12-14, 08:06 AM   #170
細路翔
The One

引用:
我無打單機個隻
但緊急個隻強度一樣?

收劍慢少少已經有機會中,食一下半行血 + 結冰連打即死
有step的職都閃到

但旁邊主要火力FO唔係每一下都好運避到,要我掉moon救人個幾秒已經夠我死多次

比多幾分鐘應該打得完既
應該除左攻擊力同血量都一樣架喎

冰真係佢最易避果招喎,你一見佢升天行開圍住佢轉圈一定唔中架喎

緊急果隻我覺得好彩佢唔多出細beam,唔係死得仲多人

個畫面又亂,你又唔知佢招大炮會瞄邊個隨時中流彈

我覺得多人既話人馬仲麻煩,成日放地雷又追尾又持續性強

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-12-14 08:09 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線  
舊 07-12-14, 08:53 AM   #171
子貓物語

故事個隻招冰得6枝,仲要對4隻人分散攻擊

但緊急sh個隻 唔止6枝冰咁少吧
子貓物語 目前離線  
舊 07-12-14, 09:56 AM   #172
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
應該除左攻擊力同血量都一樣架喎

冰真係佢最易避果招喎,你一見佢升天行開圍住佢轉圈一定唔中架喎

緊急果隻我覺得好彩佢唔多出細beam,唔係死得仲多人

個畫面又亂,你又唔知佢招大炮會瞄邊個隨時中流彈

我覺得多人既話人馬仲麻煩,成日放地雷又追尾又持續性強
細laser 用Br 返而易搞, 一見放d laser 炮台出黎就春埋去, 通常都只係中一枝細laser

人馬就只係今次いざない依隻會放仔同機雷先煩

平時打大場可以慢慢拆的話人馬一定易打過デコル・マリューダ

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 07-12-14, 10:18 AM   #173
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
アンゲル聽聲衝去背脊...叫做有準備動作一定走得切

舊 07-12-14, 10:33 AM   #174
細路翔
The One

引用:
作者: 子貓物語 查看文章
故事個隻招冰得6枝,仲要對4隻人分散攻擊

但緊急sh個隻 唔止6枝冰咁少吧
幾多支都係一樣咁避架啦,反正你中一支就玩完

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 07-12-14, 10:54 AM   #175
細路翔
The One

打完緊急魯蛇睇完個劇情都係無後續喎

係咪要等更新?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.013 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1000 07-02-14 06:12 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.012 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-25-14 07:28 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.011 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 999 01-16-14 03:40 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.010 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 998 09-05-13 01:26 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.008 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-24-13 10:11 AM

現在的時間是 07:16 PM

手機版 | APP版